Όμορφες στιγμές θα ζήσει η Κεφαλονιά και φέτος(pics)

Για 30η συνεχή χρονιά ξεκίνησε χθες  το Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou”. Το Kefalonia Gym Festival είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις «Γυμναστικής Για Όλους» στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Διεξάγεται πάντα τέλη Ιουνίου, διαρκεί 4 ημέρες και οι εμφανίσεις των αθλητικών τμημάτων πραγματοποιούνται σε τρία διαφορετικά μέρη του νησιού, το Ληξούρι, τα Φραγκάτα και το Αργοστόλι.

Ακολουθώντας την ιδέα και τη φιλοσοφία της Γυμναστικής Για Όλους, το Φεστιβάλ είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλο τον αθλούμενο κόσμο, χωρίς να κάνει διακρίσεις. Άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου, όλων των ηλικιών, ενώνονται μέσω της αγάπης τους για τη Γυμναστική και χαίρονται τη συμμετοχή τους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Διοργανωτής του Φεστιβάλ είναι ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ» Κεφαλονιάς με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Κεφ/νίας, τον Δήμο Κεφαλλονιάς και την Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς. Η διοργάνωση διεξάγεται με την άδεια της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Φέτος, το Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou” έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη διεξαγωγή του, το 1988. 30 χρόνια γεμάτα Γυμναστική για Όλους, χαμόγελα, δημιουργία και μοναδικές στιγμές με συμμετοχές από σπουδαίες ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που βρέθηκαν στην Κεφαλονιά για να συμμετέχουν σε αυτή την γιορτή.

Χθες μετά την ενημέρωση των αρχηγών των αποστολών στο Δημοτικό Θέατρο, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελου Κωνσταντάκη. έγινε η παρέλαση και ήταν μια πανδαισία από την Πλατεία Καμπάνας μέχρι το πεζόδρομο της Πλατείας και μετά στο Δημοτικό Θέατρο. Φέτος η απειλή του καιρού ανάγκασε την διοργανωτική επιτροπή να γίνει η πρώτη παρουσία στο Θέατρο και όχι στην Πλατεία.

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί από 27/6 έως 2/7/2017 και ήδη οι προετοιμασίες έχουν φτάσει ήδη στην κορύφωσή τους. Τη διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Βαρβάρα Φίλιου, Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής και ο Βλάσης Μάρας, Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής.

Σε λίγο το Video.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr