Αγαπητό kefalonia magazine

Με αφορμή μία φωτογραφία που δημοσίευσε το site σας, το “Μέγαρο” μέσω άρθρου στο portoni.gr εξαπολύει νέα επίθεση στον Θεόφιλο Μιχαλάτο και στην παράταξή του.

Δείτε τι γράφει το άρθρο:

“Πραγματικά ήταν συγκινητική η “οικογενειακή” φωτογραφία που έβγαλε η παράταξη Μιχαλάτου στη σημερινή “light” χωρίς λιπαρά εκδοχή της οπότε μπήκαμε στον πειρασμό να την συγκρίνουμε με την αντίστοιχη φωτογραφία της προεκλογικής περιόδου του 2014 όπου και πάλι το πλοίο του Θεόφιλου είχε ξεκινήσει με όνειρα και ελπίδες…

Ας βρούμε λοιπόν τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των δύο φωτογραφιών.

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ

  1. Και στις δύο φωτογραφίες ο επικεφαλής είναι ο ίδιος ενώ και στις δύο φωτογραφίες δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε επιλέξει και την καλύτερη ενδυματολογική πρόταση… Βέβαια στην φωτογραφία του 2018 ο χρόνος έχει δείξει κάπως το σκληρό του πρόσωπο με την έννοια ότι τα μαλλιά και τα μούσια είναι κάπως γκριζαρισμένα πια αλλά παρόλα αυτά δεν λείπει η αισιοδοξία..
  2. Και στις δύο φωτογραφίες οι “φερέλπιδες νέοι” εμφανίζονται βέβαιοι για την εκλογική νίκη… Μάλιστα στην φωτογραφία του 2014 ο Ανδρέας Μοσχόπουλος από το Ληξούρι κάνει με τα δάκτυλά του το χαρακτηριστικό σήμα της νίκης, πλην όμως η σιγουριά αυτή δεν είναι σίγουρο ότι αποτυπώνεται και σε ψήφους… Όπως λέει και λαός “ο χωριάτης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια”… Αλλά η εκλογική πραγματικότητα πολλές φορές είναι σκληρή..

ΔΙΑΦΟΡΕΣ

  1.  Από την φωτογραφία του 2018 λείπουν κάποια σημαντικά στελέχη που το 2014 είχαν πάρει πολλούς σταυρούς π.χ. Θεόδωρος Φλωράτος ή Δημήτρης Φιοραβάντες για να μην επεκταθούμε και στους υπόλοιπους “που έχουν κουνήσει το μαντήλι” στον Μιχαλάτο π.χ. Σαββαόγλου ή Αθηνά Αυγουστάτου. Θα μπορέσουν αυτά τα εκλογικά κενά να καλυφθούν από τα πρόσωπα της φωτογραφίας του 2018 που οι πιο πολλοί δεν έχουν εκλεγεί πουθενά αλλού εκτός από το Επιμελητήριο ή κάποιο Σύλλογο; Κάποιος να τους πει ότι οι εκλογές στο Δήμο Κεφαλονιάς είναι για “μεγάλα παιδιά” από πλευράς ψηφο-συλλεκτικής ικανότητας και δεν πρέπει να μπερδεύονται με κάλπες “δευτέρας κατηγορίας”…
  2. Σκανδαλώδης είναι στην φωτογραφία του 2018 ο παραγκωνισμός του Διονύση Αραβαντινού τον οποίο έχουν κατακυριολεξία πετάξει στην “γωνία του εξώστη πίσω πίσω στριμωχτά” με αποτέλεσμα με το ζόρι να φαίνεται τμήμα μόνο της γκριζαρισμένης κεφαλής του. Πραγματικά είναι ντροπή που κάποιοι νεόκοποι και βιαστικοί στην παράταξη Μιχαλάτου φρόντισαν να υποβαθμιστεί κατά αυτόν τον τρόπο στην “οικογενειακή” φωτογραφία ο Αραβαντινός που αποτελεί εδώ και χρόνια το δεξί χέρι του Μιχαλάτου και είναι γεγονός πως έχει “δεχθεί πολλά βέλη” για να υπερασπιστεί τον αρχηγό του. Από ότι φαίνεται υπάρχουν κάποιοι “φρέσκοι” στο συνδυασμό Μιχαλάτου που θέλουν να “παπορίσουν” τον Διονύση Αραβαντινό που αρέσκεται να εμφανίζεται ως “Νο 2” του “κυκλώματος” Μιχαλάτου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Καλές οι φωτογραφίες, καλές οι πόζες, αλλά “για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ”!!! Δεν αρκεί απλά μία φιέστα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου σε στιλ “μεταξύ μας Μεταξά”!!! Ραντεβού λοιπόν στις κάλπες το Μάιο του 2019.

Ο τοπικός αναλυτής

 

Προηγούμενο άρθρο«Σκοτώνουν» τα δέντρα αν μαραθούν;
Επόμενο άρθροΜάκης Φόρτες: Το τρίπτυχο της επόμενης μέρας: Διάσπαση Δήμου-Απλή Αναλογική-Πειθαρχικές εκκρεμότητες