“Τσίμπησε τους …κοπανατζήδες!”

Παρουσία του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και την απουσία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Θέατρο «Ο Κέφαλος» στο Αργοστόλι, όπου αποκαλύφθηκε ότι ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκος Παπαθεοδώρου «τσίμπησε» τους …κοπανατζήδες του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αποκαλύψεις του «Η» και τους ζητάει εξηγήσεις!

Στη χθεσινή συνεδρίαση, παρέστησαν επίσης ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Λυκούδης, αλλά και ο δ.σ. της αντιπολίτευσης (Παράταξη Μιχαλάτου) Θόδωρος Φλωράτος, που συνήθως απουσιάζουν.

Ο πρόεδρος Γεράσιμος Αλυσανδράτος με την έναρξη της συνεδρίασης ανάγνωσε επιστολή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Νίκου Παπαθεοδώρου, στην οποία ανέφερε:

«Κατόπιν των προσφάτων δημοσιευμάτων στην εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ” την 02-06-2018 και στην ιστοσελίδα “www.kefaloniapress.gr” την 05-06-2018 που αφορούσαν σε απουσίες δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 68 του Ν. 3852/2010, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με τα ανωτέρω. Συγκεκριμένα αν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που απουσίαζε αδικαιολόγητα σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή αν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις συνεχείς μήνες».

Το έγγραφο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης έφερε έντονες αντιδράσεις από τους δημοτικούς συμβούλους, από τον περιφερειακό σύμβουλο Σωτήρη Κουρή που παρευρισκόταν στην αίθουσα, αλλά επέφερε και την πρώτη κόντρα της χθεσινής συνεδρίασης μεταξύ Νίκου Ανουσάκη και Βασίλη Ρουχωτά, παρόλο που ο πρόεδρος Μ. Αλυσανδράτος δεν δέχθηκε καμία συζήτηση και τοποθέτηση επί του περιεχομένου του εγγράφου. Μάλιστα, ο πρόεδρος έδωσε οδηγίες στη Γραμματεία του Δ.Σ. να αποσταλεί το έγγραφο στα email όλων των δ.σ. για να λάβουν γνώση και να στείλουν σχετικά στοιχεία (σχετικά με τις απουσίες τους), παρατηρώντας ότι «μέχρι τώρα υπάρχει χαλαρότητα και πρέπει να είμαστε τυπικοί και να απαντήσουμε στο έγγραφο του Συντονιστή, που είναι ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αρχής».

Βασίλης Ρουχωτάς: –Είναι προκλητικό το έγγραφο της Αποκεντρωμένης και αφορά την αξιοπρέπεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σωτήρης Κουρής (ουρλιάζοντας): -Πως επιτρέπεται από μία εφημερίδα να σας κάνει έλεγχο… (λόγω της οχλαγωγίας και των άναρθρων κραυγών του δεν ακούστηκαν καθαρά τα όσα έλεγε, ενώ ο πρόεδρος του αφαίρεσε το λόγο!).

Β. Ρουχωτάς: -Θέλω το λόγο επί του θέματος…

Μ. Αλυσανδράτος: -Σας είπα! Δεν πρόκειται να γίνει συζήτηση επί του θέματος, Δεν θα τοποθετηθεί κανείς!

Β. Ρουχωτάς: -Πρέπει να πω δυό λόγια…

Νίκος Ανουσάκης: -Μιλάει και ο Ρουχωτάς που λείπει συνέχεια σε ταξίδια… Ο επικεφαλής χωρίς παράταξη! Που είναι οι σύμβουλοί σου… (Σ.Σ.: Εκείνη τη στιγμή από την Παράταξη «Ενωμένη Τετράπολη» στο Δ.Σ. είχε προσέλθει μόνον ο Β. Ρουχωτάς).

Β. Ρουχωτάς (προς Ανουσάκη): -Κοίτα την στραβομάρα σου…

Ν. Ανουσάκης-Μόνος σου έμεινες…

Β. Ρουχωτάς (προς τον πρόεδρο του Δ.Σ.): -Θέλεις χωροφύλακα για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου… (Σ.Σ.: Εννοώντας, προφανώς, τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης).

Με παρέμβαση του προέδρου Γεράσιμου Αλυσανδράτου σταμάτησαν οι φωνασκίες των προαναφερόμενων, «οδηγώντας» τη συνεδρίαση στη συζήτηση του θέματος εκτός Ημερήσιας Διάταξης, των ανεμογεννητριών στα Καμιναράτα.

  •  Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».
Το έγγραφο του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκου Παπαθεοδώρου για τους …κοπανατζήδες του Δ.Σ.

Το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Η» για τους απουσιάζοντες…

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr