Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Έργα της διοίκησης της Ισχυρής Κεφαλονιάς χαρακτήρισε ο τέως δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης την πλειονότητα των έργων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στον Δήμο Αργοστολίου όπως οι ασφαλτοστρώσεις,η παραλία, η πλατεία στα Βλαχάτα καθώς και η τοποθέτηση των αμιαντοσωλήνων στο Ληξούρι. Μιλώντας για τις εκλογές ο τέως δήμαρχος δήλωσε ότι η οριακή ήττα ήρθε εκ των έσω, ενώ πραγματοποίησε μια εκτενή αναφορά στο έργο που παρέδωσε από τα διάφορα μετερίζια που βρέθηκε πάντα με γνώμονα το καλό του νησιού.

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παρίσης, σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο στην ραδιοφωνικό σταθμό Ionian Galaxy την Τετάρτη 29 Ιουλίου.

Με την υπογραφή της Ισχυρής Κεφαλονιάς τα έργα σε Αργοστόλι και Ληξούρι

Μιλώντας για τα έργα των ασφαλτοστρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Αργοστόλι καθώς και στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο Ληξούρι, ο κ. Παρίσης τόνισε ότι πρόκειται για μερικά μόνο από τα έργα που φέρουν την υπογραφή της παράταξης της Ισχυρής Κεφαλονιάς, καθότι επί διοικήσεώς της τα έργα εντάχθηκαν σε χρηματοδότηση και δημοπρατήθηκαν, το μόνο που έμεινε στις νέες διοικήσεις των δήμων είναι η υπογραφή τους.

Εκ των έσω η οριακή εκλογική ήττα – Αναφορά στη έργο του

Ο κ. Παρίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκλογική ήττα, την οποία χαρακτήρισε οριακή και η οποία προήλθε, όπως τόνισε, εκ των έσω, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα αυτό.
Συνεχίζοντας ο τέως δήμαρχος αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο που παρέδωσε ως απερχόμενη Δημοτική αρχή όπως το εργοστάσιο νερού, ένα όνειρο αιώνων για το Αργοστόλι, η ανακαίνιση του χλοοτάπητα του Δημοτικού γηπέδου, την ένταξη του Δημοτικού Γηροκομείου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης κ.α..
Τόνισε ότι το καλό του νησιού μας ήταν και είναι ο μοναδικός γνώμονας με τον οποίο κινείται από όποιο μετερίζι βρέθηκε (βουλευτής, δήμαρχος κλπ).
Πλέον ως πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ προσπαθεί να στηρίζει τις πρωτοβουλίες όλων των δήμων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της οικονομίας των νησιών μας.
Απέφυγε, ωστόσο, να ασκήσει κριτική στη Διοίκηση Μιχαλάτου, τονίζοντας ότι η τελική κρίση ανήκει στον λαό. Ο ίδιος, επανέλαβε, το μόνο που θέλει είναι το καλό του Δήμου και συνολικά του νησιού και θα είναι ο πρώτος που θα υπερθεματίσει κάθε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Κορωνοϊός και τουρισμός

Την ανάγκη να διατηρήσουμε το νησί μας ασφαλή προορισμό ενόψει της πανδημίας, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε όλοι, επισήμανε ο κ. Παρίσης, με την ελπίδα ότι θα είναι καλή η επόμενη σαιζόν προκειμένου να επουλωθούν κατά το δυνατόν οι πληγές της φετινής χρονιάς.

Πηγή: ekefalonia.gr