Οι κρυφές και φανερές συναντήσεις της Ρόδης Κράτσα στην Κεφαλονιά – Τα “αγκάθια” που θα αντιμετωπίσει

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα αναμέναμε τη Ρόδη Κράτσα, υποψήφια περιφερειάρχης με τη …φανέλα της Νέας Δημοκρατίας, να επισκεφθεί την 28η Οκτωβρίου την Κέρκυρα, όπου ουσιαστικά πρέπει να “κλείσει” αρκετά καίρια ζητήματα.

Του Άγγελου Αρτελάρη
Δημοσιογράφου

Πολλώ δε μάλλον, όταν ο Σπύρος Σπύρου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία στελέχωσης του ψηφοδελτίου, όπως άλλωστε διατείνεται σε φίλους και συνεργάτες, με δυσαρεστημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και με ανθρώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση. Αναντίρρητα, ένα έργο δύσκολο και επίπονο, τουλάχιστον, στην πρώτη περίπτωση, καθώς η συσπείρωση του κόμματος αναμένεται να είναι υψηλή λόγω του γεγονότος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο εν δυνάμει πρωθυπουργός.

Η Ρόδη Κράτσα, για να επανέλθουμε στο ρεπορτάζ, απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε έχει την άποψη ότι η Κεφαλονιά είναι πιο περίπλοκη περίπτωση για τρεις πρωτίστως λόγους:

  • Για τη παρουσία του Θόδωρου Γαλατσιάτου, περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, στο νησί όπου έχει κάνει, ομολογουμένως, σημαντικό έργο και βεβαίως κατάγεται απ’ αυτήν.
  • Για τη δυναμική που έχουν αναπτύξει τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος δουλεύει μεθοδικά και συστηματικά, όσο και ο Σπύρος Γαλιατσάτος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος παράγει έργο στον τομέα του.
  • Για το “δέσιμο” που έχουν αναπτύξει οι αξιωματούχοι του δήμου και συνεργάτες του Αλέξανδρου Παρίση με τα στελέχη της περιφέρειας, τα οποία και βοηθώντας αποτελεσματικά την Κεφαλονιά αυτομάτως παρατείνουν και τη “ζωή” της δημοτικής αρχής. Αυτό άλλωστε, έχουν δηλώσει και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.
Κοντολογίς, οι προσπάθειες της Ρόδη Κράτσα εντείνονται προς την κατεύθυνση ενός σχεδίου διεμβόλισης και τάχιστης παρουσίας της εντός του δημαρχιακού μεγάρου, με στόχο τον πλήρη και αποτελεσματικό έλεγχο των δημοτικών συμβούλων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Των οποίων το ποσοστό στη νυν δημοτική αρχή ξεπερνάει το 80%.
Για το λόγο αυτό και συναντήθηκε με τον Αλέξανδρο Παρίση, παρουσία και του Σωτήρη Κουρή, σε κεντρικό κατάστημα της πλατείας Αργοστολίου, ώστε να στείλει το μήνυμα στήριξης από πλευράς δημάρχου προς πάσα κατεύθυνση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε τετ α τετ και με άλλα στελέχη του νησιού (Τραυλός κ.α.), προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης συσπείρωση στην Κεφαλονιά και να αποφευχθεί η διαρροή προς την πλευρά του Σπύρου Σπύρου.
Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr