Πρωτίστως να πούμε καλό μήνα σε όλους και όλες μιας και χθες δεν βγήκαμε φοβούμενοι μήπως και πούμε κάνα ψέμα μιας και το επέτρεπε η ημέρα. Εμείς όμως λέμε μόνο αλήθειες! Εντυπωσιακό είναι ότι και εσείς μπαίνετε κατά χιλιάδες στην κουβέντα μας και δικαιωματικά πλέον μετονομάζεται η στήλη «οι φίλοι του Δίμπουκου» ((το γνωστό σημείο της Γέφυρας Δεβοσέτου στο Αργοστόλι, με την πανοραμική θέα στην πόλη και τα προβλήματά της).

Χθες λοιπόν στον ουρανό του Αργοστολίου μαζί με τα χελιδόνια είδαμε να πετάει και το πρώτο αεροπλάνο της σεζόν, φάνηκαν τουρίστες στους δρόμους και έτσι «με το πρώτο μποτιλιάρισμα της παραλίας ξεκίνησε το καλοκαίρι».

Ευτυχώς που ο αέρας έβαλε το χέρι του ή κάποιος άλλος και δεν ήρθε και το κρουαζιερόπλοιο να βγάλει και αυτό άλλους τουρίστες από την θάλασσα και να μεγαλώσει το πρόβλημα. «Ουδέν κακόν, αμιγές καλού» που λέει.

Βλέπετε ο κύριος Παρίσης τόσα χρόνια η μόνη ρύθμιση του κυκλοφοριακού που έχει πετύχει είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας για την παρέλαση υπό τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή» ένα ακόμη τερτίπι του για να δηλώσει και να αποσπάσει εθνικιστικές ψήφους.

Ο Κατά τα άλλα συμπαθής  Αλέκος ή «γνήσιος » κινούμενος σταθερά μεταξύ του άξονα Μεγάρου – Πρεμιερ δεν πήρε ποτέ ένα καροτσάκι να πάει να ψωνίσει στην αγορά για να δει το μαρτύριο που τραβάνε άντρες και γυναίκες που πάνε για ψώνια. Και δεν μπορούν να περπατήσουν ούτε σε δρόμο ούτε σε πεζοδρόμιο.

Αλλά και από την θάλασσα να υπήρχε τρόπος διαφυγής τους και αυτόν θα τον έφραζε με τις καταλήψεις και τα λογής λογής ρουσφέτια του. Ούτε λόγος βέβαια να περάσει μαμά με καροτσάκι, απαγορευμένη περιοχή!

Και αν κάποια θα το αποτολμούσε  θα θύμιζε την σκηνή με το καροτσάκι στο φιλμ «Το θωρηκτό Ποτέμκιν» του Σεργκέι Αϊζενστάιν. Το ίδιο βέβαια και με τους αναπήρους, που δείχνει και μεγάλη έλλειψη ευαισθησίας.

Μόνο κάποιος παράτολμος ποδηλάτης με δίκη του ευθύνη μπορεί να διασχίσει αυτό το «ναρκοπέδιο».  Και όμως το ποδήλατο είναι ένα απλό μέσο, πρακτικό, γρήγορο και οικονομικό και θα μπορούσε να αποτελέσει την απλούστερη λύση για τα περίπλοκα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και να βελτίωνε την ποιότητα ζωής , όπως άλλωστε κάνουν  όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οπότε απέχει πόρρω από το να κάνει το Αργοστόλι Ευρωπαϊκή πόλη, όπως ισχυρίζεται. Ο οπισθοδρομικός όμως Παρίσης με τα έργα και τις ημέρες του, έδωσε την χαριστική βολή στο κυκλοφοριακό της πόλης, χωρίς κανένα σχεδιασμό και πάρκινγκ να βάζει όλα τα αυτοκίνητα μέσα και να το παίζουν στρατιωτάκια ακούνητα και να κάνουν δύσκολη και ασφυκτική την ζωή των πολιτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και οι δρόμοι γύρω από το 1ο Γυμνάσιο (το δικό μας αρρένων) που γίνεται εκεί το έλα να δεις κάθε πρωί.

Γι’ αυτό ομοθυμαδόν οι Συμπολίτες φωνάζουν «Αλέκο στην μπάντα, στην μπάντα παρακωλύεις σοβαρά ακόμα και την κυκλοφορία».

Οι φίλοι του Δίμπουκου

Πηγή: www.inkefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΣκάκι: Κεφαλονίτικες επιτυχίες στο Σχολικό Περιφερειακό πρωτάθλημα (pics)
Επόμενο άρθροΗ απάντηση Σαββαόγλου: Το μεγαλύτερο αμάρτημα στον δικό μου τουλάχιστον αξιακο κώδικα είναι η αχαριστία.