Έβγαλε λέει ανακοίνωση ο Αντιδήμαρχος Μινέτος για την Γέφυρα του Πόρου.

Πλαδαρή και μεγάλη.

Προς τους αψωμένους και βαρυπενθούντες πολιτευτές και δημοσιογράφους:

«μπλα,μπλα,μπλα και μπλα,μπλα,μπλα…»

Τα πράγματα είναι απλά:

Τον Νοέμβριο του 2011 η Γέφυρα του Πόρου κρίθηκε επικίνδυνη και απαγορεύτηκε η κίνηση σε αυτήν βαρέων οχημάτων.

Ωραία:

Περάσανε 9 Χειμώνες και 9 Καλοκαίρια και 9 φορές Άνοιξη και 9 Φθινόπωρο.

Τι εμπόδισε, ποιος, ποιοι, πότε τον Δήμο Κεφαλονιάς επί Παριση και των λαμπρών συνεργατών του να βάλουν μια Βίδα, ένα παξιμάδι στην επικίνδυνη Γέφυρα;

Και τώρα οι οπαδοί του «μια βροχή μας σώζει» έρχονται και σκίζουν τα ρούχα τους:

«Βοήθεια μας πήρε το ποτάμι! Να ρθούμε να σας σώσουμε»

Ποιοι; Αυτοί που 9 χρόνια δεν κούνησαν το δάκτυλο τους.

Όχι επειδή δεν μπορούσαν αλλά επειδή δεν ήθελαν.

Γενικά δεν ήθελαν στον Πόρο και στους Πρόννους.

Αυτά έπρεπε να γράψει ο Μινέτος και όχι μια απάντηση 2500 λέξεων που δεν μπορεί να διαβάσει όπως γράφει το «καψουρεμένο με την Zakyntho press»

3+8=11 ΓΕΦΥΡΕΣ

2010-2014-2019 σε τρεις διαφορετικές προεκλογικές συγκεντρώσεις ο Αλέκος Παρίσης στον Πόρο εξήγγειλε:

«Θα σας φτιάξω την Γέφυρα»

2011-2013-2015, πάλι 2015-2016-2017 και πάλι 2017-2018

Σε συγκεντρώσεις στον Πόρο οι ίδιοι άνθρωποι εξήγγειλαν:

«ξεκινάμε την Γέφυρα… μίλησα με τον Υπουργό…από Δευτέρα έρχονται τα συνεργία …τελικά θα έρθουν την Τετάρτη…πήρα τηλέφωνο τον Στρατηγό…»

3+8=11 Γέφυρες.

Μια φορά να λέγανε αλήθεια θα είχαμε τουλάχιστον μια Γέφυρα.

Αυτοί το τάξανε 11 φορές αλλά Γέφυρα δεν έφτιαξαν.

Τώρα κλαίνε που η Γέφυρα γίνεται.

Κλαίνε δικαίως. Κλαίνε με πόνο. Πραγματικό πόνο.

ΗΤΑΝΕ ΜΑΡΤΙΟΣ ΘΥΜΑΜΑΙ

Τώρα λένε:

«να φτιάχνανε την Γέφυρα Μάρτιο»

Ήταν Μάρτιος θυμάμαι.

Μάρτιος του 2019. Τότε ο Υπουργός άμυνας κ. Αποστολάκης έψαχνε κάποιον στο Δήμο Κεφαλονιάς για να προχωρήσει η επισκευή της Γέφυρας.

Επί ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορούσε ο Υπουργός να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο.

Έτρεχαν τότε για ψήφους.

Μετά τις εκλογές δεν σήκωναν ούτε τα τηλέφωνα.

Έτσι χάθηκε η ευκαιρία να γίνει η Γέφυρα τον Μάρτιο του 2019.

Τώρα λένε: «να γίνει Μάρτιο» αυτοί που δεν θέλανε τότε να γίνει, ούτε Μάρτιο, ούτε κανέναν από τους άλλους 11 Μήνες.

Τα γράφει ωραιότατα πριν από 2 ακριβώς χρόνια όλα αυτά, στις 16-10-2019 ο έγκριτος Δημοσιογράφος και φίλος κ. Ξενοφώντας Ευαγγελάτος στην «Εφημερίδα» του.

Τα αντιγράφω προς υπενθύμιση.

Σχεδόν έξι μήνες έψαχναν τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς και τον αναπληρωτή του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την γέφυρα του Πόρου

Η γέφυρα που ενώνει τα δύο κομμάτια του οικισμού του Πόρου τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Μια γέφυρα που έχει κατασκευαστεί το 1953 από τον ελληνικό στρατό, ανήκει όμως στον Δήμο Κεφαλονιάς και τώρα νέο Δήμο Αργοστολίου.

Το θέμα της επισκευής της ήρθε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τη Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αργοστολίου και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με «Υλοποίηση του Έργου-Αποκατάσταση Λειτουργικών Προβλημάτων Γέφυρας Μπέλεϊ-Πόρου». Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών ο Δήμος Αργοστολίου θα καταβάλλει το ποσό των 8.800 ευρώ συν τα έξοδα παραμονής και διατροφής του στρατιωτικού προσωπικού που θα έρθει στην Κεφαλονιά για την επισκευή της, αλλά θα διαθέσει και δικά του μηχανήματα συν τα καύσιμα που θα καταναλωθούν. Από την πλευρά του το Υπουργείο θα καταβάλλει το ποσό των 22.000 ευρώ. Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της Κοινότητας του Πόρου, Οδυσσέας Γαλιατσάτος, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ανθρώπους και οχήματα που διασχίζουν τη συγκεκριμένη γέφυρα, ενώ παράλληλα ζήτησε να κατασκευαστεί νέα με τις σημερινές προδιαγραφές, προκειμένου να μην αποκλείεται το μισό χωριό κυρίως τους χειμωνιάτικους μήνες με τις υψηλές βροχοπτώσεις.

Όλοι παραδέχθηκαν ότι αυτό πρέπει να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον, ωστόσο ψήφισαν για την αποκατάσταση των λειτουργικών προβλημάτων της υπάρχουσας γέφυρας. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η αποκάλυψη του Δημάρχου, Θεόφιλου Μιχαλάτου όταν ανέφερε πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα ο προηγούμενος Υπουργός κ. Αποστολάκης, έψαχνε τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύση Λυκούδη, από τον Μάρτιο του 2019 προκειμένου να προχωρήσει από τότε η αποκατάσταση των ζημιών της γέφυρας, χωρίς να μπορεί να τους… εντοπίσει. Κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και την μετεκλογική (μετά την ήττα Παρίση) ο Δήμος Κεφαλονιάς ουσιαστικά δεν υπήρχε. Μία εβδομάδα μετά την διαπιστωτική πράξη του νυν Δημάρχου Αργοστολίου και την επανεκκίνηση των υπηρεσιών του Δήμου το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευές της γέφυρας. Έξι μήνες αδράνεια του πρώην Δημάρχου και τώρα… τρέχουμε γιατί έρχονται βροχές και άλλα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

https://efimeridakefalonia.gr/el/2019/10/16/%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%cf%8c%ce%bd-%ce%ad%ce%be%ce%b9-%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%ad%cf%88%ce%b1%cf%87%ce%bd%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf-%ce%ba/

Εγράφησαν τότε με θάρρος από έναν Δημοσιογράφο που το ονειδιστικό και συκοφαντικό «παραδημοσιογραφικό» σύστημα της ηθικής και πολιτικής «σύφιλης» ελεεινολόγησαν, αναίτια, ανήθικα και άθλια ως:

«τον Δημοσιογράφο της τυρόπιτας».

Και αυτό τουλάχιστον εγώ δεν θα το ξεχάσω και δεν θα το συγχωρήσω ποτέ.

Τιμώντας και υπερασπιζόμενος τον ρόλο του Δημοσιογράφου και ιδίως του Ξενοφώντα.

Πηγή: kefalonitis-onos.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΑρναούτογλου: Έρχονται νέες καταιγίδες στη χώρα -Προσοχή
Επόμενο άρθρο“Κεφαλονίτης Όνος”: “ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ”