Αργά το μεσημέρι και με μεγάλη καθυστέρηση έφτασε στο Ληξούρι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, φορείς και φυσικά άνδρες της προσωπικής του φρουράς.

Η περαντζάδα του στο Αργοστόλι και οι συναντήσεις του με φορείς, διήρκεσε αρκετά, με αποτέλεσμα να είναι στο Ληξούρι τις 3.30 το μεσημέρι.

Βγαίνοντας από το φέρυ μπωτ, ο κόσμος του είχε επιφυλάξει πολύ θερμή υποδοχή με αγκαλιές και φιλιά.

Ο φωτογραφικός φακός “συνέλαβε”, στο πλευρό του, την κα Αφρ.Θεοπεφτάτου, τον κ. Θ.Γαλιατσάτο, τον κ. Σπ.Γαλιατσάτο, τον κ. Μ.Φόρτε, τον κ. Στ.Σπαθή, ενώ από τους δικούς μας τον συνόδευε ο αγαπητός μας Σπύρος Παγώνης-Ποταμιάνος και στελέχη της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στον κόσμο, τον περίμενε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ανδρέας Γρηγορόπουλος.

Μετά από μιά ολιγόλεπτη περαντζάδα στην πλατεία και σε ένα μέρος του πεζοδρόμου, η πολιτική συντροφιά και η ακολουθία της κατέληξε σε γνωστό παραλιακό εστιατόριο της πόλης, απολαμβάνοντας νόστιμα πιάτα.

Αυτό ήταν το ρεπορτάζ της επίσκεψης του τέως Πρωθυπουργού της Χώρας μας, στον μικρό τόπο μας.

Τι αποκόμισα και ποια τα συμπεράσματα από την επίσκεψη του στο Ληξούρι

Σε ένα πληγωμένο Ληξούρι, ο Πρόεδρος της Αντιπολίτευσης έρχεται μετά από 6 σχεδόν χρόνια! Είχε ξαναέρθει λίγες βδομάδες μετά τους διπλούς σεισμούς του 2014 και είχε κάνει και τότε….γρήγορο πέρασμα από την πόλη… Έτσι και τώρα “Ηρθε, είδε και απήλθε”. Απλά το “είδε” θα το αντικαταστήσω με το “έφαγε” (το μεσημεριανό του).

Τι είδε; Ένα ασφαλτοστρωμένο Λιμάνι, μιά Πλατεία, έναν ασφαλτοστρωμένο παραλιακό δρόμο (ένα μέρος του), έναν πεζόδρομο.

Ο κόσμος δεν γνώρισε προφανώς την …κρίση, κατά την Πρωθυπουργία του κ. Τσίπρα. Η φιλοσοφία του Έλληνα πολίτη δεν αλλάζει ποτέ! Κομματικές ταυτότητες από τα γεννοφάσκια.

 Αγκαλιές, φιλιά και ….selfie…

Προβληματισμοί; Κανένας! Απορίες; Καμία!

Όλα καλά, όλα ανθηρά. 

Ξαφνιάστηκα με θερμή υποδοχή ….συντρόφισσας (του ΚΚΕ)….

γενικά, ξαφνιάστηκα με την υπερ-θερμή υποδοχή. Λες και δεν υπάρχει ανεργία, λες και η οικονομία των νησιών και της χώρας μας βρίσκεται σε υγιή επίπεδα, λες και ο επαγγελματικός κλάδος δεν αιμορραγεί μέρα με την μέρα, λες και ο Τουρισμός, η βαριά αυτή Βιομηχανία της οικονομίας, δεν αιμορραγεί κάθε μέρα και περισσότερο, λες και οι συνταξιούχοι και μάλιστα κατά την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν είχα υποστεί μειώσεις επί των μειωμένων ήδη συντάξεων τους, λες λες λες…….

Προσπάθησε ο κ. Γρηγορόπουλος να του επισημάνει τα προβλήματα της περιοχής μας, αλλά ο κ. Τσίπρας έψαχνε δεξιά κι αριστερά για να βγάλει ….selfie…. Προσπαθήσατε κ. Γρηγορόπουλε και αυτό σας τιμά! Μπράβο σας

Εύχομαι ο κ. Σπύρος Ποταμιάνος-Παγώνης να του επισήμανε τα τραγικά και αδικαιολόγητα προβλήματα (μετά από 7 παρά κάτι χρόνια από το 2014). Εύχομαι! Κι επειδή εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα τον κ. Σπύρο, πιστεύω ότι το έκανε.

Κλείνοντας, ακούστηκε, από πολιτικό του Αργοστολιού, ο οποίος ήταν καθήμενος στο τραπέζι του κ. Τσίπρα “θα φάμε με φόντο το Αργοστόλι μας”….. 

Σημείωση: Παρακολούθησα την σύσκεψη με τους Δημάρχους Κεφαλονιάς-Ιθάκης, μέσω του site inkefalonia.gr και την κάμερα του αγαπητού συναδέλφου Γιώργου Χαλαβαζή. Χάρηκα γιατί από τους τέσσερις Δημάρχους, μόνο ο κ. Κατσιβέλης “πίεσε” τον κ. Τσίπρα, αναφέροντας του περί Νοσοκομείου, Ιακωβατείου, Αλιευτικού Καταφυγίου, Δημόσιων έργων κλπ. 

Αυτές οι επισημάνσεις έχουν απομονωθεί σε ένα μικρό βίντεο και θα αναρτηθούν αργότερα.

Αριστέα Χαριτάτου

Από το Ληξούρι το Επαναστατικό, το Ληξούρι το Πρωτοπόρο, το Ληξούρι των απογονων του Ανδρέα Λασκαράτου!

Αναδημοσίευση από www.lixouri.gr

Προηγούμενο άρθροΞενοδόχοι: Στόχος η επιβίωση και η διαφύλαξη της Ελλάδας ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός-Τιμοθεάτος: “Το μεγάλο στοίχημα για φέτος είναι να μείνει η Κεφαλονιά ασφαλής”
Επόμενο άρθροΚώστας Διακάτος προς Τάσο Τζωρτζάτο: “Θεώρησα λοιπόν ότι πρέπει να ξανακάνω μια προσπάθεια μπας και ευαισθητοποιήσω κάποιον και κάνει κάτι”