Παραδοσιακό Κεφαλονίτικο γλέντι το Σαββατο στα Μακρυώτικα στο τελευταίο Πανηγύρι του καλοκαιριού που διοργάνωσε και πραγματοποιησε ο ΑΟ Πυλαριακός στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.
Ένα γλέντι όπου τα είχε όλα. Κέφι, φαγητό, χορό, μουσική με τους Γεωργόπουλο και Παγουλάτο και κυρίως Παραδοσιακούς ήχους από το εκπληκτικό βιολί του Λαμπρογιάννη Πεφάνη και το παραδοσιακό σκορτσάμπουνο του Μπάμπη Κακαρούμπα.
Η μουσική έκπληξη της βραδιάς, όπως ήδη καταλάβατε, ήταν η εμφάνιση του Μπάμπη με το σκορτσάμπουνο. Άψογη η εκτέλεση του καλαματιανού και του Μέρμυγκα από το παραδοσιακό αυτό όργανο.
Η ομάδα του Πυλαριακού με μπροστάρηδες την Μυρτώ Αλυσανδράτου και τον προπονητή Παίδων Κώστα Κουγιανό είχε φροντίσει για όλα. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Σωτήρης Γρηγοράτος ήρθε αρκετά αργά, ενώ για τον ίδιο λόγω απουσίαζε και ο Προπονητής της ανδρικής ομάδας κ.Κώστας Βιτωράτος.
Όσο για την Πολιτεία, από τον Αντιδήμαρχο Πυλάρου κ. Γάκη έως και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Κωνσταντάκη, από τον Πρόεδρο της ΤΚ Αγίας Ευφημίας έως τον Πρόεδρο της ΤΚ Μακρυωτίκων, απουσίαζαν για ακόμη μιά φορά ! Απο πλευρας Δημου ηταν μονο ο Προεδρος του Δημοτικου Συμβουλιου κ. Αλυσανδρατος (μονιμος κατοικος Πυλαρου)
Από την άλλη ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του το Πανηγύρι του Πυλαριακού προς τιμή της Παναγίας Πλατυτερας και δεν άφησε λεπτό την πίστα άδεια….
Και για επιδόρπιο; Λουκουμάδες με σοκολάτα απ΄τα “Λουκου-μάκια”
Κάθε χρόνο και καλύτερα…
Και του χρόνου με υγεία…
Όσο για τον Πυλαριακό, φέτος περιμένουμε να δούμε την άνοδο του στο Πρωτάθλημα της ΕΠΣΚΙ.

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & https://kefallonias.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΙδού τα 11 μέτρα του «πακέτου Τσίπρα» -Φωτο+παραδείγματα
Επόμενο άρθροΔημοσκόπηση: Κι όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάμπτει μετά το Μάτι (πίνακες)