Π. Παπαδάτος: Ο “εκλεκτός” της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης – Προσωπικότητες και Κεφαλονίτες στην παρουσίαση βιβλίου

Μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο, καθώς παρουσιάστηκε στο νέο βιβλίο του Παύλου Παπαδάτου, «Ρεαλισμός ενάντια στον Λαϊκισμό» (Οικονομικά μονοπάτια και απόψεις).

Ο Παναγιώτης Πικραμένος, τ. Πρόεδρος ΣτΕ, τ. Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στον Παύλο Παπαδάτο, με τη διευκρίνηση βέβαια ότι υπεύθυνος για να ανακοινώσει την κάθοδό του στις εθνικές εκλογές είναι μόνο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπήρξε, ωστόσο, η παρέμβαση της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία επισήμανε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε: “γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε…”

Ο Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της ΝΔ, ανέφερε ότι με τον Παπαδάτο είναι γνωστοί από το 1990 και “μείναμε κοντά από τότε, κρατήσαμε τη γνωριμία και το 2007 όταν κατέβηκα στις εκλογές του 2007 με βοήθησε ποικιλοτρόπως. Ο τίτλος του βιβλίου είναι η ουσία του μηνύματος που θέλουμε να στείλουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε γύρω μας και να δούμε τι γίνεται στις αναπτυγμένες χώρες. Ο Παύλος είναι συνδεδεμένος με την Κεφαλονιά, την αγαπάει, την επισκέπτεται συνεχώς και θέλει να προσφέρει, θέλει να δουλέψει στην Κεφαλονιά. Φήμες λένε ότι ενδιαφέρεται να κατέβει στις εκλογές, όπως και ότι εγώ θα υποστήριζα μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Παύλου στην Κεφαλονιά, Δεν θα ήταν κακή ιδέα ούτε για την Κεφαλονιά, ούτε για τη Νέα Δημοκρατία. Και όπως καταλαβαίνω από το χειροκρότημά σας και εσείς αυτό επιζητάτε… Θα το μεταφέρω στο πρόεδρο της ΝΔ το έντονο χειροκρότημα για να πράξει τα δέοντα…”

Η Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής ΝΔ, τ. Υπουργος, είπε: “Γνώρισα ένα παθιασμένο και πεισματάρη Κεφαλονίτη, ο οποίος πέτυχε. Ουδέποτε άφησε στην άκρη την αγάπη για τον τόπο του, την Κεφαλονιά. Το βιβλίο του Παύλου θα θέλαμε να υπάρχει νωρίτερα. Δεν διστάζει να πει τη γνώμη του, έστω και μερικές φορές με καυστικό τρόπο, ενώ έχει αίσθηση των προβλημάτων. Παράλληλα, προτείνει και λύσεις. Θέλει να δει την Κεφαλονιά με διαφορετικό ΑΕΠ, με εισόδημα, καθαρή. Θέλει να δει την Κεφαλονιά που ονειρεύεται”.

Ο Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος ΣΕΒ, είπε: “Ο Παύλος λέει με απλά λόγια τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Τον Θαυμάζω για την απλότητα της έκφρασης και την αγάπη του για την Κεφαλονιά, αλλά αν εκλεγεί θα είμαι δίπλα του”. 

Ο Μαριολένη Νεοφύτου, Πρόεδρος Αδελφότητας Κεφ. και Ιθακησίων Πειραιά, επισήμανε: “Χαίρομαι που είμαι εδώ και αισθάνομαι την αγάπη στον Παύλο. Είναι πολλοί οι συντοπίτες μας στην αίθουσα και θέλω να πω ότι εκτιμώ τον Παύλο και το ξέρουν όλοι. Είναι ο εύστροφος και ευπατρίδης Κεφαλονίτης, ο οποίος πέτυχε ό,τι είχε βάλει στόχο. Είχε ως έμπνευση πάντα την Κεφαλονιά”.

Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr