Παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ο Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Διοικήσαμε το δήμο με διαφάνεια και νομιμότητα» [εικόνες]

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Την παρουσίαση του συνδυασμού του “Δημοτική Συμπολιτεία” ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αργοστολίου και εκ νέου υποψήφιος Θεόφιλος Μιχαλάτος το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου στο κλειστό στάδιο Αργοστολίου.

 

Ο κ. Μιχαλάτος στην ομιλία του τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του διοίκησαν το δήμο με διαφάνεια και νομιμότητα, χωρίς να εκμεταλλευτούν ή να αδικήσουν κανέναν. Παρόλα αυτά, είπε πως δέχονται καθημερινές επιθέσεις από ΜΜΕ που στηρίζουν την υποψηφιότητα του τέως δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση. Τόνισε πως οι εν λόγω επιθέσεις ουδεμία σχέση έχουν με τον πολιτικό πολιτισμό που ο ίδιος και οι συνεργάτες του υπηρετούν και σέβονται εδώ και 4 χρόνια.
Αναφέρθηκε μάλιστα στο γεγονός ότι ενώ στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Παρίσης είχε καταφερθεί εναντίον του, εντούτοις ο ίδιος αμέσως μετά τον στήριξε για πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ, θεωρώντας πως ένας Κεφαλλονίτης στη θέση αυτή θα βοηθούσε τον τόπο του. Ωστόσο, όπως είπε, ο κ. Παρίσης τελικά όχι μόνο δεν βοήθησε αλλά μπορεί και να έβλαψε.

Αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό “ολιγάρχη” που του αποδίδουν, λέγοντας πως ο ίδιος ό,τι κέρδισε το κέρδισε με θυσίες και σκληρή δουλειά, επενδύοντας πάντα στον τόπο του.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον κ. Παρίση λέγοντας, πώς με τις επιλογές συγγενικών του και άλλων προσώπων για τη στελέχωση κοινοτικών ψηφοδελτίων σε χωριά, χωρίς να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά προσβάλλει και αυτά και τους κατοίκους τους.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα, πώς παρά τις ακρότητες, στις οποίες εκτιμά ότι θα προβούν, αυτοί που έχουν αναλάβει επί πληρωμή την προεκλογική εκστρατεία του κ. Παρίση, ο ίδιος και οι συνοδοιπόροι του δεν θα τους ακολουθήσουν, ενώ εκτίμησε πως οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στον κ. Παρίση.

Τέλος, τόνισε ότι έχουν λάβει υπόψη τους τα λάθη και τις υποδείξεις των πολιτών και έχουν σχεδιάσει την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Αργοστολίου μέχρι το 2028, ενώ δήλωσε βέβαιος για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

Στη συνέχεια, ένας ένας οι υποψήφιοι πρώτα των τοπικών και στη συνέχεια των δημοτικών ψηφοδελτίων ανέβηκαν στην εξέδρα χειροκροτούμενα από τους παρευρισκόμενους.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr ειναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr