Ο Γιώργος Τζωρτζάτος ξανάφερε μπροστά το σκάνδαλο «Σικυών Μπήτς»

Το θέμα του Κληροδοτήματος του Σπυρογεράσιμου Σ. Τυπάλδου έφερε εκτός Ημερησίας Διάταξης ως «κατεπείγον» στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος δ.σ. κ. Γιώργος Τζωρτζάτος με 7σέλιδη εισήγηση-αναφορά του.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεράσιμος Αλυσανδράτος, ενημέρωσε αναφορικά το Σώμα, αλλά, όπως είπε, δεν έχουν ενημερωθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι σχετικά, και δεν έχουν την εισήγηση του κ. Τζωρτζάτου.

Ο κ. Τζωρτζάτος ενημέρωσε τους δ.σ. ότι θεωρεί ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί ως «κατεπείγον» λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου και της λειτουργίας του Ξενοδοχείου «Σικυών Μπήτς» συμφερόντων και του Δήμου, ώστε να διασφαλισθεί η Δημοτική Περιουσία και ζήτησε από το δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση να ενημερώσει το Δ.Σ. και τους δημότες για την εξέλιξη της υπόθεσης και για τις ενέργειες που έχει προβεί ο Δήμος μετά την αποχώρησή του από την δικάσιμο της 21ης Σεπτεμβρίου για την ερμηνεία της βούλησης του διαθέτη.

Επιπλέον ο κ. Τζωρτζάτος υπενθύμισε ότι ήδη τρεις φορές έχουν βγει κονδύλια από το Δήμο για να πληρωθούν δικηγόροι για το Κληροδότημα, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει ενημέρωση και εξέφρασε το φόβο μην «απαξιωθεί η υπόθεση» αλλά, κυρίως, όπως αναρωτήθηκε, ποιά θα είναι η συμμετοχή του Δήμου σ’ αυτό του περιουσιακό στοιχείο μετά από π.χ. 10 χρόνια, αν κρατήσουν χρόνια οι διαδικασίες.

Ο κ. Παρίσης όπως είπε «παρακολουθούμε νομικά το θέμα και δεν ξέρω εγώ κάτι άλλο»!

Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή είπε ότι «έχει κατατεθεί κάποια αγωγή εκ μέρους του Δήμου σχετικά με την υπόθεση και η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί το θέμα».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεσμεύθηκε ότι «θα δώσει τώρα στη γραμματέα του Δ.Σ. την εισήγηση του κ. Τζωρτζάτου να το παραδώσει στη νομική σύμβουλο του Δήμου για ενημέρωση και θα επανέλθει το Σώμα στο θέμα».

Το θέμα τέθηκε στην ψηφοφορία, αλλά όλοι οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής το καταψήφισαν, ενώ υπερψηφίστηκε από όλες τις Παρατάξεις της αντιπολίτευσης!

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr