Ο βουλευτικός θώκος δεν είναι μόνο για υποσχέσεις και παροχολογία – Η αμηχανία της Θεοπεφτάτου

Κακά τα ψέματα, το έργο της βουλευτή του Σύριζα, Αφρόδιτης Θεοπεφτάτου, εν καιρώ μάλιστα διακυβέρνησης του κόμματός της, χαρακτηρίζεται ως επιεικώς μηδενικό. Αν κάποιος μηχανισμός της πολιτείας λειτούργησε καλά στην Κεφαλονιά, αν μη τι άλλο, είναι η περιφέρεια.

Αφενός η βουλευτής και αφετέρου, η δημοτική αρχή “πάτωσαν” στη βαθμολογία. Εξ ου και τα πάμπολλα παράπονα απ’ όλα τα σημεία του νησιού. Τους τελευταίους μήνες, δε, όπως όλοι οι δήμοι σε όλη την επικράτεια, έτσι και της Κεφαλονιάς, προσπαθεί να κερδίσει τις τελευταίες εντυπώσεις με τα έργα που ξεκίνησε και τα οποία θα τελειώσουν μετά από πολλούς – πολλούς μήνες…

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου έθεσε επιτακτικά το θέμα διάσπασης του νησιού σε τρεις δήμους αποκλειστικά και μόνο προς όφελος της ιδίας. Διαπιστώνει, άλλωστε, ότι η νέα θητεία της στο ελληνικό κοινοβούλιο φαντάζει ένα όνειρο απατηλό, δεδομένης αφενός της μόνιμης χαλαρότητας και απραξίας της σε όλα τα θέματα και αφετέρου, της ήττας του Σύριζα στις επικείμενες εκλογές.

Ως εκ τούτου, αναζητούσε τεχνάσματα και τρικ ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον θώκο και η διάσπαση σε τρεις δήμους είναι ένα απ’ αυτά. Η απαξίωση της νυν δημοτικής αρχής προς τις άλλες περιοχές, πλην του Αργοστολίου, αλλά και οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων (Ληξούρι, Σάμη) αποτέλεσε έναν αξιόπιστο σύμμαχο της Θεοπεφτάτου, η οποία κίνησε εσω-κυβερνητικά τη διαδικασία.   

Μόνο που δεν υπολόγισε τις παράπλευρες αντιδράσεις, όπως την αναστάτωση που προκλήθηκε στα χωριά της Θηνιάς, τα οποία και θα ενσωματωθούν – σύμφωνα με σχέδιο, στο Ληξούρι, όπως άλλωστε ήταν πριν περίπου 35 χρόνια. Οι Θηνιάτες συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από το γραφείο της Αφοδρίτης Θεοπεφτάτου και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το σπάσιμο του δήμου. Οι υπογραφές, δε, έφθασαν το 99% του συνολικού πληθυσμού των χωριών!

Ποια ήταν η αντίδραση της βουλευτού; Ναι μεν θα μεταφέρει στους …από πάνω (;) το αίτημα, αλλά δεν ακούσαμε από τα χείλη της τι ακριβώς σκέφτεται για το θέμα. Το θεωρεί σωστό και δίκαιο; Το χαρακτηρίζει ως εύλογο ή το κρίνει ως απαράδεκτο; 

Άγνωσται αι βουλαί της κυρίας… 

Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr