Οι 3 υποχρεώσεις της Κράτσα και η άστοχη διαχείριση κρίσης

Αντί να επιστρατευτεί από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο διάλογος, η λογική και η συναίνεση σε καίρια ζητήματα των νησιών, χρησιμοποιήθηκε η εισαγγελική παραγγελία προκειμένου οι υπάλληλοι της ΕΔΑΚΙ να προχωρήσουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αστοχία και λανθασμένη διαχείριση της κρίσης παρατηρείται από την πλευρά της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο θέμα του άρθρου 93. Δεν ήταν μόνο οι δημόσιες «ευλογίες» που έλαβε από την Ρόδη Κράτσα το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο με τη σύσταση του νέου φορέα διαχείρισης σκουπιδιών, είναι και η στάση και συμπεριφορά του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή, ο οποίος λες και μιλάει ως ο επικεφαλής του νέου περιφερειακού φορέα διαχείρισης σκουπιδιών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη…

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να κάνει η Ρόδη Κράτσα

Αναντίρρητα, η κατάσταση είναι στενάχωρη και έχει δημιουργήσει πρόβλημα στα δύο νησιά, όμως, η περιφέρεια οφείλει να εγκύψει σ’ αυτά και να μην είναι κάτι μακρινό και ξένο για τους δημότες και τους κατοίκους. Κάτι σαν την Ευρωβουλή δηλαδή…

Ανάστα ο πυρήνας της περιφερειάρχη

Υποστηρικτές της περιφερειάρχη στην Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και ο στενός πυρήνας της, παραπονιούνται ότι τη στιγμή την οποία απολαμβάνει αμέριμνη την απόλυτη ηρεμία της Κέρκυρας, οι ίδιοι προσπαθούν αμυντικά να αντιμετωπίσουν τη μήνιν των κατοίκων και να κατευνάσουν τις αντιδράσεις. Των κατοίκων που διαπιστώνουν ότι ένα πετυχημένο μοντέλο δεκαετιών έρχεται να καταρριφθεί ως χάρτινος πύργος από μια άκρως λανθασμένη απόφαση της κυβέρνησης, που εξισώνει άνευ κριτηρίων.

Και σ’ αυτή την απόφαση η περιφέρεια δεν είναι απλά, άλαλη, απούσα από τα δύο νησιά, αλλά και παρουσίασε εχθρική συμπεριφορά… Αντί, λοιπόν, να «βάλει φρένο» σε μια καταστροφική εξίσωση και κατ’ επέκταση τη διάλυση ενός πετυχημένου φορέα, αυτή καταφεύγει στην ύστατη λύση της εισαγγελικής παραγγελίας που εγκυμονεί τον κίνδυνο ποινικών διώξεων. Με τις ενέργειες αυτές δεν σβήνεται η «φωτιά» αλλά παραμένει σε ύφεση. Και είναι βέβαιο ότι θα αναζωπυρωθεί σε περίπτωση την οποία υπάρχει αδράνεια, πολλώ δε μάλλον αν δεν κοπάσουν οι θυελλώδεις άνεμοι από την πλευρά της περιφέρειας.

Τι οφείλουν να κάνουν οι Ρόδη Κράτσα, Σταύρος Τραυλός, Σωτήρης Κουρής
Η Ρόδη Κράτσα, ο Σταύρος Τραυλός, ο Σωτήρης Κουρής οφείλουν:
  • Να εγκύψουν με σοβαρότητα, διάλογο και συναίνεση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Πολλώ δε μάλλον, εν μέσω πανδημίας, όπου η καθαριότητα είναι το πρώτο εργαλείο αντιμετώπισης και εξασθένησης του θανατηφόρου ιού.

  • Να σταθούν δίπλα στους κατοίκους και να ακούσουν τα δίκαια αιτήματα που έχουν αναφορικά με τις καταργήσεις της ΕΔΑΚΙ και του φορέα διαχείρισης Εθνικού Δρυμού.

  • Να μεταφέρουν τις αιτιάσεις μαζί με τους Καππάτο, Μιχαλάτο, Κατσιβέλη, Μονιά και Στανίτσα στα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, για τον οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα πειστεί για τη διατήρηση των φορέων.

Πηγή: kefaloniatimes.gr