“Ημερήσιος”: “ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ… τότε να καταργήσουμε την Οικονομική Επιτροπή!”

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του μέγα σκανδάλου με τους συστηματικούς κοπανατζήδεςαπό το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Επιτροπές του (Οικονομική και ΕΠΟΙΖΩ) και τους Δημοτικούς Οργανισμούς, που ταρακουνάει συθέμελα την Δημοτική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση (κυρίως τη μείζονα) εδώ και κάποιους μήνες, βγήκε στο προσκήνιο με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Η» στις 2 του περασμένου Ιουνίου.

Ακολούθησε στις 21 Ιουνίου το έγγραφο της Αποκεντρωμένης που βασισμένο στις αποκαλύψεις του «Η» και τα δημοσιεύματα του kefaloniapress που ακολούθησαν, ζητούσε εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεράσιμο Αλυσανδράτο.

Δεν γνωρίζουμε αν και τι απάντησε ο πρόεδρος αλλά είναι γεγονός ότι η κατάσταση με τους κοπανατζήδες συνεχίζεται αμείωτη και πλέον αποτελεί μια μεγάλη κηλίδα στο δημοτικό στερέωμα με …διαπαραταξιακές διαστάσεις.

Ο Αποκεντρωμένος εκ των πραγμάτων βρίσκεται ενώπιον του διλήμματος:   

Εφαρμόζει το νόμο και …«στέλνει σπίτι τους» όλους τους κοπανατζήδες, που ακόμα και τώρα, πέντε μήνες αφότου δημοσιοποιήθηκε το σκάνδαλο συνεχίζουν να παρανομούν απτόητοι τις κοπάνες, ή τους συγκαλύπτει παρανομώντας και ο ίδιος;  

Μάλιστα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε το kefaloniapress στις 3 Οκτωβρίου το φαινόμενο με την ίδια διαπαραταξιακή σύνθεση εμφανίζεται σχεδόν σε όλους τους οργανισμούς του δήμου ΔΕΥΑ, ΚΕΔΗΚΕ, Λιμενικό Ταμείο.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις είναι από τον «Η» πριν μία εβδομάδα την 1ηΝοεμβρίου, όπου αποκαλυπτόταν ότι ενώ οι απουσιάζοντες πλέον σύμβουλοι από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των Επιτροπών φροντίζουν να δικαιολογούν τις απουσίες τους, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και προαλειφόμενος εκ νέου υποψήφιος Θεόφιλος Μιχαλάτος συνεχίζει …το βιολί του και απουσιάζει αδικαιολόγητα με κίνδυνο να εφαρμοστεί ο νόμος από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης και να βρεθεί στα «καλά καθούμενα», (τρόπος του λέγειν …«καλά καθούμενα», αφού πάει γυρεύοντας από την αρχή της θητείας του…)εκτός του Δ.Σ.!

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 2018 επί 32 συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής ο Θεόφιλος Μιχαλάτος αν και …αντιπρόεδρός της,εκτός από επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, όχι μόνο συνεχίζει «το βιολί του»απουσιάζοντας αδικαιολόγητα από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και σε πρόσφατη συνέντευξή του στις 31 Οκτωβρίου στον ιδιοκτησίας του σταθμό Cosmosκαι στο δημοσιογράφο Δημήτρη Αλοϊζο, προσπάθησε ανεπιτυχώς να δικαιολογηθεί χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που σε καμία περίπτωση όχι μόνο δεν ευσταθούν αλλά και δημιουργούν απορίες για την …αφέλειά τους.

Καταρχήν τα στοιχεία:

Το 2017 στις 33 συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ο Θ. Μιχαλάτος απουσίασε στις  …23 και είχε μόνο 10 παρουσίες!

Την ίδια ώρα ο συνάδελφός του Δ. Μινέτος που είναι αναπληρωματικός εκ μέρους συνολικά της αντιπολίτευσης και όχι μόνο του Μιχαλάτου όπως διατείνεται, είχε όλες κι όλες …4 παρουσίες ,όταν ο Θ. Μιχαλάτος είχε (όπως αναφέραμε)…23 απουσίες!!

Το 2018 στις 32 συνεδριάσεις μέχρι τώρα ο Θ. Μιχαλάτος έχει παρευρεθεί μόνο … τρεις (στην 21η, την 29ηκαι την 31η) έχοντας 29 αδικαιολόγητες απουσίες!

Και ο Δ. Μινέτοςέχει παρευρεθεί μόνο …σε 15 συνεδριάσεις το 2018, ενώ ο Θ. Μιχαλάτοςέχει απουσιάσει σε …29!!!

Συνολικά για τις δύο χρονιές της θητείας Θ. Μιχαλάτου 2017 και 2018 στην Οικονομική Επιτροπή έχει μόνο …13 παρουσίες σε σύνολο 65 συνεδριάσεων που αντιστοιχεί μόλις στο …20% αυτών!!!

Την ίδια ώρα ο Δ. Μινέτος έχει παρευρεθεί σε 18 συνεδριάσεις όταν ο Θ. Μιχαλάτος απουσίασε σε …52 που αντιστοιχεί μόλις στο …34%!!!

Επιπλέον των παραπάνω υπάρχει και μία συνεδρίαση, η 29ητο 2018, στην οποία παρευρέθηκαν …και ο Θ. Μιχαλάτος και ο Δ. Μινέτος, έτσι που καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του πως ο Δ. Μινέτος είναι αποκλειστικά δικός του αναπληρωματικός!

Τα παραπάνω αδιάσειστα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο Θ. Μιχαλάτος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και ταυτόχρονα να βγει και από πάνω, δηλώνει ψευδώς στη συνέντευξή του …πως επί της ουσίας δεν υφίσταται πρόβλημα, αφού όταν απουσιάζει παρευρίσκεται ο αναπληρωτής του και μέλος της παράταξης του Δ. Μινέτος!

Διαβάστε τώρα από τη συνέντευξη του Θ. Μιχαλάτου στον σταθμό Cosmosκαι στο δημοσιογράφο Δημ. Αλοϊζο στις 31/10 το απόσπασμα που αφορά τις απουσίες του από την Οικονομική Επιτροπή.

ΑΛΟΪΖΟΣ : Σας κατηγορούν ότι σε κάποιες συνεδριάσεις δεν πηγαίνετε.

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν λείπω σχεδόν ποτέ. Ωραία.

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς ….καταρχήν όλα τα θέματα τα οποία πάνε Οικονομική μετά έρχονται Δημοτικό Συμβούλιο.

Δηλαδή ένα θέμα που περνάει Οικονομική …τα πιο πολλά θέματα θα τα αντιμετωπίσω μετά με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα, δηλαδή η άρνηση που μπορεί να έχω ή η κριτική που θα ασκήσω στην Οικονομική Επιτροπή, μπορεί να το κάνω και στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από την Οικονομική Επιτροπή. Όμως, αν δεν υπάρχουν θέματα που να έχουν προϋπολογισμούς, οικονομικά θέματα, έχουμε κανονίσει, έχουμε μιλήσει με τον συνάδελφο το Διονύση το Μινέτο και πηγαίνει σαν αναπληρωματικός που είναι και για να αποκτήσει την εμπειρία και ο Διονύσης και να συμμετέχει και αυτός. Μια συλλογική προσπάθεια είναι και γι’αυτό πολλές φορές δίνω …λέω στο Διονύση το Μινέτο να πηγαίνει αυτός. Αυτή είναι η διαφορά.

Όμως εγώ φαίνεται η απουσία μου και δέχομαι την κριτική. Αλλά επαναλαμβάνω, επαναλαμβάνω αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη άποψη που πρέπει να δέχεται κριτική είναι της Δημοτικής Αρχής και όχι αν πηγαίνουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην Οικονομική Επιτροπή, γιατί δυστυχώς οι Επιτροπές έχουν φτιαχτεί έτσι που έχει την απόλυτη πλειοψηφία ο Δήμος.

Τώρα με τις αλλαγές που έρχονται θα έχει κάτι διαφορετικό.

Όμως τώρα η πλειοψηφία η μεγάλη είναι από την Δημοτική Αρχή, οπότε πας δεν πας θα περάσει το θέμα. Αυτοί φέρνουν τα άτομα που χρειάζεται και περνάνε όλα τα θέματα. Άρα η κριτική έχει …να ασχοληθεί μετά, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΛΟΪΖΟΣ: Ναι αλλά την δικιά σας παρουσία ο κόσμος την έχει….

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: Απαντώ κ. Αλοϊζο. Περνάει ένα θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, αποτέλεσμα τριμήνου του προϋπολογισμού του Δήμου. Εντάξει; Έχουνε εκεί πάει οι δημοτικοί σύμβουλοι από την πλειοψηφία, που αν δεν έχουν την πλειοψηφία δεν κάνουν τη συνεδρίαση, δεν ξεκινάνε. Μαζεύονται λοιπόν αυτοί που χρειάζονται για να περάσει το θέμα, το περνάνε. Πάμε εμείς και καταγράφουμε την άρνηση και τις παρατηρήσεις. Μετά ξαναπάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που πάλι θα πούμε τα ίδια. Δηλαδή δεν είναι θέμα αν εμείς δεν πάμε και περνάει θέματα η πλειοψηφία.

Και επαναλαμβάνω: Αν δεν πάω εγώ θα πάει ο Μινέτος.

Αλλά πάμε δεν πάμε, η Οικονομική Επιτροπή όπως την έχει κάνει η Δημοτική Αρχή είναι μία τυπική διαδικασία.

Θα περάσουνε το θέμα και θα το φέρουνε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει ότι εμείς αφήνουμε τα πράγματα και κάνει ό,τι θέλει η Δημοτική Αρχή και μπορούμε να την κόψουμε.

ΑΛΟΪΖΟΣ: Αυτό όμως δεν σας δίνει το δικαίωμα να μην παρίστανται, αφού είσαστε υποχρεωμένοι σαν Παράταξη.

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: Έχουμε δικαίωμα, η δικαιοδοσία, η υποχρέωσή μας είναι όλα τα θέματα τα οποία έρχονται Οικονομική ή Δημοτικό Συμβούλιο εμείς να τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία και να κάνουμε την κριτική και στην Δημοτική Αρχή και να ενημερώνουμε τον κόσμο. Αυτό λοιπόν δεν υπάρχει θέμα το οποίο πέρασε στα μουλωχτά. Δεν υπάρχει ένα θέμα. Είναι οι συνθήκες του κόσμου να πάρει τη δημοσιότητα ένα θέμα υπάρχουν. Είτε από εμάς είτε από την Λαϊκή Συσπείρωση, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όλα τα θέματα αν θα είναι σημαντικά θα τα βγάζουμε στην επιφάνεια. Αλλά εν πάση περιπτώσει, πηγαίνει η Παράταξη είτε με εμένα είτε με τον κύριο Μινέτο.Η απάντηση είναι αυτή.

ΑΛΟΪΖΟΣ: Αυτό είναι το ρεζουμέ. Είτε έτσι είτε αλλιώς υπάρχει…

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ:…η εκπροσώπηση.

Το ρεζουμέ λοιπόν της υπόθεσης, λέει ο Θ. Μιχαλάτος, είναι …«η εκπροσώπηση» της παράταξης!Κάτι φυσικά το οποίο δεν ισχύει σύμφωνα με το άρθρο 74 του νόμου 3852/2010 που αναφέρει:«Από τα αναπληρωματικά μέλη δύο εκλέγονται από το σύνολο των μελών των δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας για την αναπλήρωση των τακτικών μελών που εκπροσωπούν τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου»!

Εν ολίγοις ο Μινέτος μπορεί να αντικαθιστά όταν απουσιάζουν και τον Γκισγκίνη και τον Δημητράτο που είναι τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής,όπως συνέβη στην 29ησυνεδρίαση όπου αναπλήρωσε τον απουσιάζοντα Δημητράτο και παρευρέθηκε στη συνεδρίαση (ο Μινέτος) …μαζί με το Μιχαλάτο!!!

Επίσης ο Θ. Μιχαλάτος εμφανίζει την καινοφανή άποψη πως …«αφού τα θέματα που συζητιούνται στην Οικονομική Επιτροπή θα ξανασυζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί να πηγαίνω;»!!!

Στην αγωνία του ο Θ. Μιχαλάτος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάνει το μέγιστο των λαθών υποβαθμίζοντας την κορυφαία Επιτροπή του Δήμου.

Πρώτογιατί όλα τα θέματα που συζητιούνται στην Οικονομική ΕπιτροπήΔΕΝ ΠΑΝΕ στο Δημοτικό Συμβούλιοόπως ισχυρίζεται και

Δεύτερογιατί το ερώτημα που προκύπτει είναι αυτονόητο: Αφού είναι έτσι όπως τα λέει ο Θ. Μιχαλάτος  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ και να πάει στη θέση του ο Δ. Μινέτος, ο οποίος έχει δείξει συνέπεια και γνωρίζει, όπως έχει αποδείξει, καλύτερα από αυτόν τα θέματα λειτουργίας του Δήμου;

Προσφέρει δηλαδή ο Θ. Μιχαλάτος περισσότερα στην Παράταξή του και στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις αστείες δικαιολογίες για τις συνεχόμενες κοπάνες του;

52 αδικαιολόγητες απουσίες σε …65 συνεδριάσεις ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝκαι μαζί υπευθυνότητα!

Και κάτι τελευταίο:

Η εικόνα της ασυνέπειας και της ανεπάρκειας στις τάξεις της μείζονος αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία του Θ. Μιχαλάτου φαίνεται και από το γεγονός ότι το στέλεχος της Παράταξης (2οςστην τάξη)Διονύσης Αραβαντινός αντιπρόεδρος της ΕΠΟΙΖΩ, έχει 17 απουσίες σε σύνολο 30 συνεδριάσεων 2017 και 2018,ενώ το στέλεχος της Παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Θωμάς μέλος της ΚΕΔΗΚΕ, σε 92 συνεδριάσεις τα έτη 2017 και 2018 (50 και 42 αντίστοιχα) …δεν έχει παρευρεθεί σε ΚΑΜΙΑ συνεδρίαση!!!

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr