Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Συνέντευξη τύπου εφολης της ύλης παραχώρησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα αναφορικά με τις καταστροφές και τις δράσεις αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί μας, το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου.
Κατά την εισήγησή της η κα Κράτσα αναφέρθηκε στο πρωτόγνωρο φαινόμενο του μεσογειακού κυκλώνα όπου έπληξε το Ιόνιο, τον Ιανό, τονίζοντας πως αν και γνωρίζαμε για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν περιμέναμε ένα φαινόμενο τέτοιας έντασης να χτυπήσει τα νησιά μας με τη σφοδρότητα που το έκανε.

Επισήμανε πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να συντονιστούν και να προχωρήσουν τόσο τα έργα αποκατάστασης των υποδομών, όσο και η διαδικασία των αποζημιώσεων και αποκατάστασης των περιουσιών των συμπολιτών μας που επλήγησαν βάναυσα από την κακοκαιρία.
Εξήρε τις προσπάθειες του προσωπικού της Περιφέρειας που εργάστηκε άοκνα όλο τον Σαββατοκύριακο από την αρχή της κρίσης, καθώς και τους Αντιπεριφερειάρχες κκ. Τραυλό, Κουρή και Ορφανουδάκη που ήταν παρόντες καθόλη την διάρκεια της κρίσης αλλά και στη συνέχεια προκειμένου να συντονίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο των υπηρεσιών.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο επικείμενο έκτακτο Περιφερειακό συμβούλιο, στο οποίο, όπως είπε, θα καθοριστεί ο τρόπος διανομής των 2 εκατομμυρίων που έχουν δοθεί από την κεντρική κυβέρνηση στην Περιφέρεια για να λειτουργήσουν επικουρικά στα νησιά που επλήγησαν από τον Ιανό. 
Κλείνοντας, τόνισε πως η ίδια θα συνεχίσει να πιέζει την κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να εκπονηθεί ένα σχέδιο ριζικών παρεμβάσεων στην Κεφαλονιά, ώστε τέτοιες εικόνες καταστροφής να μην τις ξαναδούμε στο νησί μας.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών και άλλων συνεργατών της για τις οποίες θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ.

              

Πηγή: ekefalonia.gr