Ένα από τα αιτήματα των κατοίκων της Αγίας Ευφημίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου της ΝΔ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Γιώργο Στεργίου ήταν να καθαριστούν οι δρόμοι και τα στενά του οικισμού από διάφορα αντικείμενα και λάσπες. Γιατί, μπορεί να υπάρχουν εκεί μηχανήματα που συνεχώς αφαιρούν λάσπη και φερτά υλικά από τα σπίτια, πλην όμως οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι λόγω της λάσπης και οι κάτοικοι δυσκολεύονται ακόμη και να κυκλοφορήσουν.

Άμεσα ο κ. Στεργίου είχε επαφή με το αρχηγείο της Πυροσβεστικής και μετά από συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία στο νησί εστάλη όχημα, για να συμβάλει στον καθαρισμό του οικισμού.

Πρέπει να τονιστεί ότι η υπηρεσία της Πυροσβεστικής συνδράμει όπου της ζητηθεί και με τα μέσα που διαθέτει, παρά τις αντιξοότητες. Είναι γεγονός επίσης πως αυτές τις ημέρες βρίσκεται κυριολεκτικά παντού γιατί οι ανάγκες σε όλη την Κεφαλονιά είναι τεράστιες.

Πάντως, η παρέμβαση του Γραμματέα της ΝΔ καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό πως οι κάτοικοι της Άσσου και της Αγίας Ευφημίας έχουν ανάγκη από μικρές και εύκολες κινήσεις που θα διευκολύνουν την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητά τους. Και φυσικά, προβληματίζει το ότι εδώ και μια εβδομάδα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου φαίνεται να “πνίγονται σε μια κουταλιά νερό” για τα αυτονόητα…

Πηγή: ekefalonia.gr