“Ημερήσιος”: Αρχίζουν ανακρίσεις για το σκάνδαλο «Σικυών Mπήτς» από τον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή

Σήμερα το πρωϊ αρχίζει η διαδικασία ανακρίσεων από τον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή Κεφαλονιάς, για τους πρώην δημοτικούς συμβούλους του τ. Δήμου Παλικής, σχετικά με την υπόθεση του Σκανδάλου “Σικυών Μπητς”, μετά από μήνυση κατά παντός υπευθύνου, που κατέθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος.

Ηδη οι κλίσεις έχουν παραλειφθεί από τους περισσότερους τέως δ.σ. του τ. Δήμου Παλικής και αναμένεται εντός των ημερών να έχει ολοκληρωθεί η επίδοσή τους στο σύνολο των ως “φερoμένων εμπλεκομένων”, συμπεριλαμβανομένων και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα έγγραφο, στο οποίο αναφέρει ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έλαβε γνώση για την ύπαρξη της Κληρονομιάς το 2016 και η περίπου εξάμηνη καθυστέρηση των ενεργειών της οφείλεται σε υπηρεσιακούς παράγοντες και όχι σε πολιτικά πρόσωπα.

“Κομβικό σημείο” της δικογραφίας είναι δύο καυτά ερωτήματα που θέτουν οι Ανακριτικές Αρχές, ως προς το πότε ενημερώθηκαν άπαντες για την ύπαρξη της Κληρονομιάς Τυπάλδου και σε τι ενέργειες εγκαίρως και νομίμως προέβησαν αυτοί, ώστε να διασφαλιστούν τα περιουσιακά συμφέροντα του Δήμου, ως είχαν υποχρέωση, με στόχο η έχουσα την επικαρπία της Κληρονομιάς Σουζάνα Τυπάλδου, σύζυγος του Διαθέτη, να μην έχει περιθώρια να “αλλοιώσει με τρόπο επιβλαβή για το Δήμο το Κληροδότημα”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα οι κληθέντες προς ανάκριση θα ζητήσουν αναβολή της ανάκρισης από τον Ανακριτή, προκειμένου να παραλάβουν την δικογραφία και να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενό της για να απολογηθούν.

Οσον αφορά τον τέως δήμαρχο Παλικής και τέως δ.σ. του Δήμου Παλικής, αλλά και νυν δ.σ. Βασίλη Ρουχωτά, ο οποίος θα βρεθεί και αυτός “ενώπιον” των Ανακριτικών Αρχών, δήλωσε χθες στον “Η” ότι “κατά τη θητεία μου ως δήμαρχος Παλικής ουδεμία απομείωση της Κληρονομιάς Τυπάλδου δεν έγινε και αναμένω με ενδιαφέρον την τελική έκβαση της υπόθεσης”!

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr