“Ημερήσιος”: Χωρίς πλοίο η γραμμή Σάμη και Ιθακη-Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ γίνονται μέσω Κυλλήνης

Στο …πουθενά κατέληξαν τελικά οι 3ήμερες διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) που …ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδι στο γραφείο του υφυπουργού Ναυτιλίας Κωνσταντίνου Σαντορινιού, σχετικά με την ακτοπλοϊκή γραμμή της Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας, αφού από σήμερα η γραμμή μένει χωρίς πλοίο!
Η γραμμή, από σήμερα είναι …«ορφανή», το «Νήσος Κεφαλονιά” αποχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Σάμης, και αναμένεται ποια έκβαση θα έχει η χρηματοδοτούμενη  πλέον δημοπράτησή της, (περίπου με 2.000.000 Ε, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών), της οποίας η διαδικασία, σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, αναμένεται να ανακοινωθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Η δημοπρασία θα αφορά ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό, από την οποία θα προκύψει (εάν προκύψει!) η Ναυτιλιακή Εταιρεία που θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια στη γραμμή, έως στις 31/10/2019!
Για άλλη μία φορά, μετά την αποχώρηση της Strintzis Lines, η …πολύπαθη γραμμή της Σάμης είναι στον …«αέρα» και η Κεφαλονιά και η Ιθάκη «μένουν στα κρύα του λουτρού», παρά τις υποσχέσεις και εξαγγελίες της Kefalonian Lines πέρυσι την Ανοιξη για 5ετή δρομολόγηση πλοίου της στη γραμμή.
Μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς για σήμερα θα εκτελέσει τα παρακάτω δρομολόγια για Αθήνα, για την εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού προς Πόρο-Κυλλήνη-Πάτρα-Αθήνα:
8.30 π.μ.: Ληξούρι-Σάμη-Πόρος-Κυλλήνη-Αθήνα
9.15 π.μ.: Αργοστόλι-Πόρος-Κυλλήνη-Πάτρα-Αθήνα
2.00 μ.μ.: Αργοστόλι-Πόρος-Κυλλήνη-Πάτρα-Αθήνα
9.00 π.μ.: Αθήνα-Κυλλήνη-Πόρος-Ληξούρι
9.10 π.μ.: Αθήνα-Κυλλήνη-Πόρος-Αργοστόλι
4.15 μ.μ.: Αθήνα-Κυλλήνη-Πόρος-Αργοστόλι
Τα δρομολόγια της IONIAN GROUP:
Δευτέρα έως Κυριακή:
Από Κυλλήνη: 06.00 – 09.45 – 13.30 – 17.15
Από Πόρο: 07.45 – 11.45 – 15.15 – 19.00
Το Σάββατο δεν θα εκτελείται το δρομολόγιο 19.00 από Πόρο για Κυλλήνη και Κυριακή δεν θα εκτελείται το δρομολόγιο 06.00 από Κυλλήνη για Πόρο.
Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr