O νομομαθής κ. Μοσχονάς δίνει απλά μαθήματα δικονομίας. Μια απάντηση του «ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ»

Κι εκεί που ήταν άλαλος ο κύριος Μοσχονάς εδώ και 8 χρόνια και από όποια πόστα και να πέρασε, ξαφνικά απέχτησε φωνή και άρχισε να βγάζει δελτία τύπου, το ένα πίσω από το άλλο.

Μέσα σ’ ένα μήνα …ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα παρακαλώ δελτία τύπου εξέδωσε ο κ. Μοσχονάς που εξελίσσεται από κτηνοτρόφος σε μέγα νομομαθή!

Το πρώτο στις 20 Απριλίου, το δεύτερο στις 24 Απριλίου, ο τρίτο στις 23 Μαΐου και το τέταρτο χθες 29 Μαΐου.

Η πλάκα είναι ότι σε όλα «απειλεί» ότι …δεν θα ξαναπαντήσει γιατί έχει πολλές δουλειές και εν τω μεταξύ έχει εξελιχτεί στο πλέον λαλίστατο στέλεχος του Παρίση.

Τύφλα νάχει μπροστά του ο Ανουσάκης. Πούναι και δικηγόρος σε τελική ανάλυση ο άνθρωπος.

Και βέβαια το καλύτερο όλων είναι ότι …«ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι» για το πιο χέρι γράφει τις κατάπτυστες ανακοινώσεις που μόνο πανικό δείχνουν και ως εκ τούτου αποκαλύπτουν ακόμη περισσότερο την αλήθεια των γεγονότων.

Ετσι λοιπόν θα σταθούμε μόνο στο σημείο 2 της χθεσινής ανακοίνωσης που μας αφορά επειδή υπάρχει και η εμπλοκή του εργολάβου για τα δένδρα της Σάμης με το μπουκάρισμα στον «Η»:

1ον) Λέει ο κύριος Μοσχονάς (πάντα δια του …γνωστού-άγνωστου κειμενογράφου) ότι ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν θεώρησε το ένταλμα για «τυπικούς λόγους».

Ευχαριστούμε, ειλικρινά, τον κύριο Μοσχονά που …βάζει τα πράγματα σε τάξη και διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Βαγγελάτου όταν μπουκάρισε στα γραφεία μας ότι δεν πληρώνεται γιατί ευθύνεται …ο «Η» με αυτά που γράφει!

Ελπίζουμε μόνο να μην «τα γυρίσει» όταν θα κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας.

2ον) Αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου «το ένταλμα σε αυτό το στάδιο δεν έχει πληρωθεί , άρα η παραφιλολογία και τα δήθεν ερωτήματα για το …“ποιος τα εισέπραξε” κινούνται στα πλαίσια ανεκδότων».

Μια συμβουλή πρώτα απ’ όλα: Θα ήταν χρήσιμο στον κύριο Μοσχονά σε αυτή τη φάση να μείνουν στην άκρη τα ευφυολογήματα γιατί μπορεί να βγουν …ξινά.

Στην ουσία:

Πρώτον, χαιρόμαστε που ο κύριος Μοσχονάς απαντά στο απλό ερώτημα αν πληρώθηκε ή όχι το δημοσιευμένο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ένταλμα.

Όχι, λοιπόν δεν πληρώθηκε το ένταλμα διαβεβαιώνει ο κύριος Μοσχονάς!

Οπότε και είναι ευνόητη η απορία, γιατί μια τόσο απλή και τόσο εύκολη απάντηση χρειάστηκε …10 ολόκληρες ημέρες να απαντηθεί (19 Μαΐου πρωτοθέσαμε το ερώτημα) και μάλιστα όταν ήδη έχει μεσολαβήσει μία ακόμη απάντηση του κυρίου Μοσχονά στις 23 Μαΐου;

Δεύτερον, τόσα και άλλα λέει ο κύριος Μοσχονάς στην απάντησή του, γιατί δεν απαντάει σο βασικό: είναι νόμιμο ή όχι να αναρτάται πριν να θεωρηθεί από τον Επίτροπο ένα ένταλμα;

Τρίτον, χαιρόμαστε για τις νομικές γνώσεις του κυρίου Μοσχονά και τα μαθήματα περί νομιμότητας των δημοσίων εγγράφων που μας δίνει και όχι προς Θεού δεν ζητάμε να μπεί στον κόπο να μας μάθει ούτε «τα βασικά» όπως ο ίδιος λέει, άλλωστε έχει τόσες άλλες έγνοιες ο άνθρωπος τούτο τον καιρό με τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που δεν ξέρει «τι θα του ξημερώσει».

Όμως μια μικρούλα απορία έχουμε και ελπίζουμε να μην μας παρεξηγήσει και αρχίσει πάλι τα …«γαλλικά»: Από πότε θεωρείται ότι ισχύει μία πράξη; Από την ανάρτησή της στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ναι ή όχι;

Θα τον συμβουλεύαμε πριν να σπεύσει να απαντήσει να κοιτάξει την παράγραφο 2 του άρθρου 4 του νόμου 3861/2010.

3ον) Ας μας συμπαθήσει ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης που θα μπούμε στα «οικογενειακά» του και εννοούμε στα εσωτερικά της παράταξής του, αλλά από ότι ξέρουμε ο κ. Ρασσιάς δεν παραιτήθηκε από την παράταξη του Δημάρχου αλλά μόνο από το Λιμενικό Ταμείο για τους λόγους που αναλυτικά έχει εκθέσει.

Βρε Γνήσιε, θα τρελαθούμε με τα όσα συμβαίνουν στην παράταξή σου.

Από πότε ακούστηκε ένας μέλος μιας παράταξης να σέρνει στα δικαστήρια ένα άλλο μέλος της;

Πολύ περισσότερο που ο Μοσχονάς ισχυρίζεται ότι «τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη» για τον κ. Ρασσιά, όχι για κάποιο ποινικά κολάσιμο λόγο (π.χ. ότι τον διέβαλε) αλλά για …πολιτικούς λόγους και συγκεκριμένα για «πολιτικό παραλήρημα εις βάρος μου (του)» !

Είδηση θα γίνεται σε όλη την Ελλάδα αν σας πάρουν χαμπάρι!

Λες και βλέπουμε τον τίτλο: «Μέλος της παράταξης του Δημάρχου Κεφαλονιάς μηνύει άλλο μέλος της ίδιας παράταξης για πολιτικούς λόγους»!

Βρε Γνήσιε, είσαι ή όχι ο καπετάνιος του καραβιού που κυβερνάει το Δήμο Κεφαλονιάς;

Φαίνεται ότι δεν έχεις ακούσει το λαϊκό απόφθεγμα …«οι πολλοί καπεταναίοι βουλιάζουνε το καράβι». Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, αφού ο κάθε ένας εκεί μέσα κάνει και τον καπετάνιο…

Ο «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ»

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr