Παρέμβαση Αραβαντινού για τις αναφορές Φόρτε!

Παρέμβαση, στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοϊζου «Στα υπόγεια είναι η θέα» στον Cosmos 965, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Διονύσης Αραβαντινός. Αφορμή της τηλεφωνικής του παρέμβασης, ήταν οι αναφορές του κ. Μάκη Φόρτε για τα παρελθόντα αυτοδιοικητικά συστήματα σε σχέση με τον «εκκολαπτόμενο»  “Κλεισθένη”, καθώς επίσης και η αναφορά του κ. Φόρτε στο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι «έρωτας»

Ο κ. Αραβαντινός εξέφρασε την άποψη πως «το οποιοδήποτε αυτοδιοικητικό σύστημα είτε λέγεται «Καλλικράτης» είτε λέγεται «Κλεισθένης», έχει και θετικά και αρνητικά. Ένα αυτοδιοικητικό σύστημα καταξιώνεται ή απαξιώνεται όχι μόνο από αυτές καθαυτές τις ρυθμίσεις του, αλλά κυρίως από αυτούς που καλούνται να τις υλοποιήσουν».

Αναφορικά με το ότι «η αυτοδιοίκηση είναι έρωτας» του κ. Φόρτε, ο κ. Αραβαντινός τόνισε πως «Την αυτοδιοίκηση την αγαπάς όχι μόνο όταν είσαι στα έδρανα της εξουσίας, αλλά και όταν σε επιλέγουν για τις θέσεις της αντιπολίτευσης . Άρα όταν η απόφαση του εκλογικού σώματος σε βάζει στην αντιπολίτευση, οφείλεις από στοιχειώδη σεβασμό στην κοινωνία να παραμένεις μέχρι τέλους σε αυτή την θέση. Είναι στοιχειώδης ευθύνη και πολιτική αξιοπιστία» ήταν τα λόγια του.

Όσον αφορά για την αναφορά του κ. Φόρτε που είπε ότι «δεν μπορούσα να μείνω σε ένα δημοτικό συμβούλιο που έχει «σκυλοκαβγάδες»  ο κ. Αραβαντινός τόνισε πως: «αυτό είναι μία μομφή που αποτίνεται σε όλους όσους συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, άρα και προς την αντιπολίτευση. Aκόμα και όταν υπάρχει όξυνση και έντονη αντιπαράθεση είναι μέρος του δημοκρατικού διαλόγου. Δεν νομίζω ότι μεμονωμένες ακραίες στιγμές (που υπήρξαν και αυτές) θα πρέπει να απαξιώσουν συλλήβδην το δημοτικό συμβούλιο. Άλλωστε την κύρια ευθύνη την έχει η συμπολίτευση».

Επίσης, ο κ. Αραβαντινός ανάφερε ότι «το σύστημα της απλής αναλογικής ήταν κάτι που επιθυμούσε και για το οποίο αγωνιζόταν για πολλά χρόνια πριν η κεντροαριστερά. Ήταν απαίτηση και διεκδίκηση πολλών χρόνων της κεντροαριστεράς . Πρέπει επιτέλους να δείξουμε ωριμότητα και υπευθυνότητα, να μπορούμε να συνομιλήσουμε, να συνεργαστούμε και να συνευρεθούμε με τις άλλες πλευρές προτάσσοντας το συμφέρων των πολιτών».

Πηγή: www.inkefalonia.gr