Οικονομικά Δήμου: Η Λαϊκή Συσπείρωση έσωσε την τιμή της αντιπολίτευσης!

Κόλαφος για την δημοτική αρχή τα στοιχεία που παρατίθενται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τον απολογισμό του 2017 του Δήμου που πρόσφατα πέρασε από την οικονομική επιτροπή με την 354/ 2018 απόφαση (ΑΔΑ: 63ΙΓΩΕ5-ΔΓΓ).

Γι’ άλλη μία φορά, για να λέμε το σωστό, η Λαϊκή Συσπείρωση σώζει την τιμή της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος γι’άλλη μία φορά …έλαμψε δια της απουσίας του κατά τη συζήτηση μάλιστα ενός τόσο σημαντικού θέματος, το ίδιο και ο κ. Γεράσιμος Δημητράτος ενώ ο κ. Διονύσιος Μινέτος αν και, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει, είναι αναπληρωματικό μέλος όλης της αντιπολίτευσης κακώς και παρά το νόμο εμφανίζεται στην απόφαση ως «αναπληρωματικό μέλος του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου» με την κ. Γαρμπή ως πρόεδρο της επιτροπής αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ελέγχει τις αποφάσεις να βρίσκονται βαριά εκτεθειμένοι. Αλλά κι έτσι ακόμη εκτίθεται ο κ. Μιχαλάτος για την υποβάθμιση και τον ευτελισμό της οικονομικής επιτροπής όταν ο κ. Δ. Μινέτος εμφανίζεται με την γνωστή δικαιολογία του επικεφαλή της παράταξής του προκειμένου να δικαιολογηθούν οι συστηματικές κοπάνες του ότι …«καταψηφίζει την εισήγηση για τους λόγους τους οποίους θα αναλύσει κατά την συζήτηση του εν λόγω θέματος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Επανερχόμενοι στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και πριν την παραθέσουμε αυτούσια επισημαίνουμε ότι επιγραμματικά ότι ο απολογισμός του Δήμου για το 2017 με αδιάσειστα στοιχεία και αριθμούς που δεν αμφισβητούνται αποκαλύπτει την απόλυτη αποτυχία της δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα!

Δυό στοιχεία μόνο αρκούν για να δείξουν την δημοτική ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο:

  •  Ο προϋπολογισμός του 2017 έπεσε έξω κατά …30% (29,07 για την ακρίβεια) ή …13.424. 666,45 ευρώ!
  •  Οι προϋπολογισθείσες δαπάνες για την υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού υλοποιήθηκαν μόνο κατά …51,78% και για τα οδοστρώματα μόνο κατά …24,36%!

Αναδημοσιευση από www.kefalonianmantata.gr