“Ημερήσιος”: “Έφερε ταραχή το πρωτοσέλιδο με τον Φόρτε”

«Παίζει δυνατά ο Φόρτες» γράφαμε την περασμένη Τρίτη 30 του μήνα και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Η» έγινε η πρώτη είδηση εντός και εκτός Κεφαλονιάς.

Περιττό να πούμε ότι η μεγάλη ταραχή ήλθε εντός και …εκτός του Μεγάρου!

Εντός λογικό και το αντιμετώπισαν ψύχραιμα εκτός μιας δυό κατάπτυστων δημοσιευμάτων που φωνάζουν για την σκοπιμότητα και την προέλευσή τους.

Εκτός του Μεγάρου όμως η ταραχή ήταν έκδηλη, φώναζε καλλίτερα, με τις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων για το δημαρχιακό θώκο και που το μόνο που πέτυχαν ήταν ….να επιβεβαιώσουν τον «Η»:

Να μπουν στη σύγκριση με τον Φόρτε και να αναδείξουν την αναγκαιότητα της συστράτευσης γύρω από το πρόσωπό του, αν πραγματικά πιστεύουν αυτά που λένε περί μονόδρομου προκειμένου «να φύγει η χειρότερη Δημοτική Αρχή όλων των εποχών»!

Χθες ο τέως δήμαρχος «ξαναχτύπησε» προκαλώντας νέους πονοκεφάλους και πάλι …εντός και εκτός Μεγάρου.

Έπιασε το επίκαιρο θέμα της σχολικής στέγης και των μαθητικών κινητοποιήσεων, που το ξέρει και σαν καθηγητής για χρόνια στα σχολεία της Κεφαλονιάς (λένε πως καμιά …10αριά δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις ήταν μαθητές του!) αλλά και σαν δήμαρχος Αργοστολίου για 12 χρόνια.

Κι επειδή διάφοροι καλοθελητές λένε τα δικά τους, είπαμε να κάνουμε μια …βουτιά στο «βαρβάτο» αρχείο του «Η» γύρω από την σχολική στέγη στο Αργοστόλι την περίοδο της Δημαρχίας του Μάκη Φόρτε από το 1995 μέχρι το 2006.

Στο Αργοστόλι, λοιπόν, την περίοδο της Δημαρχίας του Μάκη Φόρτε κατασκευάστηκαν σχετικά με τη σχολική στέγη:

Νέα σχολικά κτίρια: Το 5ο δημοτικό σχολείο, ξεκίνησε το 6ο δημοτικό σχολείο (ολοκληρώθηκε στη δημαρχία Τσιλιμιδού), ο Βρεφονηπιακός σταθμός στις Λαϊκές Κατοικίες και ακόμη το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ για τα ΑΜΕΑ. Όλα τα κτίρια κατασκευάστηκαν σε δημοτικά οικόπεδα που προσφέρθηκαν από το Δήμο και στη νότια πλευρά της πόλης που αναπτυσσόταν τότε με τα έργα στο νέο σχέδιο πόλης.

Προσθήκες σε υπάρχοντα κτίρια: Νέα πτέρυγα στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου- 1ου Λυκείου Αργοστολίου και νέα πτέρυγα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Επισκευές: Έγινε επισκευή του υπάρχοντος κτιρίου του 2ου Δημοτικού σχολείου από τα θεμέλια του με ισχυρή αντισεισμική θωράκιση. Το ίδιο έγινε σε μικρότερη έκταση και στο κτίριο του 2ου – 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου που όμως λόγω της προβληματικής κατασκευής του εμφάνισε νέα προβλήματα με το σεισμό το 2014 έτσι που σήμερα να είναι επιτακτική η ανάγκη για νέο κτίριο και όχι για νέες επισκευές.

Η ανάγκη στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ήταν κυρίως για κτιριακές εγκαταστάσεις των Λυκείων της πόλης.

Στο χώρο του Οικοτροφείου στη Λάσση κατασκευάστηκε το Επαγγελματικό Λύκειο με προκατασκευασμένες αίθουσες.

Για το 1ο και 2ο Λύκειο (Πολυκλαδικό τότε) αρχικά είχε επιλεγεί ο χώρος στα Κοκκύλια προσφορά της Μητρόπολης (εκεί που τώρα είναι οι επιχειρήσεις Μιχαλάτου) αλλά μετά από πολλές παλινωδίες εγκαταλείφθηκε και αγοράστηκε το οικόπεδο στο Φαραώ, όπου και αναγέρθηκε το συγκρότημα την περίοδο 2014-2017.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν σημαντική η συμβολή των Υπουργών Παιδείας Αρσένη και Ευθυμίου και των Νομαρχών Μεταξά, Γεωργάτου και Λευκαδίτη.

Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα και όλα τα υπόλοιπα προέρχονται είτε από μη γνωρίζοντες είτε από αυτούς που δεν έχουν να αντιπαρατεθούν αλλιώς το Μάκη Φόρτε παρά μόνο με ψεύδη και face news! Όμως κάνουν ένα λάθος! Το Αργοστόλι και η Κεφαλονιά είναι μια μικρή κοινωνία και …όλα είναι γνωστά και διάφανα!

Και κάτι τελευταίο.

Ένα πολύ μεγάλο λάθος που έχει γίνει από τη σημερινή Δημοτική Αρχή είναι ότι το 2012 που η τότε Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έδωσε στο Δήμο τα πέντε τουριστικά ακίνητα Θαλασσόμυλος, Πλατύ Γιαλός, Τουριστικό Περίπτερο Αίνου και τα τρία κτίρια στο Φισκάρδο (εκ των οποίων το ένα νοίκιασε σε δημοπρασία ο Μιχαλάτος) παρότι ήταν δύο Κεφαλονίτες στο αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού (Υπουργός ο Γερουλάνος και Υφυπουργός ο αείμνηστος Αλιβιζάτος) ο Δήμος δεν διεκδίκησε το τεράστιο οικόπεδο του ΞΕΝΙΑ στο Αργοστόλι όπου και προβλέπεται στην πάνω πλευρά σχολική χρήση! Τώρα που έχει αρχίσει να ξεπουλιούνται όλα δεν ξέρουμε πόσο εύκολο είναι αλλά η Δημοτική Αρχή δείχνει να μην ενδιαφέρεται και η αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζει …ως συνήθως (εδώ μια ανακοίνωση δεν έχει βγάλει για τις μαθητικές κινητοποιήσεις).

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr