“Ημερήσιος”: Απαντάει στον Θεόφιλο για τα περί συνεργασίας με τον Γνήσιο και την αντιπολιτευτική τακτική

Με το προχθεσινό πρωτοσέλιδό του ο «Η» περί δεδομένης μεν της συνεργασίας της παράταξης Παρίση με αυτή του Μιχαλάτου αλλά με ζητούμενο …τη συναίνεση, δημιούργησε ταραχή στην τοπική πολιτική σκηνή και παράλληλα προκάλεσε την αντίδραση του Θ. Μιχαλάτου, ο οποίος απάντησε στον «Η» χωρίς να τον κατονομάζει, υπογράφοντας ως Επικεφαλής Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς.

Η απάντησή μας.

❶ Ο Θ. Μιχαλάτος για την «ταμπακιέρα» σ’ένα κείμενο 230 λέξεων …δεν λέει λέξη…

Μόνο στον τίτλο αναφέρεται ένα σιβυλλικό «Κατηγορηματικά ΟΧΙ!», δίχως καμία περαιτέρω διευκρίνιση στο κείμενο της ανακοίνωσης σε τι λέει ο Θ. Μιχαλάτος …«Κατηγορηματικά ΟΧΙ» ως Επικεφαλής Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς όπως υπογράφει!

❷ Ο Θ. Μιχαλάτος με την ανακοίνωσή του …ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ στο ζητούμενο που είναι οι δηλώσεις Λυκούδη, αλλά στον …«Η» που τις δημοσίευσε και ζητούσε εξηγήσεις και μάλιστα με …υπονοούμενα, μισόλογα και άλλους αποδέχτες.

Άρα, ο Θ. Μιχαλάτος, για να ξέρουμε τι λέμε, έβγαλε μία …ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

❸ Ρωτάμε λοιπόν τον Θ. Μιχαλάτο ο οποίος εκτός από Επικεφαλής Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς είναι και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και με αυτή του την ιδιότητα του απεύθυνε στις 17/10 ο αναπληρωτής Δημάρχου Δ. Λυκούδης την έκκληση:

«Ζητώ συναίνεση τους τελευταίους μήνες της παρούσας δημοτικής περιόδου, περισσότερο από την μείζονα αντιπολίτευση. Δεν πρέπει να μείνουν χαρακιές στα πρόσωπα αυτών που θα κληθούν να διοικήσουν μαζί την Κεφαλονιά από τον Μάιο και μετά».

Γιατί ο Θ. Μιχαλάτος αποφεύγει να απαντήσει ξεκάθαρα αν αληθεύει αυτό που λέει ο Δ. Λυκούδης ότι δηλαδή η συνεργασία είναι δεδομένη αλλά …ζητούμενο είναι η συναίνεση;

❹ Γιατί ο πανέξυπνος (και το εννοούμε το «πανέξυπνος») Θ. Μιχαλάτος αποφεύγει ευθέως να απαντήσει αν τα έχει βρει με τους Παρίση/ Λυκούδη και αν το ζητούμενο είναι «η συναίνεση», ενώ τα μόνα που δείχνει με την ανακοίνωσή του να τον ενδιαφέρουν είναι …«το παράπονό του» για την κριτική που του κάνουμε και να απολογηθεί …γενικόλογα για τη «μάχη που δίνει ενάντια στην καταστροφική, αλαζονική και αδιαφανή Δημοτική Αρχή Λυκούδη- Παρίση» για να καταλήξει  σε γέφυρες σε …«όλους τους προηγούμενους Αυτοδιοικητικούς»;

Αυτά επί της ουσίας της ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ του Θ. Μιχαλάτου στις δηλώσεις Λυκούδη.

Κάποιες ακόμη παρατηρήσεις σε ορισμένα σημεία της ανακοίνωσης Μιχαλάτου που σχετίζονται με τον «Η.

Αναφέρει ο Θ. Μιχαλάτος στην ανακοίνωσή του:

«Πέντε χρόνια συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη ενάντια στην καταστροφική, αλαζονική και αδιαφανή Δημοτική Αρχή Λυκούδη-Παρίση».

Έτσι είναι …αν έτσι νομίζετε κύριε Μιχαλάτε!

Όμως θα ρωτήσουμε ποιο ήταν και είναι το ενδιαφέρον του για κάποια κορυφαία θέματα που κατ’ επανάληψη έχει ασχοληθεί ο «Η» και κάποιοι δυστυχώς ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο Γιώργος Τζωρτζάτος καταφεύγοντας ακόμη και στη Δικαιοσύνη που δεν τόλμησε ο Θ. Μιχαλάτος.

1) Για την Κληρονομιά Τυπάλδου και το σκάνδαλο ΣΥΚΙΩΝ τι έχει κάνει ο Θ. Μιχαλάτος πέρα από κάποια πύρινα λόγια στο ΔΣ; 

2) Για την απέραντη σχολική παραγκούπολη πέρα από τις καθιερωμένες ετήσιες ανακοινώσεις του για …«καλή σχολική χρονιά» τι άλλο έχει κάνει;

3) Για το σκάνδαλο των σκανδάλων τις εκμισθώσεις των παραλιών από τη Δημοτική Αρχή που έχει προκαλέσει και την παραπομπή πέντε στελεχών της Δημοτικής Αρχής τι έχει πράξει;

4) Για το νέο σκάνδαλο με τη Δωρεά Βουτσινά τι έχει κάνει;

5) Για το σκάνδαλο τη μη απόδοσης των εσόδων από τις ανεμογεννήτριες στα Χωριά που τις φιλοξενούν πως έχει δείξει το ενδιαφέρον του;

6) Για το σκάνδαλο που λέγεται «ανέγερση νέου Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου» που έχει καταντήσει «το γεφύρι της Άρτας» για την Κεφαλονιά και το επίσης σκάνδαλο με το Γηροκομείο Σάμης που μετά από οκτώ χρόνια η Δημοτική Αρχή το επέστρεψε στους Δωρητές τι έχει κάνει;

7) Για την εγκατάλειψη του Ληξουριού και πιο συγκεκριμένα για το σκάνδαλο της αδιαφορίας με την επισκευή του Δημαρχείου και του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης  τι έχει κάνει;

8) Για την εγκατάλειψη της σεισμόπληκτης Παλικής τι συγκεκριμένα έχει κάνει;

9) Για το σκάνδαλο των σκανδάλων την εγκατάλειψη των Χωριών σε κάθε σημείο της Κεφαλονιάς τι έχει κάνει, πολύ περισσότερο όταν η ίδια η Δημοτική Αρχή δια στόματος Δ. Λυκούδη πρόσφατα το έχει παραδεχτεί υποσχόμενος πως …στην επόμενη θητεία θα ασχοληθούν με την Περιφέρεια;

10) Για την απένταξη από το ΕΣΠΑ του Βιολογικού Καθαρισμού και της Αποχέτευσης της περιοχής του της Λειβαθούς, όπως και για το επερχόμενο φιάσκο με καταλογισμό μάλιστα 12 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έχει ομολογήσει η ίδια η Δημοτική Αρχή, για το Βιολογικό Καθαρισμό και την Αποχέτευσης Σκάλας-Πόρου τι έχει κάνει;

11) Γιατί αρκέστηκε μόνο στην αποκάλυψη της αποστολής από το fax του αντιδημάρχου Ματιάτου (!) της καταγγελίας για το ταμιακό άνοιγμα του πρώην Δήμου Λειβαθούς η οποία έχει οδηγήσει τον ίδιο και άλλους 25 αιρετούς και υπαλλήλους στο εδώλιο για κακούργημα;

Και δυό ακόμα θέματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση του Θ. Μιχαλάτου.

1ον. «Πολλές φορές μάλιστα , πέρασαν και σε προσωπικό επίπεδο προπηλακισμού» λέει ο Θ. Μιχαλάτος, δηλώνοντας ως υπεύθυνη την Δημοτική Αρχή Λυκούδη-Παρίση.

Ασφαλώς και η αναφορά έχει σχέση με τον προπηλακισμό και όχι μόνο (όπως έδειξαν οι κάμερες του μαγαζιού) κορυφαίου στελέχους της παράταξης του Θ. Μιχαλάτου που έγινε στην επιχείρηση του στα Κοκκύλια και για τον οποίο …δεν εκδόθηκε ούτε μισή γραμμή καταγγελίας με αποτέλεσμα οι φήμες να οργιάζουν σαν φυσική συνέπεια και τον οποίο προπηλακισμό μόνο ο «Η» δημοσιοποίησε στις μόνιμες πολιτικές του στήλες επί πολλές ημέρες.

Γιατί αλήθεια ο Θ. Μιχαλάτος για ένα τόσο σοβαρό γεγονός «δεν έβγαλε κιχ» και μόνο μετά από τόσο καιρό κάνει μια …επιδερμική αναφορά; 

2ον. «Σε αυτές τις συνθήκες, επιλέξαμε να μείνουμε και να πολεμήσουμε, εκφράζοντας την ελπίδα και να μην εγκαταλείψουμε τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έκαναν άλλοι», λέει ο Θ. Μιχαλάτος.

Δεν μας ενδιαφέρει τι έκαναν και ποιοι είναι «οι άλλοι», που εγκατέλειψαν τα έδρανα του Δημοτικού συμβουλίου, κάποιους λόγους θα είχαν όπως άλλωστε και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Θ. Μιχαλάτου Μαραβέγια-Μιχαλάτου Όλγα η οποία τυγχάνει και σύζυγος του Θ. Μιχαλάτου.

Όμως επειδή ο «Η» έφερε στη δημοσιότητα το θέμα των «κοπανατζήδων» του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της ΕΠΟΙΖΩ, στις 2 του περασμένου Ιουνίου με αποτέλεσμα να επέμβει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης κ. Παπαθεοδώρου.

Οταν ο Θ. Μιχαλάτος σαν ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΩΝ από την Οικονομική Επιτροπή της οποίας είναι και …αντιπρόεδρος (!) όπως και για το στέλεχος της παράταξής του Δ. Αραβαντινός επίσης …αντιπρόεδρος της ΕΠΟΙΖΩ (!), πως εξηγείται το γεγονός να λες ότι …πολεμάς τη Δημοτική Αρχή και την ίδια ώρα να απουσιάζεις μονίμως από τις σημαντικότατες Επιτροπές του ΔΣ;

Αυτά και ελπίζουμε …να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

«Ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ»

  • Η σχετική ανακοίνωση του Θ. Μιχαλάτου αναφέρει:

ΘΕΟΦΙΛΟΣ : Κατηγορηματικά ΟΧΙ !

Σε αντίθεση με την αγωνία και την προσπάθεια όλων μας, τι θα γίνει τελικά με το σπάσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς, κάποια τοπικά ΜΜΕ, ασχολούνται με την υποτιθέμενη συμφωνία Θεόφιλου – Λυκούδη – Παρίση για μετεκλογική συνεργασία Διοίκησης του Δήμου Κεφαλονιάς.

Ευγενικά θα αναρωτηθώ, τι σκοπούς εξυπηρετούν, γνωρίζοντας τη σχέση τους με πολιτικούς παράγοντες, ποιους θέλουν να βλάψουν πολιτικά και ποιους να βοηθήσουν.

Είμαι όμως υποχρεωμένος να απαντήσω ξεκάθαρα τα αυτονόητα:

Πέντε χρόνια συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη ενάντια στην καταστροφική , αλαζονική και αδιαφανή Δημοτική Αρχή Λυκούδη – Παρίση.

Μάλιστα, σε όλους τους τόνους, έχουμε εκφράσει κατ’ επανάληψη ότι τη θεωρούμε τη χειρότερη όλων.

Όλοι έχουν προσωπική άποψη για τις επιθέσεις που έχουμε δεχθεί, λεκτικές και απαξιωτικές στην προσπάθεια να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας στο Δήμο Κεφαλονιάς.

Πολλές φορές μάλιστα , πέρασαν και σε προσωπικό επίπεδο προπηλακισμού.

Θυμίζω δε, κατά τις τελευταίες εκλογές του Επιμελητηρίου, την επίθεση Λυκούδη εναντίον μου σε επαγγελματικό μάλιστα επίπεδο, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Εμείς,  σε αυτές τις συνθήκες, επιλέξαμε να μείνουμε και να πολεμήσουμε, εκφράζοντας την ελπίδα και να μην εγκαταλείψουμε τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έκαναν άλλοι.

Τώρα όμως είναι ανάγκη για συστράτευση και ένωση όλων των δυνάμεων ώστε να φέρουμε το νέο, με σεβασμό σε όλους τους προηγούμενους Αυτοδιοικητικούς.

Μαζί, να δώσουμε τη μάχη, είτε σε ένα Δήμο, είτε σε τέσσερις, με στόχο να επανέλθει η κανονικότητα και να ξανά έρθουν στο προσκήνιο όλες οι υγιείς, Πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Με εκτίμηση,

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Επικεφαλής Ανεξάρτητης

Ενωμένης Κεφαλονιάς

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr