“Ημερήσιος”: O Σπύρος Ματιάτος καταψήφισε μεν το δάνειο της Λειβαθούς, αλλά η …κοπάνα-κοπάνα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με αφορμή το «Σκάνδαλο ΞΕΝΙΑ» που συντάραξε την τοπική κοινωνία τον περασμένο Ιούλιο όταν αποκαλύφθηκε από το Μιχαλάτο ότι η περιβόητη καταγγελία για το χρεωστικό άνοιγμα του πρώην Δήμου Λειβαθούς και τις υπεραναλήψεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στάλθηκε …παραμονή Χριστουγέννων το 2012 από το fax (26710 22832) του αντιδημάρχου Σπύρου Ματιάτου στο ΞΕΝΙΑ, σ’ ένα από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του «Η» στις 21/7/2018 και με αφορμή τη σιωπή της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του εμπλεκόμενου αντιδημάρχου είχαμε γράψει ως υστερόγραφο:

«Υ.Γ. Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος από το fax του οποίου έφυγε η επίμαχη καταγγελία, όλως συμπτωματικώς …είχε εκφράσει την διαφωνία του για τη λήψη δανείου για το χρεωστικό άνοιγμα του Δήμου Λειβαθούς και στην 521/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέρεται …απών!»

Ο κ. Ματιάτος επικοινώνησε τότε μαζί μας και μας είπε ότι «είναι ψέμα ότι την κοπάνησε» και ότι η αλήθεια είναι ότι στην 53/3-4-2012 απόφαση «δεν είχε πάει καθόλου δηλ. από την αρχή του Συμβουλίου» και σε μία άλλη απόφαση την 4/22-1-2013 «περίτρανα αποδεικνύεται ότι από την ομάδα Παρίση μόνο αυτός και η Κατσαϊτη δεν ψήφισαν» (Σημ. Εννοεί τη λήψη του δανείου).

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω, έστω και με τρίμηνη καθυστέρηση, μας έστειλε τις δύο αποφάσεις.

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ»

1ον) Καταρχήν ο κ. Ματιάτος όπως και ο δήμαρχος, αλλά και ο Μιχαλάτος, τρεις μήνες από την φοβερή αποκάλυψη ότι η καταγγελία για τις περιβόητες υπεραναλήψεις του πρώην Δήμου Λειβαθούς που οδήγησαν στην παραπομπή για κακουργηματικές πράξεις 26 άτομα, εκ των οποίων τρεις πρώην δήμαρχοι (μεταξύ των οποίων και ο Μιχαλάτος), δύο πρώην σύμβουλοι Λειβαθούς αλλά σημερινοί αντιδήμαρχοι του Παρίση και 17 πρώην σύμβουλοι Λειβαθούς, στάλθηκε από το δικό του fax (26710 22832) τηρούν …«σιγή ασυρμάτου»! Ούτε  «για τα μάτια του κόσμου» μια απάντηση !

2ον) Ξεκάθαρα στο παραπάνω Υ.Γ. λέμε «Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος …είχε εκφράσει την διαφωνία του για τη λήψη δανείου για το χρεωστικό άνοιγμα του Δήμου Λειβαθούς»! Προς τι λοιπόν η αντίδραση του και η …περιττές κουβέντες ότι «περίτρανα αποδεικνύεται» ότι δεν ψήφισε τη λήψη του δανείου, κάτι που θα μπορούσε να το ισχυριστεί αν ο «Η» το είχε αμφισβητήσει;

3ον) Η μη παρουσία του κ. Ματιάτου στην 53/3-4-2012 απόφαση που μας απέστειλε δεν σημαίνει ότι …«είναι ψέμα ότι την κοπάνισε» όπως ισχυρίζεται, αφού η κοπάνα είναι …κοπάνα κάτι που ξεκάθαρα το λέμε στο Υ.Γ. αναφερόμενοι στην ΠΡΩΤΗ – ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που πάρθηκε για το δάνειο της Λειβαθούς την 521/9-12-2011 (ΑΔΑ: ΒΛΕΖΩΕ5-ΔΙΙ)!!!

Όπως προκύπτει από το παρουσιολόγιο της εν λόγω συνεδρίασης (37η/2011) ο κ. Ματιάτος …«ήταν απών (μόνο) στην 521 και 522 αποφ»!!!

ΤΕΛΙΚΑ

Ο κ. Ματιάτος αλλά και ο κ. δήμαρχος όπως και ο κ. Μιχαλάτος θα μπουν στον κόπο να δώσουν εξηγήσεις στους Κεφαλονίτες για το «Σκάνδαλο ΞΕΝΙΑ» και την ουσία της παραπομπής για κακούργημα τόσων αιρετών;

Και το λαλίστατο κατά τα άλλα «γραφείο επικοινωνίας» του Δήμου γιατί δεν απαντάει τρεις μήνες τώρα που έχει αποκαλυφθεί το «Σκάνδαλο ΞΕΝΙΑ» ή μήπως ξέρει μόνο να καθυβρίζει τους επιθεωρητές που όπως οφείλουν από το λειτούργημά κάνουν τη δουλειά τους και τις εφημερίδες που δημοσιεύουν τις εκθέσεις των επιθεωρητών όταν περιέρχονται εις γνώση τους διαπομπεύοντας έτσι τον δήμο και την Κεφαλονιά πανελλήνια;

Η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου (9/12/11), που δείχνει ότι ο κ. Ματιάτος …την κοπάνησε -όπως γράψαμε- από την συνεδρίαση του Δ.Σ. για να μην αποδεχθεί το χρεωστικό άνοιγμα του Δήμου Λειβαθούς… (Ηταν απών στην 521 και 522 απόφαση του Δ.Σ.)


Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr