Ιδιαίτερα επιθετικοί κατά των (μη) ενεργειών της δημοτικής αρχής στο θέμα αναθεώρησης του χωροταξικού αναφορικά με τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας παρουσιάστηκαν οι Θεόφιλος Μιχαλάτος, Σπύρος Σαμούρης, Βασίλης Ρουχωτάς, Γιώργος Τζωρτζάτος.

Οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι μίλησαν για τις ευθύνες που έχει, καθ’ ότι δεν έπραξε τα δέοντα ώστε να μην προχωρήσει το νέο χωροταξικό. Ζητήθηκε, δε, η παρουσία τόσο της βουλευτή όσο και του περιφερειάρχη. Αναλυτικά: 


Θεόφιλος Μιχαλάτος: “Ο δήμαρχος ούτε που ασχολήθηκε με την αναθεώρηση του χωροταξικού και εμείς το μάθαμε την τελευταία στιγμή. Ουδεμία ενέργεια έγινε από τότε. Όλοι μας έχουμε ευθύνη, αλλά πρωτίστως η δημοτική αρχή. Πρέπει να είμαστε οχυρωμένοι και όλοι ενωμένοι να λύσουμε το θέμα. Θεωρώ ότι πρέπει να δούμε στο και πέντε να κάνουμε κάτι”.

Σπύρος Σαμούρης: “Σας προειδοποίησα, κύριε πρόεδρε, για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, που είναι ιδιαίτερης σημασίας. Δεν έχουν συμβεί, όμως σε άλλα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου. Ποιες είναι οι ενέργειες που έκαναν όχι, όμως με λόγια και φούμαρα αλλά με πράξεις οι αξιωματούχοι της περιφέρειας. Οι “στρατηγοί” σας το γνώριζαν το θέμα που προκάλεσα εγώ. Θα ήθελα να ξέρω λοιπόν, τις κινήσεις που κάνατε για τη μη εγκατάσταση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι τα συμφέροντα αυτών δεν είναι ελληνικά”.

Βασίλης Ρουχωτάς: “Ειπώθηκε ότι ήταν θέλημα θεού, όπως κι άλλα τέτοια. Πριν από λίγες ημέρες  συζητήθηκε η εξόρυξη των υδρογονανθράκων, αλλά απουσίαζαν πολλοί. Το θέμα είναι ποιος παρακολουθεί τα σοβαρά θέματα; Αλλά εμείς προσλαμβάνουμε συμβούλους… Γιατί δεν πήραμε έναν – δύο ανθρώπους να ασχοληθούν; Η περιφέρεια δεν είναι παρούσα και κακώς κ. πρόεδρε δεν προνόησες να τους καλέσεις. Ο δήμαρχος είναι ο “πατέρας του νομού” κι αυτό είναι ο υπεύθυνος. Βέβαια …φεύγετε από τη δημοτική αρχή, αλλά είναι καιρός αν μη τι άλλο, να δημιουργηθεί ένας φάκελος και να βρεθεί ένας υπεύθυνος. Αν θέλετε να πετροβολήστε τη βουλευτή και την περιφέρεια, κάντε το…”

Γιώργος Τζωρτζάτος: “Είναι νόμος του κράτους και πρέπει να γίνει νέος νόμος. Κε πρόεδρε τι κάνατε το 2011; Να θρηνήσουμε τι; Την καταστροφή που πάει να συμβεί στον τόπο. Δεν φταίει κανείς υπουργός και βουλευτής. Ο δήμος ευθύνεται διότι έκανε προσφυγή στο ΣτΕ και δεν πήγε με τους “κορεσμένους” δήμους. Θα μπορούσε να το είχαν σταματήσει, αλλά δεν τα κατάφεραν. Είχαν εγκατασταθεί πολλές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας”.
Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr
Προηγούμενο άρθροΠαραμονή Χριστουγέννων θα πληρωθούν οι καθαρίστριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Επόμενο άρθροΞαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα με τις ιχθυοκαλλιέργειες.