Π. Δρακουλόγκωνας: «Επιβεβλημένη η Aπλή Aναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, βρέθηκε στο στούντιο του Inkefalonia 89,2 και μίλησε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή. 

Ο κ. Δρακουλόγκωνας αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα της επικαιρότητας.

Αναφέρθηκε στην πρόταση της Κυβέρνησης και τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση που φέρνει ο «Κλεισθένης 1» . Τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής λέγοντας πως: «είναι προς την σωστή κατεύθυνση η πρόταση για Απλή Αναλογική, θα την χαρακτήριζα επιβεβλημένη».

Αναφερόμενος στην διάσπαση στον Δήμο Κεφαλονιάς, τόνισε ότι «Η Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προβεί στις ενέργειες αυτές για την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς σε τρεις ξεχωριστούς δήμους, γιατί όλο αυτό δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη».

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης αναφέρθηκε επίσης στην αλλαγή της παρέλασης της 21ης Μαΐου και για το αν κλονίστηκαν οι σχέσεις του με την Δημοτική Αρχή, μετά το συμβάν.

Αναφέρθηκε επίσης στους δύο πρώτους μήνες της νέας τουριστικής περιόδου, για την υποστελέχωση που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς , η οποία τα τελευταία χρόνια έχει «χάσει» πάνω από 120 υπαλλήλους, ζητώντας άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό!

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του 

Πηγή: inkefalonia.gr