Ωραίες οι πλακέτες αλλά καλύτερη η λειτουργία του γηροκομείου Σάμης – Η συνάντηση Παρίση, Τζανετάτου

Ο Χαράλαμπος και ο Βαγγέλης Τζανετάτος εκπλήρωσαν το όνειρο των γονιών τους, κατασκευάζοντας στην περιοχή της Σάμης έναν οίκο ευγηρίας. Κατέβαλλαν από την τσέπη τους, από τους κόπους μιας ζωής, ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να ανεγερθεί ένα πολυτελέστατο κτίριο σε οικόπεδο που παραχώρησε η Μητρόπολη Κεφαλληνίας και οι κληρονόμοι του Ευθυμίου Βαγγελάτου – Νταρά.

Το 2003 παραχωρήθηκε στον τότε δήμο Σάμης και έκτοτε δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Δέκα πέντε χρόνια παραμένει κλειστό και είναι απόλυτα σαφές ότι σε λίγο καιρό το κόστος συντήρησης θα είναι υψηλό. Αν και ο δήμος θα έπρεπε να ενδιαφερθεί για τη λειτουργία του γηροκομείου, εν τούτοις, δεν έχει συμβεί. 

Ο Χαράλαμπος Τζανετάτος, επί τιμής πρόξενος της Ελλάδας στον Παναμά, επισκέφθηκε το δημαρχείο και μίλησε με τον Αλέξανδρο Παρίση, ο οποίος ως ένδειξη σεβασμού για το μεγάλο του φιλανθρωπικό έργο τον τίμησε με την πλακέτα του δήμου Κεφαλονιάς.

Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι να αποφασίσουν για τη λειτουργία του οίκου ευγηρίας και όχι να συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα. 

Αναδημοσίευση από http://www.kefaloniatimes.gr