Μια από τις δυναμικότερες παρουσίες σε Περιφερειακό Συμβούλιο τουλάχιστον στην Κεφαλονιά, πραγματοποιήθηκε από την Κίνηση ενάντια στην εξόρυξη. Ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στον εξορυκτικό όλεθρο που πλησιάζει, βροντοφώναξαν όσοι παραβρέθηκαν και δεν ήταν λίγοι.

Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από την αρχή. Τα νεύρα πολλών εμφανή ενώ κάποιοι σύμβουλοι διάλεξαν τον τρόπο να προκαλούν και να ειρωνεύονται. Παρ’ ολίγο θα γινόταν και επεισόδιο. Ζήτησαν να πάρει απόφαση το συμβούλιο να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα των εξορύξεων, αλλά η απόφαση ήταν αρνητική.  Θα μπορούσε να γίνει μια συζήτηση αλλά μετά τις εκλογές (;) είπε ο Πρόεδρος.  Τότε άρχισε νέος κύκλος αντιπαράθεσης και όταν όλα έδειξαν ότι ο Περιφερειάρχης δεν θα έκανε πίσω, βγήκαν από την αίθουσα.

Έξω έγιναν δηλώσεις με επικεφαλής τον Σταύρο Αντύπα. Δηλώσεις έκανε και Μάκης Δημητράτος, ο Δημ. Μαντζουράτος, ο Θόδωρος Γουλής, και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, (λυπάμαι δεν συγκράτησα το όνομα του.).

Θα έλεγα ότι μέσα σ’ αυτή την επεισοδιακή συζήτηση ξεσκεπάστηκαν πολλοί. Παίχτηκαν και θα παιχτούν πολλά παιχνίδια με τις εξορύξεις, πολιτικά παιχνίδια. Η άποψη ότι θα μπορούσε να γίνει μια συζήτηση μετά τις εκλογές, προκάλεσε ιλαρότητα σε πολλούς, αλλά δημιουργεί κακές εντυπώσεις  για τον τρόπο που μεθοδεύτηκαν όλ’ αυτά.Όπως είπε ο Σταύρος Αντύπας, “Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει μεταλλαχθεί σε Πετρελαϊκό Περιφερειακό Συμβούλιο”.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr