“Οι Κεφαλλήνες” στην ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση τους(pics)

Με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκουλικάδου Ζακύνθου «Ο Ερωτόκριτος» πραγματοποιησε χτες ο λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “ο κέφαλος” άρχισε να εξελίσσεται ο κύκλος της ζωής. Μικρά σκετς με τις σημαντικές στιγμές της ζωής του ανθρώπου. Γέννηση, βάπτιση, γάμος. Μικρές αφηγήσεις έδιναν την σκυτάλη στην ζωντανή ορχήστρα για να αρχίσει το τραγούδι και ο χορός.

Πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από Μικρά Ασία, Βλάχοι Σερρών, Βορειοανατολικό Αιγαίο και Κεφαλονιά. Αιγαίο και Επτάνησα χόρεψαν οι περίπου 6-8 χορευτές του παιδικού τμήματος του Ομίλου και έκλεψαν όλα τα χειροκροτήματα. Τα παιδιά συνόδεψε με την φλογέρα και το σκορτσάμπουνο του ο Χαράλαμπος Κακαρούμπας. Ο Μπάμπης, ένα νέο και πολύ αγαπητό παιδί από τα Βαλσαμάτα Κεφαλονιάς εδώ και λίγα χρόνια ασχολείται με την κατασκευή σκορτσάμπουνου και, ως αυτοδίδακτος, μαθαίνει να παίζει με αυτό όλες τις παραδοσιακές μουσικές του νησιού μας και όχι μόνο….

Αργότερα το πρόγραμμα περιλάμβανε χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία, την Εύβοια, την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη….

Ο ΠΣ Ζακύνθου “Ερωτόκριτος” έκανε την εμφάνιση του στην σκηνή μετά τους χορούς της Εύβοιας και χόρεψε “Το αλφαβητάρι της αγάπης”, “κυνηγός”, “μεγάλος Ζακυνθινός”, “λεβαντίνικος συρτός”.

Αργότερα θα αναρτηθούν και βιντεάκια από την εκδήλωση

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr