“ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ”: Ξεκίνησε ο έλεγχος στο Δήμο από τους Επιθεωρητές

«Φύλλο και φτερό» κάνουν από χθες οι 5 επιθεωρητές-ελεγκτές του Σώματος Δημοσίας Διοίκησης το Δήμο Κεφαλονιάς και τις Υπηρεσίες του.

Οι επιθεωρητές κατέφθασαν στο νησί μας για ελέγχους στο Δήμο μετά από απόφαση του Ειδικού Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Δημοσθένη Κασσαβέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιθεωρητές-ελεγκτές εγκαταστάθηκαν στο γραφείο της αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σοφίας Γαρμπή για ελέγχους στα οικονομικά του Δήμου και των διαφόρων Υπηρεσιών.

Οι επιθεωρητές κάνουν τσεκ απ κυρίως στα έργα, στις Οικονομικές Υπηρεσίες και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, το Λιμενικό Ταμείο, την ΔΕΥΑΚ και την ΚΕΔΗΚΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιθεωρητές επιχείρησαν έλεγχο σε Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, οι υπεύθυνοι του οποίου αρνήθηκαν αρχικά την είσοδό τους, στη συνέχεια όμως …πειθάρχησαν κι’ έτσι ο έλεγχος προχωρεί. Επίσης,  υπάλληλος Υπηρεσίας όταν αντίκρυσε τους επιθεωρητές …λιποθύμησε.

Σε άλλες Υπηρεσίες του Δήμου ο έλεγχος διεξάγεται κανονικά.

Οπως γράψαμε και το Σάββατο, οι επιθεωρητές που διεξάγουν τους ελέγχους στα …άβατα του Δήμου, είναι οι κ.κ. Χ. Σπηλιωτοπούλου, Α. Παπαμιχαλοπούλου και Β. Γεωργιάδη από την Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος στην Αθήνα και οι κ.κ. Σ. Αγγελοπούλου και Β. Ηλιοπούλου από το Περιφερειακό Γραφείο Πάτρας.

Ροβινσών Κρούσσος

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr

Το Δημοτικό Μέγαρο Αργοστολίου
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης