Νέα πρόσωπα στα κεφαλονίτικα ψηφοδέλτια

Νέα πρόσωπα εμφανίζονται στα ψηφοδέλτια των τριών δήμων της Κεφαλονιάς.

Ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Στέλιου Σπαθή:

Επειδή τα τελευταία χρόνια νιώθω έντονα την στασιμότητα, την εγκατάλειψη, τον μαρασμό και την υποβάθμιση της όμορφης περιοχής στην οποία ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας. Επειδή στεναχωριέμαι για τις χαμένες ευκαιρίες των ετών που διάβηκαν ανεπιστρεπτί. Για τους λόγους αυτούς σας ανακοινώνω ότι αποφάσισα και θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο νεοσύστατο Δήμο Σάμης με τον συνδυασμό του φίλου Στέλιου Σπαθή «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»για την Έρισσο την Πύλαρο και τη Σάμη Βασικό κίνητρο για τη συμμετοχή μου στις επικείμενες εκλογές είναι να υπηρετήσω την περιοχή και ιδιαίτερα τον τόπο που γεννήθηκα και
λατρεύω. Επιθυμώ να διαθέσω χρόνο και κόπο, για να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις να ξαναζωντανέψουν όλες οι περιοχές από την Πύλαρο μέχρι την Έρισσο και τη Σάμη. Ελάτε να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό για να προοδεύσει και να αποκτήσει προοπτική ο τόπος μας”.

H Μαρία Κουνάδη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, θα κατέβει στις εκλογές με τον Αλέξανδρο Παρίση:

Επί σειρά ετών υπηρετώ, ως πρόεδρος της Ββαθμιας Σχολικής Επιτροπής, την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας και πιστεύω ότι κατέθεσα τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μου, προκειμένου να ανταποκριθώ σε ένα δύσκολο ρόλο που μου ανέθεσε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς.

Ο δρόμος ήταν δύσκολος και ανηφορικός, καθότι κλήθηκα να υπηρετήσω έναν τομέα με πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε μια εποχή που η χώρα και κατά συνέπεια και το νησί μας βιώνει μία βαθιά δημοσιονομική και οικονομική κρίση.

Παρά τα παραπάνω, καταφέραμε πολλά τόσο στον δικό μου τομέα όσο και σε όλους τους υπόλοιπους, στους οποίους ο Δήμος μας έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχες, όπως τα έργα, τις υποδομές, τον πολιτισμό, τον τουρισμό καθώς και τα οικονομικά του, όπου επετεύχθη σημαντικό νοικοκύρεμα.

Το ταξίδι αυτό για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας επιθυμώ διακαώς να συνεχιστεί.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η παράταξη της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” αποτελεί εγγύηση για την συνέχισή του. Για τους παραπάνω λόγους σας γνωστοποιώ τη θέλησή μου να είμαι εκ νέου υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.O Άγγελος Γαλιατσάτος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου στη Δημοτική Συμπολιτεία:


Ως νέος και ενεργός πολίτης της τοπικής μας κοινωνίας έχω παρατηρήσει ότι τα πιο συχνά αιτήματα των δημοτών είναι του τύπου «να κλείσουμε μια λακκούβα, να ρίξουμε λίγο τσιμέντο, να αλλάξουμε μια καμένη λάμπα». Λογικά  αιτήματα αφού συνάδουν με την καθημερινότητά μας και προάγουν την τοπική ευημερία. Ανικανοποίητα αιτήματα, στην περίπτωση του δήμου μας,  αφού δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος εκλεγμένος που να έχει συνειδητοποιήσει  ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και καταστρέφουν  τη διάθεση των συμπολιτών μας.

Στη δική μας περίπτωση παρατηρούμε μάλιστα ότι αντί να είναι καθημερινό μέλημα και προτεραιότητα η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής του πολίτη, ξεκινώντας από τα βασικά και αναγκαία, ο δήμος εκτελεί έργα βιτρίνας αλλοιώνοντας την πολιτισμική ταυτότητα της πόλης μας,  χωρίς πρώτα να έχουν μελετηθεί και εξασφαλιστεί λύσεις για τα προβλήματα που ανακύπτουν από την υλοποίηση των έργων π.χ. χώροι στάθμευσης, ανάπλαση του πρασίνου της πόλης.

Είναι σημαντικό να εκτελούνται έργα (σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είμαστε μηδενιστές), αλλά με ορθό προγραμματισμό και σεβασμό στον πολίτη και τον τόπο, χωρίς να χάνεται η ταυτότητα του νησιού μας και χωρίς  να δυσκολεύει η καθημερινότητα  μας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το κυκλοφοριακό, που πλέον αποτελεί μόνιμο πρόβλημα της πόλης μας.

Ζούμε σε μία από τις χειρότερες περιόδους  του τόπου μας, αφού η διευκόλυνση της ζωής μας στην πόλη μας  δεν αποτελεί  μέλημα  κανενός  εκλεγμένου στην σημερινή  διοίκηση  του  δήμου.  Από την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι δρόμοι μας  (δεν υπάρχει ούτε ένας  δρόμος χωρίς λακκούβες!!), μέχρι τον ελλιπή φωτισμό (λόγω μη αντικατάστασης λαμπτήρων) και την έλλειψη επαρκών θέσεων στάθμευσης, η καθημερινότητα  μας  χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Και δεν αναφέρομαι στην  «πολιτική της λακκούβας» αλλά στην «πολιτική της καθημερινότητας».

Συμφωνώ με την αναγκαιότητα των έργων που θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη στο νησί μας, φθάνει να έχει γίνει βέβαια ο απαραίτητος προγραμματισμός και η σωστή μελέτη, αλλά πρωτύτερα θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερα να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες των πολιτών μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και να σκεφτούμε βασικότερα πράγματα που έχουν ξεχαστεί και που ουσιαστικά δεν μας αφήνουν να ζήσουμε ανθρώπινα στον τόπο μας και να απολαύσουμε τις ομορφιές του.

Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr