Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη “Δημοτική Συμπολιτεία”, ανακοίνωσε μια σημαντική δράση, την ίδρυση δημοτικής τράπεζας ιδεών και καινοτομίας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, το οποίο θα αναπτύξει με γοργούς ρυθμούς και με πολυεπίπεδο τρόπο την Κεφαλονιά και στοχεύει στην ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων, που θέλουν να αρχίσουν το επιχειρηματικό ταξίδι από το νησί.

Πληροφορίες του ΚΤ αναφέρουν ότι η τράπεζα ιδεών και καινοτομίας θα στηρίζεται σε πυλώνες και το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό αλλά και βραχυ-μεσοπρόθεσμο. Η δημοτική αρχή θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί και εν τέλει, να χρηματοδοτεί εταιρίες καινοτομίας, ενώ θα προσφέρονται και όλα τα επιχειρηματικά εργαλεία με στόχο την επίτευξη του στόχου. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προσφορά υπηρεσιών και χρηματοδότηση προς νεοφυείς (startup) επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν βρει ακόμα τη θέση τους στην Ελλάδα.  

Δεν πρέπει να ξεχνάμε αφενός, τις χαμηλές επιδόσεις της χώρας μας σε δείκτες ενσωμάτωσης της καινοτομίας και αφετέρου, το πρόβλημα της υψηλής νεανικής ανεργίας που αναγκάζει χιλιάδες νέους να γίνουν οικονομικοί μετανάστες.

Ένα ακόμα στοιχείο είναι οι συνεργασίες και οι συνέργειες, που θα αποφέρουν ένα πετυχημένο αποτέλεσμα τόσο για τις εταιρίες και τους εργαζόμενους όσο και κατ’ επέκταση για το νησί. Οι συνεργασίες αυτές θα γίνουν με φορείς, όπως πανεπιστήμια αλλά και με ελληνικές ή και διεθνείς επιχειρήσεις. 

Θα υπάρξει συνδιοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων με στόχο την προώθηση της καινοτομίας με βασικούς άξονες την παιδεία και τον πολιτισμό, ενώ θα είναι στοχευμένη η υποστήριξη και η καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων.

Για τον Θεόφιλο Μιχαλάτο θα είναι μια μεγάλη πρόκληση η ίδρυση αυτής της τράπεζας ιδεών και καινοτομίας. 

Αναδημοσιευση από www.kefaloniatimes.gr