«Μυστική» συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου, Σταύρου Σπαθή, με τον «δελφίνο» της παράταξης Παρίση, Σάββα Σαββαόγλου

Φαίνεται ότι μετά το πρωινό διάγγελμα και την παραίτηση του υπουργού άμυνας, Πάνου Καμμένου και το πιθανό σενάριο για πρόωρες εθνικές εκλογές, οι εξελίξεις τρέχουν και στο νησί τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά.
Και δεν είναι μόνο τα τηλέφωνα, αφού ο Καμμένος τους ανακάτεψε για τα καλά. Σήμερα το απόγευμα «Στο Ψητό» βρέθηκαν και συνέφαγαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Σάββας Σαββαόγλου. Αμφότεροι αναμένεται να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με τα έως τώρα δεδομένα. Και λέμε με τα έως τώρα, αφού ο μεν πρώτος υποστηρίζει ξεκάθαρα την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου, ενώ ο δεύτερος ανήκει παραδοσιακά στην παράταξη του Αλέξανδρου Παρίση. Η διαφορά είναι ότι ο κ. Σαββαόγλου στις προηγούμενες εκλογές είχε πολιτευτεί με την «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», ενώ ο κ. Σπαθής, εμμέσως πλην σαφώς στον δεύτερο γύρο των εκλογών τότε είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υποστήριξε την «Ισχυρή Κεφαλονιά». Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πολλά και οι δύο άνδρες προσπαθούν να βρουν την φόρμουλα εκείνη που δεν θα τους φέρει αντιμέτωπους φάτσα-φάτσα τον Μάιο του 2019. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι ειπώθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Σαββαόγλου συνέτρωγε με τον Νικόλα Βαλλιανάτο, εύκολα περνάει από το μυαλό κάποιου ότι ο πρώην Αντιδήμαρχος Αργοστολίου βρίσκεται προ των πυλών για να επιστρέψει στον δρόμο που χάραξε το 2014. Πάντως, ένα ακόμη ερωτηματικό πλανάται στην ατμόσφαιρα. Σε ποιον τηλεφωνεί ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Χρήστος Καμπανός, την ώρα που Σπαθής και Σαββαόγλου λένε τα δικά τους; Ο καιρός θα δείξει και όπως λέει και Λιακόπουλος, «ο καιρός γαρ εγγύς».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Αναδημοσιευση από www.efimeridakefalonia.gr