Εκεί λοιπόν που ο Μιχαλάτος «βλέπει τα τρένα να περνούν» (όπου «τρένα» τα έργα και οι ημέρες της Δημοτικής Αρχής Παρίση-Λυκούδη) και μιλιά δεν έβγαζε, ξαφνικά ανακάλυψε τον αντίπαλο!

Με δύο ανακοινώσεις μέσα …σε τέσσερις ημέρες (δεν έχει ξαναγίνει οκτώ χρόνια τώρα της παράταξής του), «τα βάζει» με τον …«Η».

Ας τις δούμε μία- μία τις δύο ανακοινώσεις.

Πρώτα απ’ όλα κ. Μιχαλάτε …ψυχραιμία!

Δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί που σας εκθέτουν!

Καταλαβαίνουμε ότι ο «Η» σας χαλάει το αφήγημά σας περί «καμίας σχέσης με την παράταξη Παρίση» και το σχετικό «θέλουμε να διώξουμε τον Παρίση», αλλά δεν πείθετε!

Ιδού γιατί.

Η χθεσινή επιστολή Μιχαλάτου (Βλ. κάτω στήλες)

Ξεκινάμε από την χθεσινή επιστολή Μιχαλάτου, που αναφέρεται στην αποκάλυψη του «Η» στις 19 Σεπτεμβρίου ότι ο Μιχαλάτος και η παράταξή του έδωσαν ««χείρα βοηθείας» και μάλιστα …υπερακόντισε όταν λήφθηκε η σχετική απόφαση (απόφαση 160/2018 του ΔΣ με ΑΔΑ: 7Μ5ΓΩΕ5-ΓΤ0) για να δοθεί για 5 χρόνια το κυλικείο σε ιδιώτη και όχι για 3 που πρότεινε η Δημοτική Αρχή και φυσικά ψηφίστηκε!».

Αυτό λοιπόν το αδιαμφισβήτητο γεγονός ο κ. Μιχαλάτος στη χθεσινή του ανακοίνωση …το προσπερνάει  και λέει τα δικά του!

Πρώτον ζήτημα: Κύριε Μιχαλάτε,  είναι αλήθεια ή όχι ότι για πρώτη φορά στην (πάνω από …αιώνα) ιστορία του Δραπάνου νοικιάζεται σε ιδιώτη το κυλικείο και μάλιστα με δικιά σας πρόταση για …πέντε χρόνια;

Δεύτερον ζήτημα: Είναι αλήθεια, ναι ή όχι, ότι «καπελώσατε» τα μέλη της παράταξής σας στην Τοπική Κοινότητα Αργοστολίου Καούκη και Παγουλάτο, όταν κατά τη λήψη της σχετικής απόφασης 2/ 28-2-2018 του Συμβουλίου ψήφισαν «να λειτουργήσει ο Δήμος με δικό του υπάλληλο το κυλικείο του Δραπάνου»;

Ποιος λοιπόν «εντέχνως ή ατέχνως αποκρύπτει τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση»;

Ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ, όπως ισχυρίζεστε, ή ο Θεόφιλος Μιχαλάτος;

Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εδώ, όμως υπάρχουν και άλλα σημεία της χθεσινής ανακοίνωσης Μιχαλάτου που αποδεικνύουν το ποιος «αποκρύπτει γεγονότα».

Τρίτον ζήτημα: Προκειμένου να τεκμηριώσει την άποψή του ο κ. Μιχαλάτος «παραπέμπει τον αρθρογράφο (του «Η») στα πρακτικά της 23ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του 2017 και συγκεκριμένα στην 374/2017 Απόφαση, αναφορικά με τον «Καθορισμό Τελών Χρήσης Δημοτικών Κοιμητηρίων».

Βρήκαμε τα πρακτικά και τι αναφέρεται;

Ότι ο Μιχαλάτος και μαζί οι Αραβαντινός, Θωμάς, Μινέτος (της παράταξης Μιχαλάτου) ψηφίζουν την πρόταση που είχε καταθέσει ο τελευταίος και έλεγε «να καταργηθούν τα τέλη στα χωριά και να διατηρηθούν στις δύο πόλεις»!  ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ! ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΠΑΝΟΥ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ! Βέβαια σ’εκείνο το Δ.Σ., είχε γίνει άλλος ένας από τους γνωστούς σκυλοκαβγάδες, που μόνο τιμή δεν περιποιούν για το Δήμο και όσους συμμετέχουν σε αυτούς!

Τέταρτο ζήτημα: Ισχυρίζεται ο κ. Μιχαλάτος απευθυνόμενος στον «Η»:

«Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερασπιστές των διαγωνιστικών διαδικασιών και όχι της βιομηχανίας των απευθείας αναθέσεων που αυτή η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει».

Αυτό που λέτε κ. Μιχαλάτε, το αμφισβήτησε ποτέ ο «Η» στον οποίο και απευθύνεται η επιστολή σας; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ! Τότε προς τι η αναφορά; Για να μας πείτε ότι …κάνετε αντιπολίτευση; Λάθος επιχείρημα χρησιμοποιήσατε κ. Μιχαλάτε, που αν όχι τίποτε άλλο σας εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Ρωτάμε: Τα δύο χρόνια που με πρόταση Παρίση βρεθήκατε ως συνεργαζόμενος μαζί του πρόεδρος στη ΔΕΥΑ, είχατε στήσει προσωπικά «βιομηχανία απευθείας αναθέσεων» ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Φιλική συμβουλή: Αν μπείτε στον κόπο να απαντήσετε προσέχτε την απάντησή σας…

Και μια και τόφερε η κουβέντα: Στις 31/12/2012 παραιτηθήκατε από τη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑ (όχι όμως και τη θέση του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ) «για σοβαρούς προσωπικούς λόγους», όπως αναφέρατε στην επιστολή παραίτησης.

Παραιτηθήκατε λοιπόν κ. Μιχαλάτε για «προσωπικούς λόγους» που φυσικά και δικαιούστε να μην δημοσιοποιήσετε, όμως …ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!

Αυτά προς το παρόν και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε…

Η ανακοίνωση Μιχαλάτου της περασμένης Πέμπτης

Και πάμε στην ανακοίνωση Μιχαλάτου της περασμένης Πέμπτης («Η» 21/9/2018).

Πρώτα απ’ όλα είναι …μόλις η έκτη (!)  σύμφωνα με το επίσημη ιστοσελίδα της παράταξής του για το 2018 (επτά για το 2017, έξι για το 2016 και επτά το 2015) δηλώνει μεν «ρητά και ξεκάθαρα» πως «η κοινωνία της Κεφαλονιάς γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια», αλλά αυτό γίνεται με …γενικολογίες και αοριστολογίες!

Σε αυτές τις γενικολογίες παραθέτουμε στη συνέχεια σημείο προς σημείο της ανακοίνωσης την αλήθεια που πράγματι …γνωρίζει η κοινωνία της Κεφαλονιάς, όπως αναφέρει ο Μιχαλάτος:

1ον. ΛΕΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: «Η παράταξή μας ήταν αυτή που συγκρούστηκε σε κάθε επίπεδο με τη Δημοτική Αρχή και που σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις έφερε τον άνεμο της αλλαγής στο Επιμελητήριο».

ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Ας μας πει ο κ. Μιχαλάτος ένα συγκεκριμένο «επίπεδο», ούτε καν δύο, «που συγκρούστηκε η παράταξη του με τη Δημοτική Αρχή».

Και για να τον διευκολύνουμε, ας μας πει τη σύγκρουσή του με τη Δημοτική Αρχή για τα εξής γεγονότα που σημαδεύουν το καθεστώς της Δημοτικής Αρχής.

Πότε -και κυρίως πως- συγκρούστηκε με τη Δημοτική Αρχή για:

Το «σκάνδαλο ΣΙΚΥΩΝ, το σκάνδαλο της κεφαλαιοποίησης-διαγραφής των οφειλών της ΔΕΥΑ στο Δήμο, το σκάνδαλο της απέραντης σχολικής παραγκούπολης που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή Παρίση-Λυκούδη, το σκάνδαλο με τις προσλήψεις προσωπικού (στα σπήλαια, στην ΕΔΑΚΙ, στις παραλίες κ.λπ.) εκτός ΑΣΕΠ, το σκάνδαλο της εγκατάλειψης των χωριών σε όλη την Κεφαλονιά και ειδικότερα του Ληξουριού και ολόκληρης της Παλικής, το σκάνδαλο της μαζικής απώλειας των γαλάζιων σημαιών από τις παραλίες της Κεφαλονιάς, μεταξύ αυτών Μύρτου, Πλατύ Γιαλού, Σκάλας, το σκάνδαλο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου που στα 8 χρόνια της Δημοτικής Αρχής έχει καταντήσει «το γιοφύρι της Άρτας», το σκάνδαλο «ΞΕΝΙΑ» που ο ίδιος ο Μιχαλάτος αποκάλυψε (!) σχετικά με την αποστολή της καταγγελίας από το fax του αντιδημάρχου για τα οικονομικά του πρώην Δήμου Λειβαθούς και στη συνέχεια …σιώπησε, το σκάνδαλο του Γηροκομείου Σάμης που μετά από οκτώ χρόνια ανικανότητας λειτουργίας του η Δημοτική Αρχή το επέστρεψε στο δωρητή, το σκάνδαλο του «Ατρύπητου τιμολογίου» και τόσα άλλα.

Όσον αφορά «τον άνεμο της αλλαγής στο Επιμελητήριο που έφερε η παράταξη» του Μιχαλάτου (με άλλες πολιτικές δυνάμεις), από πότε αλήθεια η δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά του Μιχαλάτου εξελίχθηκε σε Επιμελητηριακή παράταξη, ή μήπως αυτή η αναφορά έχει να κάνει με μια εκτός πολιτικών ορίων ψηφοθηρία; 

2ον. ΛΕΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: «Η παράταξή μας ήταν αυτή που πάλεψε απέναντι στην αδιαφάνεια, στην έπαρση και την υποκρισία της Δημοτικής Αρχής».

ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Ας μας πει ο κ. Μιχαλάτος συγκεκριμένα πράγματα:

Πότε «η παράταξη του πάλεψε απέναντι στην αδιαφάνεια της Δημοτικής Αρχής»;

Μήπως όταν η παράταξή του «σφύριζε κλέφτικα» απέναντι στην παράνομη παραχώρηση των παραλιών το 2017 και άφηνε μόνο του το σύμβουλο Γιώργο Τζωρτζάτο να τρέχει στα δικαστήρια;

Πότε «η παράταξή του πάλεψε απέναντι στην έπαρση της Δημοτικής Αρχής»;

Μήπως όταν τέσσερα χρόνια τώρα έχει ανεχτεί αυτός και η παράταξή του τον οχετό των ύβρεων και τον επαρμένο λόγο του αναπληρωτή δημάρχου και άλλων συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, σε κάθε

σχεδόν Δημοτικό Συμβούλιο;

Πότε «η παράταξη του πάλεψε απέναντι στην υποκρισία της Δημοτικής Αρχής»;

Μήπως όταν σιωπά ηχηρά για την Τρίτη Ηλικία και απέναντι στην αναλγησία της Δημοτικής Αρχής που οκτώ χρόνια τώρα έχει δείξει ανίκανη για την ολοκλήρωση του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου και μετά από άλλα τόσα χρόνια πριν λίγο καιρό επέστρεψε το Γηροκομείο Σάμης στους Δωρητές;

Μήπως όταν σιωπά ηχηρά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και για το κλείσιμο της Καμπάνας από τη Δημοτική Αρχή;

Μήπως όταν δεν έχει ασχοληθεί ούτε υποτυπωδώς, με μια έστω ανακοίνωση, για το υποκριτικό ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τη νεολαία και τον αθλητισμό και πέντε χρόνια κοροϊδεύει τους πάντες για το γήπεδο Αργοστολίου, ενώ έχουν καταντήσει χωράφια σχεδόν όλα τα γήπεδα της Κεφαλονιάς;

Μήπως όταν δεν βρίσκει μία λέξη για το υποκριτικό ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τον πολιτισμό φθάνοντας στο απόγειο της υποκρισία με την μετατροπή του γηπέδου Αργοστολίου σε πίστα σκυλάδικου;

3ον. «Εμείς είμαστε αυτοί που απαιτούμε εντιμότητα, υπευθυνότητα και καθαρές λύσεις στη λειτουργία του Δήμου».

ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Πως αλήθεια απαίτησε ο κ. Μιχαλάτος από την Δημοτική Αρχή:

«Εντιμότητα», όταν το καθεστώς Παρίση- Λυκούδη έχει επιβάλλει ετσιθελικά την απόλυτη σιωπή σε ό,τι την ενοχλεί (π.χ. Διαθήκη Τυπάλδου, φορολογικές υποθέσεις Πλατύ Γιαλού κ.λπ.) δίχως καμία αντίδραση του Μιχαλάτου!

«Υπευθυνότητα», όταν το καθεστώς Παρίση- Λυκούδη χαρακτηρίζεται σε κάθε του ενέργεια από την ανευθυνότητα, με κορυφαίο παράδειγμα ανευθυνότητας τη στάση της Δημοτικής αρχής απέναντι στα αναρίθμητα προβλήματα των σχολείων και ο Μιχαλάτος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αρκέστηκε ….σε τυπικές ευχές για «καλή χρονιά», δίχως καμία αναφορά στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης που επί των ημερών της δημοτικής αρχής δημιουργήθηκε!

«Καθαρές λύσεις στη λειτουργία του Δήμου», όταν στην πρόσφατη περίπτωση της φοροκλοπής στην δημοτική παραλία του Πλατύ Γιαλού ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και γνώστης καλύτερα από τον καθένα των λογιστικών ζητημάτων λόγω επαγγέλματος, …αρνήθηκε να κάνει την εισήγηση στο έκτακτο Συμβούλιο και επέτρεψε «το καπέλωμα» από τον συνκαθήμενό του και μέλος της παράταξής του Φλωράτο!

4ον. «Εμείς είμαστε εκείνοι που αγωνιζόμαστε για να επαναφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το κύρος και τη χαμένη του αξιοπιστία».

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Πως αλήθεια αγωνίζεται ο κ. Μιχαλάτος και η παράταξή του για να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο «το κύρος και η χαμένη του αξιοπιστία»;

Μήπως συμμετέχοντας ενεργά στους σκυλοκαβγάδες που προκαλεί σε κάθε σχεδόν Συμβούλιο το δημοτικό καθεστώς;

Ή μήπως ο ίδιος ο Μιχαλάτος και οι συνεργάτες του διδάσκουν ως επανάκτηση του κύρους και της αξιοπιστίας του Δημοτικού Συμβουλίου …την κοπάνα;

Ή δεν είναι αλήθεια ότι ο Μιχαλάτος όντας αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και «το δεξί του χέρι» ο Αραβαντινός, επίσης αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, απέχουν συστηματικά από τις συνεδριάσεις των δύο θεσμικά αρμοδίων για τη λειτουργία του Δήμου Συλλογικών Οργάνων και αφήνουν το καθεστώς Παρίση-Λυκούδη να αλωνίζει;

5ον. «Εμείς είμαστε εκείνοι που επιδιώκουμε την ενεργή παρουσία των πολιτών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Ας αναφέρει ο κ. Μιχαλάτος μία περίπτωση όπου προκάλεσε «την ενεργή παρουσία των πολιτών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου»!

Πότε εμφανίστηκαν πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία του Μιχαλάτου;

Πότε πήρε πρωτοβουλία ο Μιχαλάτος και οι συνεργάτες του για κάποιο θέμα έτσι που να γίνει υπόθεση των πολιτών;

6ον. «Εμείς είμαστε εκείνοι που διεκδικούμε την προστασία και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου».

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Το άφησε τελευταίο αυτό ο κ. Μιχαλάτος γιατί σίγουρα …κάνει πλάκα!

Ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει αυτό που ισχυρίζεται, γιατί ξέρει ότι στην Δικαιοσύνη την κορυφαία περίπτωση σχετικά με την περιουσία του Δήμου την Κληρονομιά Τυπάλδου, την πήγε …μόνος του ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος και όσες φορές έχει έλθει το θέμα στο Δ.Σ. είναι και πάλι από τον Τζωρτζάτο!

Ούτε καν δεν μπήκε στον κόπο ο Μιχαλάτος να βγάλει μια ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες για την κορυφαία κολοτούμπα της Δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει, επιτέλους, τα όσα δικαιούται ο Δήμος από την Κληρονομιά και την επιχείρηση ΣΙΚΥΩΝ!

Υ.Γ. Προχθές Κυριακή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento το πόρισμα των Επιθεωρητών κατά της διαφθοράς για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την δημοπρασία των παραλιών το 2017 και την παραπομπή πέντε (!) στελεχών για πειθαρχικό έλεγχο και στη δικαιοσύνη.

Δεν θα έπρεπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος να βγάλει μια ανακοίνωση έστω «για τα μάτια του κόσμου» βρε αδελφέ, για ένα θέμα που έχει να κάνει με «την εντιμότητα  στη λειτουργία του Δήμου», για την οποία τόσο πολύ κόπτεται κατά τα  άλλα ο κ. Μιχαλάτος;

Και βέβαια, είναι η λογική απάντηση, αν πιστέψουμε τον κ. Μιχαλάτο, ότι σκοπός του είναι να αποκαλύπτει τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής.

Όμως, ο κ. Μιχαλάτος αντί της ανακοίνωσης για το νέο πόρισμα έστειλε …την προαναφερθείσα επιστολή στον «Η»!!!

…Χαίρε χάος αμέτρητον!..

Θ. Μιχαλάτος

H Eπιστολή της Αν. Ενωμένης Κεφαλονιάς (Θεόφιλος) προς τον «Η»


Αργοστόλι, 24-09-2018

Αγαπητέ Ημερήσιε,

Στο άρθρο του Πολιτικού Αναλυτή που φιλοξενήθηκε στην έγκριτη εφημερίδα σας στις 19-09-2018 σχετικά με την ενοικίαση σε ιδιώτη του κυλικείου στο Δράπανο, εντέχνως ή ατέχνως αποκρύπτονται τα γεγονότα που οδηγήσαν σε αυτή την απόφαση και τα οποία θα έδιναν την δυνατότητα στον ανυποψίαστο αναγνώστη να εξάγει σαφή και ασφαλή συμπεράσματα.

Παραπέμπουμε τον αρθρογράφο  στα πρακτικά της 23ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του 2017 και συγκεκριμένα στην 374/2017 Απόφαση, αναφορικά με τον «Καθορισμό Τελών Χρήσης Δημοτικών Κοιμητηρίων».

Στην προαναφερθείσα συνεδρίαση η παράταξή μας έθεσε υπό έντονη αμφισβήτηση το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας του κυλικείου του Δραπάνου, για να εισπράξει αμφιβόλου αξιοπιστίας απαντήσεις που κρίνονται από αξιοπερίεργες έως προκαλούσες θυμηδία, περί δήθεν εθελοντών που εργάζονται στο κυλικείο, εν αγνοία μάλιστα της αρμοδίας Αντιδημάρχου Οικονομικών.

Ακολούθησε φορτισμένη παρέμβαση – σφοδρότατη επίθεση  του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, ο οποίος ανεπιτυχώς προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ευνόητο ήταν, ότι μέσα σε ένα τόσο αδιαφανές και ομιχλώδες περιβάλλον η παράταξή μας θα υπεραμυνόταν των καθαρών λύσεων.

Συναινέσαμε στο διαγωνισμό για την εκμίσθωση του κυλικείου ως την αδιαμφισβήτητα καθαρή λύση.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν για πολλοστή φορά, ελπίζουμε όχι σε ώτα μη ακουόντων: Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερασπιστές των διαγωνιστικών διαδικασιών και όχι της βιομηχανίας των απευθείας αναθέσεων που αυτή η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει.

Απαιτούμε και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε διαφάνεια και καθαρότητα σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων του Δήμου μας.

Ως εκ τούτου αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις συνεχείς, ατεκμηρίωτες και με ιδιαίτερη έμφαση αναφορές περί κοινής πορείας Μιχαλάτου – Παρίση όταν ακόμη και ο πλέον καχύποπτος παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι η παράταξη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ έχει στόχο:

  •  Να ξανάβρει ο Δήμος την χαμένη του αξιοπιστία
  • Να επικρατήσει η απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου
  • Να υπάρχει σεβασμός σε αρχές και αξίες
  • Να δημιουργήσει σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας,

Στοιχεία που η παρούσα Δημοτική Αρχή προ πολλού έχει πετάξει στον καλάθι των αχρήστων.

Με εκτίμηση

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr

Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτης Τζωρτζάτος: «Θα κριθούν σύντομα τα έργα και οι ημέρες όλων-Το Documento δημοσίευσε το πόρισμα των Ελεγκτών»
Επόμενο άρθροΞεκίνησε το έργο της Κυανής Ακτής