Όλοι οι Δήμοι ανακοινώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις για το καλοκαίρι του 2020 …εκτός από το Δήμο Αργοστολίου

Φέτος είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για τα νησιά μας, αφού η Τουριστική κίνηση όπως όλα δείχνουν θα κυμανθεί  από 15% – 25%.

Όλοι οι νησιωτικοί προορισμοί φέτος προσπαθούν να αντλήσουν επισκέπτες από την Ελληνική αγορά με διάφορες ενέργειες και φυσικά προωθώντας τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις και το πρόγραμμά τους.

Η Κεφαλονιά μέχρι πέρυσι ήταν ένας από τους προορισμούς που ήταν συνυφασμένος με πολυάριθμες εκδηλώσεις και ένα από τα πιο πλούσια πολιτιστικά προγράμματα στην Ελλάδα τα οποία χαίρονταν και συμμετείχαν τόσο οι Κεφαλονίτες όσο και οι τουρίστες.

Φέτος όμως η δημοτική αρχή Θεόφιλου Μιχαλάτου, η οποία έδειξε δείγματα γραφής από τα Χριστούγεννα οργανώνοντας την εορταστική περίοδο με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, φαίνεται ότι δεν έχει ούτε τη διάθεση ούτε την ικανότητα να συνεχίσει την καλή παράδοση του Δήμου.

Κανένα πρόγραμμα ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, καμία προωθητική ενέργεια δεν έχει γίνει για το νησί μας ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες και κανένα σχέδιο για το φετινό καλοκαίρι δεν φαίνεται να υπάρχει. 

Αυτό εάν συνδυαστεί με την απόλυτη αδράνεια στον τομέα της Τουριστικής πολιτικής, θα αποδειχθεί εξαιρετικά επιζήμιο τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους εργαζόμενους, κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή κουβεντιάζεται από όλο τον κόσμο.

Αλήθεια υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στον Τομέα του Τουρισμού στην Δημοτική αρχή Μιχαλάτου;

Δεν είναι τυχαίο που από τις πρώτες ημέρες που επιτράπηκαν οι πτήσεις η Κεφαλονιά βρίσκεται τελευταία και με διαφορά από τα άλλα Ιόνια Νησιά (ακόμη και από το Άκτιο) σε αφίξεις. Τα νούμερα των αφίξεων στο νησί μας φαντάζουν για πρώτη φορά αστεία σε σχέση με τα άλλα νησιά.

Για πρώτη φορά η Κεφαλονιά δείχνει να μένει πίσω σχεδόν σε όλους του τουριστικούς δείκτες, αλλά αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο οποίος προσπαθεί να δείξει μέσα από τα μέσα ενημέρωσης που του ανήκουν, μία άλλη πραγματικότητα.

Δυστυχώς όμως για τον Δήμαρχο, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και οι μνήμες από τις εκδηλώσεις και την δραστηριότητα του νησιού μας τα προηγούμενα χρόνια είναι νωπές. 

Πηγή: ekefalonia.gr