Οι πέντε Αγωνιστές από την Αγία Θέκλη που έδωσαν το αίμα τους(pics+videos)

Γαβρίλης Ραλλάτος, Βασίλης Ραλλάτος, Διονύσης Ρατσιάτος, Σπύρος Αναλυτής, Αντώνης Ληξουριωτάτος.

Οι πέντε Αγωνιστές από την Αγία Θέκλη που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Την Υπηρέτησαν και θυσιάστηκαν για αυτήν, όταν οι Χιτλερικοί Γερμανοί τους έπιασαν στην Αγία Θέκλη το έτος 1944. Τους έπιασαν και τους κρέμασαν στην Πλατεία. Στο σημείο όπου η ΠΕΑΕΑ Παλλικής έφτιαξε ενα Μνημείο στην Μνήμη τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ληξούρι θυμάται τους Αγωνιστές του και τους τίμησε με Επιμνημόσυνη δέηση στον Παντοκράτορα από τον Ιερέα Χ.Μαρκέτο, με κατάθεση στεφάνων από την ηγεσία του τόπου στο Μνημείο στην Πλατεία και τέλος με τρισάγιο στον τάφο των Αγωνιστών, στην Αμμούσα.

Παρευρέθηκαν: Βουλευτής Κεφαλονιάς κα Αφρ.Θεοπεφτάτου, Αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Γιώργος Κατσιβέλης, τ. Δήμαρχος Παλλικής κ. Γερ.Θεοτοκάτος, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλλικής κ. Δ.Μαρκέτος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Θέκλης κ. Ανδρ.Μπενάτος, ο Ιστορικός κ.Π.Πετράτος, ο κ. Σπ.Παγώνης, η κα Μ.Λαδά εκπροσωπώντας την Ένωση ΑμεΑ “Υπερίων” και συγγενείς των θυμάτων.

Την Προσευχή των Νεκρών και τον Εθνικό μας Ύμνο παιάνισε τμήμα της μπάντας της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Χαρ.Μακρή.

Αιωνία σας η μνήμη.

Αριστέα Χαριτάτου

        

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr