Κατά την χθεσινή (36η) τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν δυό θέματα, με την συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ.έτους 2021(αρ.207/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)», να απασχολεί περισσότερο από τρεις ώρες τους συμβούλους.

Την εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος κ. Κατσιβέλης και συμμετείχαν και οι: Μαντζουράτος και Παγώνης της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Προϋπολογισμός “πέρασε” από το Δημοτικό Συμβούλιο με 9 θετικές ψήφους, 5 λευκά από την Παράταξη Ρουχωτά και 7 αρνητικές ψήφους από τις παρατάξεις του Μαντζουράτου (5) και του Αραβαντινού (2) (3 Σύμβουλοι του Αραβαντινού τάχθηκαν υπέρ της έγκρισης του προϋπολογισμού, άρα και της Δημοτικής Αρχής.

Απορίας άξιο ήταν οι πρόλογος του κ. Ρουχωτά, προ της ψηφοφορίας. “Δήμαρχε δεν θα σου δώσω την ευκαιρία να πεις ότι η παράταξη μου καταψηφίζει τον προϋπολογισμό και δημιουργεί εμπόδια στην λειτουργία του Δήμου Ληξουρίου, γι’αυτό και δεν θα καταψηφίσω την έγκριση, αλλά θα ψηφίσω λευκό”.

Αυτό που δεν είπε ο κ. Ρουχωτάς, είναι ότι μόλις την προηγούμενη ημέρα, είχε καταθέσει προσφυγή σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το οικονομικό έτος 2021 !!!

Το δεύτερο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης είχε να κάνει με την «Έγκριση πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων Δήμου Ληξουρίου οικ.έτους 2021 και ένταξή του στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης(Ο.Π.Δ.) Δήμου Ληξουρίου οικ.έτους 2021(αρ.208/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)», Εισηγητής του οποίου ήταν ο Δήμαρχος.

Αναδημοσίευση από www.lixouri.gr