Οι πρώτοι αντίπαλοι στις δημοτικές εκλογές Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης – Ανοίγει το παιχνίδι

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε την Τρίτη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αποφάσισε την κατάτμηση των δήμων Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Λέσβου, Βελβεντού και ίσως και της Σάμου.

Αύριο, όπως έχει γράψει από το περασμένο Σάββατο το ΚΤ, αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία στη Βουλή και εν συνεχεία θα ξεκινήσουν οι σχηματισμοί των ψηφοδελτίων σε  Αργοστόλι, Ληξούρι και Σάμη. 

Εννοείται ότι το μεγαλύτερο παιχνίδι θα παιχτεί στο Αργοστόλι, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη δυναμική, ο μεγαλύτερος πληθυσμός και βέβαια, τα περισσότερα έσοδα. Στο δίπολο Αλέξανδρου Παρίση, Θεόφιλου Μιχαλάτο έρχεται με ώθηση η κίνηση του Μάκη Φόρτε, πρώην δημάρχου Αργοστολίου, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Δεδομένου ότι η παράταξη του Παρίση έχει λάβει την κατιούσα, κάτι που φάνηκε και κατά τη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, οι Μιχαλάτος και Φόρτες μοιάζουν, ως αυτή τη στιγμή, τα φαβορί για το δεύτερο γύρο. Θεωρείται βέβαιο, ωστόσο, οι δυνάμεις που είναι συσπειρωμένες γύρω από τους Παρίση, Μιχαλάτο να βοηθήσουν υποψήφιους και στις άλλες δύο περιφέρειες.

Στο Ληξούρι θα κονταροχτυπηθούν οι Βασίλης Ρουχωτάς και Γιώργος Κατσίβελης, ενώ στη Σάμη εμφανίζεται συσπείρωση μεταξύ των Σπύρου Σπαθή και του ακτινολόγου Μιχάλη Γάκη από την Πύλαρο έναντι του Σαμικού Στέλιου Σπαθή. Ο πρώτος να θυμίσουμε ότι έχει χριστεί υπεύθυνος από τη δημοτική αρχή υπεύθυνος για τη διαχείριση των σπηλαίων. 

Κι αυτά προφανώς είναι μόνο η αρχή… Σταδιακά θα εμφανίζονται κι άλλοι συνδυασμοί, καθώς η απλή αναλογική ανοίγει την όρεξη πολλών παραγόντων του νησιού.

Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr