“ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ”: Ο Licudi της οικογένειας Λυκούδη και η επική «αβάντα»!

Μόλις το περασμένο Σάββατο 9 Ιουνίου καυτηριάζοντας την απαράδεχτη και ανεύθυνη στάση του Δήμου Κεφαλονιάς και προσωπικά του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και του αντιδημάρχου Σάμης για την εγκατάλειψη για 8 χρόνια της μεγάλης δωρεάς της οικογένειας Τζανετάτου σχετικά με τη «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Σάμης» και την ευτυχή κατάληξη οι μεγάλοι δωρητές να πάρουν πίσω το Ίδρυμα αναφέραμε με πολύ μεγάλη ντροπή για τη στάση της Δημοτικής Αρχής ότι «Για την οικογένεια Τζανετάτου …ούτε ένα δημόσιο ευχαριστώ !»

Και σχολιάζαμε δεικτικά.

«Η Δημοτική Αρχή δεν είχε την ευαισθησία να βγάλει μια έστω ανακοίνωση να ευχαριστήσει τον δωρητή και να τιμήσει με ένα απλό μετάλλιο την οικογένεια Τζανετάτου σε μια λιτή εκδήλωση!

Αν ήταν για κανά έγκλειστο του Κορυδαλλού ή καμία ξεπεσμένη καλλιτέχνιδα ή ακόμα-ακόμα …«όποιον περνάει έξω από το Μέγαρο» (όπως είναι το γνωστό ανέκδοτο για τις φανφάρες της Δημοτικής Αρχής) …βροχή τα μετάλλια και οι τιμές!»

Και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» η ανεκδιήγητη Δημοτική Αρχή δια των δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και του αντιδημάρχου για τον Τουρισμό Βαγγέλη Κεκκάτου φρόντισαν να μας επιβεβαιώσουν πλήρως!

Οταν ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν έβγαλε ούτε μια γραμμή ανακοίνωση (!) που η οικογένεια Τζανετάτου ξεμπλοκάρισε από την εγκατάλειψη την …δικιά της δωρεάς προς το Δήμο του Γηροκομείου της Σάμης, με δελτίο τύπου του Δήμου που εκδόθηκε Κυριάτικα και μεσοκαλόκαιρο (!) ενημερωθήκαμε για ένα …κοσμοϊστορικής σημασίας γεγονός!!!

Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, με ιδιαίτερη τιμή, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, τον υπουργό της Κυβέρνησης του Γιβραλτάρ κ. Gilbert Licudi, (επί το Ελληνικότερο τον κύριο …Λυκούδη) μαζί με τον ομόλογό του κ. Κεκάτο, ακολούθησε ευρεία σύσκεψη προεδρεύοντος του κ. Παρίση και συζητήθηκαν τα ανάλογα θέματα και οι δυνατότητες συνεργασίας (sic) μεταξύ της Κεφαλονιάς και του Γιβραλτάρ.

Φυσικά κ. Παρίσης προσέφερε την τιμητική πλακέτα του Δήμου (αυτήν που ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ στην οικογένεια Τζανετάτου…) στον κ. Λυκούδη (Licudi) και ακολούθησε γεύμα που παρέθεσε ο κ. δήμαρχος προς τιμήν του.

Καμία αντίρρηση για όλες τις φανφάρες προς τον κ. Λυκούδη (Licudi) αφού είναι (και) Υπουργός Τουρισμού του κρατιδίου του Γιβραλτάρ έστω και αν έχει μικρότερο πληθυσμό και από την …Κεφαλλονιά, οπότε και πρακτικά δεν έχουμε τίποτε να ωφεληθούμε. Κάτι ανάλογο πάντως είχε συμβεί προ ετών όταν ο δικός μας «υπουργός Τουρισμού» κ. Κεκάτος είχε επισκεφθεί …τον Σαν Μαρίνο και είχε γίνει χαλασμός δημοσιότητας!

Εκεί που υπάρχει αντίρρηση και μάλιστα μεγάλη είναι για το απροκάλυπτο θράσος της Δημοτικής Αρχής να εμπλέξει την επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού (έστω) του Γιβραλτάρ με Κεκάτιες έμπνευσης υπερβολές …με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του εξαφανισμένου από τα καθήκοντά του προ εξαμήνου αναπληρωτή δημάρχου Διονύση Λυκούδη (!) και να ανακαλυφτούν επιπλέον …οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ των δύο επιφανών αδρών!

Ομολογουμένως χρειάζεται πολύ ταλέντο «αβάντας» προς την οικογένεια Λυκούδη, για να τεθεί ο Δήμος Κεφαλονιάς στην υπηρεσία των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων και να γραφτεί ένα τέτοιο δελτίο Τύπου με αφορμή την κοσμοϊστορική επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού του Γιβραλτάρ και να γραφτούν όσα δίχως κανένα ουσιαστικό όφελος για την Κεφαλονιά γράφονται.

Ομολογουμένως ο κατήφορος δεν έχει τέλος!

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr