“Τρίζει” η καρέκλα του Παρίση από την “φάμπρικα” των απ’ ευθείας αναθέσεων – Την Τρίτη εκδικάζεται η υπόθεση στο Πειθαρχικό στην Πάτρα

Ανοιχτή στο κοινό θα είναι την προσεχή Τρίτη η εκδίκαση της υπόθεσης των απ’ ευθείας παρανόμων αναθέσεων, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος  Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το 2017, ύψους 1,5εκ. ευρώ. Ουσιαστικά ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, κινδυνεύει με παύση από τα καθήκοντά του, δεδομένου ότι το πόρισμα έχει σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλονιάς. Το κατηγορητήριο αναφέρει και τους αναπληρωτές δημάρχους, Σπύρο Ματιάτο και Σάββα Σαββαόγλου.

Εξακόσιες είκοσι τρεις (623) είναι οι μη νόμιμες αποφάσεις απ’ ευθείας ανάθεσης του δημάρχου, απ’ όπου βγαίνει το ασύλληπτο ποσό του 1.591.694,22 ευρώ!!! Ο έλεγχος διενεργήθηκε κατόπιν εγγράφου του υπουργού Επικρατείας, με το οποίο διαβιβάστηκαν στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. ανώνυμες καταγγελίες.
Το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, λοιπόν, θα εξετάσει την προσεχή Τρίτη τις καταγγελίες και σε περίπτωση την οποία τιμωρηθούν, τότε οι Παρίσης, Ματιάτος δεν θα έχουν το δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.