“ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ”: Ο Θόδωρος “ξελασπώνει” και πάλι τη Δημοτική Αρχή!

Πριν από ένα μήνα στις 16/6/2018 ο πρόεδρος του Γηροκομείου Μάκης Αποστολάτος δήλωνε στον «Η» ότι «κατά δήλωση του δήμαρχου Αλέξανδρου Παρίση, υπεγράφει από τον περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο η μελέτη του υποέργου του Γηροκομείου για την προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού του Γηροκομείου, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. Ευρώ», διαβεβαιώνοντας όπως του είπανε (για πολλοστή φορά…) ότι σύμφωνα με ρητές βεβαιώσεις αυτή τη φορά προσωπικά των Λυκούδη-Παρίση η παραλαβή του Νέου Γηροκομείου από το Δήμο θα γίνει ή την Τρίτη 19/6 ή την Τετάρτη 20/6.

Την επομένη 21/6 ο «Η» αποκάλυπτε ότι «Είναι έξαλλος πάλι ο Μαέστρος αφού εξέπνευσε και η νέα ημερομηνία παράδοσης του Νέου Γηροκομείου!» για να συμπληρωθεί το ρεπορτάζ με μία ακόμη αποκάλυψη ότι «Ο Μαέστρος πήγε στο Δημαρχείο για να δει τι γίνεται και τόσο ο Γνήσιος, όσο και ο αναπληρωτής του ο Λυκούδης, ήταν εξαφανισμένοι!..»!

Βέβαια για να γλιτώσει η εξαφανισμένη ηγεσία του Δήμου την οργή του Μαέστρου φρόντισε να του πλασάρουν μία νέα παραμύθα ότι «για να γίνει η παραλαβή πρέπει να ελεγχθεί πρώτα το σύστημα πυρόσβεσης»!

Εμείς βέβαια είπαμε ευθέως όπως πάντα την αλήθεια στον Αγαπητό Μαέστρο:

«Οπως βλέπεις, δεν βρίσκεις πλέον άκρη και πρέπει να δεις τι θα κάνεις… Καθώς είσαι υποχρεωμένος, Μαέστρο μου, να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι η παραλαβή του Νέου Γηροκομείου θα γίνει του …Αγίου Π… ανήμερα»!

Μετά από λίγες ημέρες στις 26/6 παρουσιάζοντας στον «Η» τα «ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ» της Δημοτικής Αρχής και το πρώτο και καλύτερο το Γηροκομείο Αργοστολίου αποκαλύπταμε το μέγα ψέμα του δημάρχου προς τον Μαέστρο ότι δεν έχει υπογράψει ο Θόδωρος Γαλιατσάτος τον εξοπλισμό σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Εδώ και …δύο χρόνια εκκρεμεί η προμήθεια του εξοπλισμού του Γηροκομείου ύψους 1.205.320,78Ε και η οποία άγνωστο για ποιους λόγους δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την Περιφέρεια»!

Επιβεβαίωση του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ!

Και ερχόμαστε στα πρόσφατα, στα χθεσινά.

Γι’ άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται στο απόλυτο ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ!

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενημέρωσε ότι υπέγραψε «την απόφαση για την  προμήθεια όλου του απαραίτητου εξοπλισμού  για την πλήρη και ασφαλή λειτουργία του νέου  Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου» στο ΕΣΠΑ 2013 – 2020!

Πρώτη είδηση: Ο Θόδωρος ο Γαλιατσάτος υπέγραψε την ένταξη του εξοπλισμού στο ΕΣΠΑ μόλις προχθές …στις 11/7/2018, άρα ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης συλλαμβάνεται ψευδόμενος στο Μαέστρο όταν πριν ένα μήνα στις 16/6/2018 δήλωνε στο Μαέστρο ότι «ο περιφερειάρχης ήδη έχει υπογράψει τον εξοπλισμό»!

Δεύτερη είδηση: Γι’άλλη μία φορά ο Θόδωρος Γαλιατσάτος …«ξελασπώνει» τη Δημοτική Αρχή Παρίση-Λυκούδη/Λυκούδη-Παρίση, όπως άλλωστε έχει παραδεχτεί δημόσια και επανειλημμένα ο δήμαρχος ακόμα και από το βήμα του πρόσφατου κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ στις 18/4/2018.

Κι επειδή ο Θόδωρος Γαλιατσάτος ΠΟΤΕ δεν έχει αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται προφανές ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βοηθάει το Δήμο Κεφαλονιάς, παρά «τα μπινελίκια» που κατά καιρούς της ρίχνουν Λυκούδης-Παρίσης…

Κι εδώ θα θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει ο πρώην Νεοδημοκράτης περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις 25/8/ 2014 με την 2247/2014 απόφασή του (ΑΔΑ: 6Σ6Π7ΛΕ-ΜΞΝ) έβγαλε από το ΕΣΠΑ το έργο δίχως ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (ούτε καν μια ανακοίνωση για «τα μάτια το κόσμου», το οποίο ένταξε και πάλι ο Θόδωρος Γαλιατσάτος με την 2641/28-1-2016 απόφασή του (ΑΔΑ: ΩΣ0Η7ΛΕ-Ξ3Α) επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τα στοιχεία από την απόφαση ένταξης του εξοπλισμού

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε την ένταξη του εξοπλισμού του Γηροκομείου Αργοστολίου με την 1394/11-7-2018 απόφασή του (ΑΔΑ: 614Β7ΛΕ-07Θ) ως υποέργο του ήδη ενταγμένου έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ (Β’ ΦΑΣΗ)» με προϋπολογισμό  1.120.258,16 Ε.

Επίσης εντάχθηκαν με την ίδια απόφαση τα υποέργα «ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ» προϋπολογισμού 82.011,17 € και «ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ» προϋπολογισμού 3.051,45 Ε.

Συνολικά αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου του Γηροκομείου κατά 1.239.921,68 € με σημερινό συνολική ενταγμένη στο ΕΣΠΑ δαπάνη του έργου 6.376.828,13 Ε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με την απόφαση Γαλιατσάτου η ημερομηνία λήξης του έργου της Β’ φάσης του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου μετατίθεται από τις 31/12/2018 σε 30/07/ 2019, ενώ ήδη με την 1η τροποποίηση ο Γαλιατσάτος και με την 1049/25-5-2018 (ΑΔΑ: ΩΑΝΧ7ΛΕ-8ΓΠ) είχε κάνει ένα ακόμα «ψυχικό» μεταθέτοντας την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου από τις 31/12/2017 στις 31/12/ 2018…

Πότε θα λειτουργήσει το νέο Γηροκομείο…

Τέλος, στην απόφαση Γαλιατσάτου ρητά ορίζεται στην παράγραφο «5. Παραδοτέα πράξης»: «Με την υλοποίηση της Πράξης θα έχουν πλήρως κατασκευασθεί και εξοπλιστεί έτοιμα προς λειτουργία (4) τέσσερα κτίρια (πτέρυγες) Ζ, Ε, Ε’, Η, συνολικής επιφάνειας 3.984,80 τ.μ. αποτελούμενα από τρία επίπεδα (υπόγειο, κάτω ισόγειο, άνω ισόγειο)».

Αυτό, σε απλά Ελληνικά, σημαίνει ότι το έργο θα λειτουργήσει ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ με εγκαταστημένο ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ μέχρι 30/7/2019!

Μέχρι τότε από την απόφαση γίνεται σαφές ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ δίχως τον δικό του εξοπλισμό, όπως ας πούμε με τον υπάρχοντα, όπως έχει ακουστεί, οπότε και θα συνεχίζουν οι γέροντες και οι γερόντισσες να στεγάζονται στις φιλόξενες μεν ακατάλληλες δε εγκαταστάσεις της Μονής του Αγίου Ανδρέα, στα Περατάτα!

Με δεδομένο ότι χθες με την ψήφιση του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1 από τη Βουλή ορίστηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν 26/5/2019 ο πρώτος γύρος και 2/6/2019 ο δεύτερος γύρος και η νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει 1/9/2019 πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι μια χρονοβόρα διαδικασία όπως αυτή που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα μέχρι την τοποθέτηση του νέου εξοπλισμού ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή θα εγκαινιάσει το νέο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου!

Πολύ περισσότερο αφού σύμφωνα με την 3/26-1-2018 απόφαση του ΔΣ του Δημοτικού Γηροκομείου (ΑΔΑ: ΩΠ4746 91ΗΨ-ΕΑ2) «Η προμήθεια και εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού που θα καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας του Νέου Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου θα πραγματοποιηθεί με διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό» που σημαίνει …«ζήσε Μάη μου» για το πότε θα ολοκληρωθεί αφενός ο διαγωνισμός και αφετέρου η εγκατάσταση του εξοπλισμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ότι όλα τα παραπάνω είναι…υπό κανονικές συνθήκες και αν δεν υπάρξει …κάποια «στραβή», όπως ένσταση στον διαγωνισμό ή ακύρωση, οπότε … «χαιρέτα μου τον πλάτανο».

Και όλα αυτά γιατί;

Γιατί …«η άξια και ικανή» Δημοτική Αρχή παιδεύει, την μεν πρώτη φάση του έργου από το …2009, ενώ έπρεπε με τη σύμβαση νάχει τελειώσει εδώ και …έξι χρόνια από τις 23/4/2012 και μάλιστα με τον εξοπλισμό που τώρα εντάσσεται (!) αφού εν τω μεταξύ …τον είχε βγάλει από την εργολαβία και την δεύτερη φάση να την παιδεύει από το …2014 ενώ έπρεπε με τη σύμβαση νάχει τελειώσει εδώ και τρία χρόνια από τις 31/8/2015!

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr

Θ. Γαλιατσάτος
Aλ. Παρίσης
Μ. Αποστολάτος