“Ημερήσιος”: Πάνε «ντόμινο» οι …«λούμπες» του δημάρχου Αργοστολίου!

«Άσχημο λοιπόν το ξεκίνημα του δήμαρχου στα Media» ήταν το χθεσινό πρωτοσέλιδο του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ με υπέρτιτλο …«ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠ’ ΤΑ …ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΜΕ», που επιβεβαιωνόταν και από την απροκάλυπτη αναφορά του φίλιου ΜΜΕ πως «την πρώτη του συνέντευξή παραχώρησε ο Θεόφιλος Μιχαλάτος μετά την πανηγυρική αθώωση των «28» για το χρεωστικό άνοιγμα του πρώην Δήμου Λειβαθούς»!

Παραθέσαμε λοιπόν αυτούσιο το κείμενο της ιστοσελίδας inkefalonia, ιδιοκτησίας του κ. Μιχαλάτου, για τη συνέντευξη που έδωσε στο έτερο ΜΜΕ συμφερόντων του «Cosmos 965».

Πάντως για να είμαστε «καθαροί», εμείς από τις 6/9 είχαμε πει στο δήμαρχο να προσέχει τις …λούμπες διότι …«αμαρτίαν έχομεν».

Και σαν να μην έφτανε η …πρώτη λούμπα, μετά από ψάξιμο βρεθήκαμε μπροστά σε μία ακόμα.

Επειδή λοιπόν κάτι «δεν μας κόλαγε» με την αναφορά στο ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του ρ/σ ιδιοκτησίας του κ. Μιχαλάτου inkefalonia σχετικά με την απαλλακτική για τον δήμαρχο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους στο δικαστήριο της Πάτρας στις 18 Σεπτεμβρίου, απομαγνητοφωνήσαμε το σχετικό τμήμα της συνέντευξης και το συγκρίναμε το αντίστοιχο του ρεπορτάζ.

Στη συνέντευξη λοιπόν ο δήμαρχος είπε (Σημ. «Η»: Η σύνταξη είναι του προφορικού λόγου):

«Είχαμε βρεθεί λοιπόν να έχουμε υποστεί όλοι από αυτήν την ανώνυμη καταγγελία από τον ανακριτή να έχουμε πάει στην Πάτρα στο δικαστήριο και να έχουμε πολλές φορές κατηγορηθεί εγώ προσωπικά πάρα πολλές φορές και στην ανακοίνωσή μου είπα 1000 φορές, ίσως παραπάνω από 1000 φορές, από τον πρώην Δήμαρχο τον κ. Παρίση από τον πρώην Αναπληρωτή Δήμαρχο τον κ. Λυκούδη πολλές φορές είχα κατηγορηθεί και προεκλογικά είχε απασχολήσει τον προεκλογικό διάλογο αντί να έχουμε σταθεί σε έργα και σε προγράμματα είχαμε σταθεί σε αυτό το θέμα. Και στην πλατεία με είχανε κατηγορήσει στις ομιλίες τους οι υποψήφιοι.

Και μην ξεχνάμε και το θέμα που είχε βγάλει πάρα πολλές φορές ο κ. Φόρτες προεκλογικά ότι θα μείνει ο Δήμος ακέφαλος ότι θα υπάρξει πρόβλημα, ότι θα αλλάξει ο Δήμαρχος και ότι θα μας προκύψει Δήμαρχος και από άλλες παρατάξεις τότε την αρχή εννοούσε κι έλεγε.

Όλα αυτά έχουνε ένα τέλος και το αποτέλεσμα ήτανε το αναμενόμενο».

Στο ρεπορτάζ τώρα του inkefalonia τα οποία και αναδημοσιεύσαμε στο χθεσινό φύλλο, τα παραπάνω μεταφέρθηκαν ως εξής:

«Προεκλογικά αντί να σταθούμε σε έργα και προγράμματα, είχαμε σταθεί σε αυτό το θέμα» υποστήριξε, στηλιτεύοντας παράλληλα την προεκλογική κινδυνολογία του κ. Μάκε Φόρτε περί ακέφαλου Δήμου, αλλαγή Δημάρχου κλπ.

«Η εισαγγελέας είδε την πραγματικότητα, είδε 28 αιρετούς που ήθελαν απλώς να βοηθήσουν τον τόπο τους. Δεν χρειάζονται συγχαρητήρια, απλώς είναι μια δικαίωση».

Επιπρόσθετα τόνισε ότι η αιτία που σύρθηκαν οι 28 στο Δικαστήριο ήταν η πρόθεση των αντιπάλων του να βλάψουν τον ίδιο πολιτικά και ότι πλέον το θέμα έχει λήξει».

Καταρχήν …να διορθώσουμε τον δήμαρχο. 22 ήτανε οι αιρετοί κατηγορούμενοι (συν 4 υπάλληλοι) και όχι …28 που λέει και ξαναλέει στη συνέντευξή του ο κ. Μιχαλάτος προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού, αφού αλλοίμονο και αν δεν γνωρίζει πόσοι ήταν οι κατηγορούμενοι!

Στην ουσία τώρα:

Εκτίθεται ναι ή όχι ο κ. Μιχαλάτος όταν εκτός της πρώτης …λούμπας την πρώτη του συνέντευξη να την δίνει στα συμφερόντων του ΜΜΕ πέφτει στη μία λούμπα πίσω από την άλλη με τα λεγόμενά του και κυρίως στον τρόπο που παρουσιάζονται στον γραπτό λόγο …παραποιημένα τα λόγια του;

Και εξηγούμαστε:

Πρώτη λούμπα: Στη συνέντευξή του ο δήμαρχος αναφέρεται κυρίως στις κατηγορίες που του είχαν απευθύνει οι Παρίσης, Λυκούδης (74 λέξεις χρησιμοποίησε…) ενώ στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του η αναφορά γίνεται μόνο στον …Φόρτε (47 λέξεις μόνο είχε αφιερώσει…). Είναι προφανές ότι ο κ. Μιχαλάτος εκτίθεται χωρίς λόγο αφού υπάρχει το φωνητικό ντοκουμέντο της συνέντευξης.

Δεύτερη λούμπα: Στην γραπτή μεταφορά της συνέντευξης αποδίδεται στον Φόρτε ανεπίτρεπτα η πολύ βαριά κατηγορία για «προεκλογική κινδυνολογία» πως δήθεν απηύθυνε ο δήμαρχος στη συνέντευξή του, κάτι το οποίο όμως …δεν προκύπτει από τη ζωντανή συνέντευξη!

Τρίτη λούμπα: Όταν ο κ. Φόρτες είχε αναφερθεί προεκλογικά στην υπόθεση της Λειβαθούς ο κ. Μιχαλάτος (και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι) ήταν …υπόδικοι και μάλιστα όσες φορές έκανε αναφορά στην υπόθεση μιλούσε για «ενδεχόμενο» και ποτέ για «βεβαιότητα» όπως σήμερα εκ του ασφαλούς και εκ των υστέρων του αποδίδει ο δήμαρχος.

Τέταρτη λούμπα: Ο κ. Μιχαλάτος δεν απήντησε όλο αυτό τον καιρό για τις κατηγορίες που τον βάραιναν …εκτός από μία φορά!

Και αυτή η φορά ήταν όταν σε δικιά του συνέντευξή του στις 17/7/2018, όπου αποκάλυψε ο ίδιος (!) ότι η αρχική καταγγελία (η οποία στάθηκε αφορμή για την διερεύνηση της υπόθεσης της Λειβαθούς), εστάλη στις εισαγγελικές αρχές με fax, που ο αριθμός του αντιστοιχούσε στο «Ξενία», όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς, με ημερομηνία 16/1/2013 και ότι το fax αυτό ανήκε στο γραφείο του τότε αντιδημάρχου καθαριότητας Σπύρου Ματιάτου και το έστειλε κάποιος ονόματι …«Γεράσιμος Μενεγάτος»! Ο κ. Μιχαλάτος, άγνωστο για ποιο λόγο, έκανε γρήγορα …γαργάρα την αποκάλυψη και σιώπησε μπροστά στα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον «Η» εκείνη την περίοδο που μιλούσαν για …XENIA GATE!

Σήμερα λοιπόν που απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών πέφτει σε άλλη μία …λούμπα, αφού όφειλε να πει στον κόσμο ΠΟΙΟΣ (ή ποιοί) έστησαν την εναντίον του κατηγορία πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος έδωσε την πληροφορία για το Xenia gate και όχι ακατάσχετα να απευθύνει κατηγορίες δεξιά και αριστερά σε όσους μίλησαν  για την υπόθεση προεκλογικά και μάλιστα …εκ του ασφαλούς με την αθωωτική απόφαση στην κωλότσεπη!

Πέμπτη λούμπα: Ο δήμαρχος σήμερα και εκ του ασφαλούς λέει όσα λέει διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα υποστηριζόμενος από τα φίλια ΜΜΕ στην παραποίηση …ακόμα και των όσων ο ίδιος δηλώνει!

Χαρακτηρίζουν λοιπόν σήμερα τα ΜΜΕ του δημάρχου ως κινδυνολογία ότι «θα αλλάξει ο Δήμαρχος και ότι θα μας προκύψει Δήμαρχος από άλλη παράταξη», όταν αυτό ίσχυε την προεκλογική περίοδο και μόνο όταν ήλθε η ΝΔ ως κυβέρνηση, δύο μήνες αργότερα από τις δημοτικές εκλογές, άλλαξε το σχετικό νόμο!

Έκτη λούμπα : Ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση και την αθώωση (κατά άλλους …απαλλαγή) του κ. Μιχαλάτου (και των άλλων 25), το 25ετές τοκοχρεωλυτικό δάνειο από το Ταμείο Παρ/κών και Δανείων 3.104.077,71 ευρώ που πήρε ο Δήμος Κεφαλονιάς το 2012 (την περίοδο της συνεργασίας του κ. Μιχαλάτου με τους κ.κ. Παρίση, Λυκούδη που σήμερα τους βάζει στο κάδρο των καταγγελιών του…) θα το πληρώσουν (με τους τόκους) όλοι οι δημότες του Δήμου Αργοστολίου και όχι μόνο οι Λειβαθινοί…, και αφορά την «εξόφληση υφιστάμενης οφειλής (χρεωστικό άνοιγμα) από υπεραναλήψεις του Δήμου από τα ταμειακά διαθέσιμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων» όπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις 53/2012 και 4/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου!

Αυτό λοιπόν το γεγονός του ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ που παρέδωσε ο ίδιος ο κ. Μιχαλάτος το 2010 και που αποτελεί και την ΟΥΣΙΑ της υπόθεσης της Λειβαθούς, ο λαλίστατος κατά τα άλλα δήμαρχος και τα ΜΜΕ της επιρροής και της ιδιοκτησίας του …το κάνουν γαργάρα!

Οπως …γαργάρα έκαναν τα ΜΜΕ του δημάρχου την είδηση για την δίκη των «28», την ημέρα που θα εκδικαζόταν η υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Πατρών (18/9), επειδή ακριβώς υπήρχε ο φόβος η απόφαση να μην είναι αθωωτική…

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχε, τόσο για τους πολίτες της Λειβαθούς, αλλά και του Αργοστολίου, που θα πληρώσουν το «φέσι» τουτ δανείου, ο κ. Μιχαλάτος να δώσει στη δημοσιότητα την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών.

Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ«Η»

Αναδημοσιευση από www.kefalonianmantata.gr