Οι νέες “πύλες εισόδου” στην Κεφαλονιά δίνουν ώθηση στον τουρισμό – Νέα δρομολόγια από το καλοκαίρι

Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις από διαφορετικά σημεία της Κεφαλονιάς και για όλα τα “βαλάντια” δίνουν την ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού αλλά και της Ιθάκης. Εν προκειμένω, αυτό θα συμβεί και με τη δημιουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Μεσολόγγι, Κεφαλονιά, Ιθάκη, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από τον προσεχή Μάιο.

Προσθέστε και το στόλο των υδροπλάνων, που θα αρχίζουν να πετούν στα Ιόνια νησιά από τον προσεχή Ιούνιο, για να καταλάβετε τι θα συμβεί. Μέχρι στιγμής είναι αδειοδοτημένο το λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ τις επόμενες μέρες αδειοδοτείται και το λιμάνι των Παξών.

Την ίδια ώρα σε προχωρημένο στάδιο αδειοδότησης βρίσκεται το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Πάτρας, που έχει στρατηγική σημασία για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και πρόκειται να αδειοδοτηθεί το επόμενο δίμηνο, ενώ αναμένεται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, να αδειοτηθούν και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, της Κεφαλονιάς, της Ζάκυνθου και της Λευκάδας.   

Αυτά βλέπει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής και είναι ικανοποιημένος. Όπως εξηγεί “η δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Μεσολογγίου – Κεφαλονιάς ήταν πάγια θέση της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου, που φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά από τον ερχόμενο Μάιο με καθημερινό δρομολόγιο. 

Το Επιμελητήριό μας, σε συνεργασία με αυτό της Αιτωλοακαρνανίας, του Δήμου Μεσολογγίου και των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής, συμμετείχε στις συζητήσεις, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου. Η εταιρία IONION P LINES έχει αποδείξει ότι αποτελεί μια σοβαρή εταιρία, αφού από το 2006 διατηρεί σταθερή και σε καθημερινή βάση την γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Αστακός.

Τώρα, με το νέο της καράβι δίνει άλλη ώθηση στη διακίνηση προϊόντων και επιβατών και συμβάλλει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας μέσω της γραμμής Σάμη-Ιθάκη-Μεσολόγγι. 

Το γεγονός ότι σε λιγότερο από δύο ώρες οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θα έχουν πρόσβαση στην ηπειρωτική Ελλάδα και μάλιστα στις οδικές αρτηρίες της Ιόνιας και της Ολυμπίας οδού αποτελεί εχέγγυο ότι η συγκεκριμένη γραμμή θα πετύχει.

Μαζί με τις γραμμές Σάμη-Ιθάκη-Αστακός και Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, οι συμπολίτες μας της Ιθάκης, της βόρειας Κεφαλονιάς και της Παλλικής θα αποκτήσουν ακόμη έναν θαλάσσιο δρόμο προς την απέναντι πλευρά. 

Ευχόμαστε καλοτάξιδο το νέο δρομολόγιο και ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερες ημέρες για τον τουρισμό μας, αλλά και την οικονομική ελάφρυνση των επαγγελματιών του νομού μας μέσω της μεταφοράς των προϊόντων τους”.

Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr