Σάμη:…»μαθήματα πολιτισμού» και όχι μόνο!!

Στη Σάμη τη τελευταία βδομάδα, στο κέντρο της πόλης και δίπλα σε κεντρικό ξενοδοχείο, κάποιος….Αίλληνας, γνήσιος απόγονος του Σωκράτη, του Πλάτωνα και «διακονητής» του Ξένιου Δία,  όπως βλέπετε στη φωτογραφία, «διδάσκει πολιτισμό, σεβασμό στον συνάνθρωπο – γείτονα και στους επισκέπτες – τουρίστες» !!! 

Κάθε πρωί, μη έχοντας τίποτα καλλίτερο να κάνει, γιατί όπως φαίνεται, μόνο αυτό μπορεί να κάνει, αφήνει τη σαβούρα του και τη κακία του, στη πόρτα του γείτονα και μετά, κρυμμένος ίσως πίσω από το ξώφυλλο του παραθύρου του, περιμένει να «εισπράξει» την αγανάκτηση και την δυσφορία των γειτόνων του, γιατί σίγουρα, μόνο έτσι μπορεί να χαρεί!!

Επειδή κάποιες φορές, κάποια πράγματα σε αφήνουν κυριολεκτικά άφωνο και μάταια ψάχνεις εξήγηση γι’ αυτά,  θα κλείσουμε αυτό μας το σημείωμα – αναφορά στον Αίλληνα, με τη σκέψη του Αμερικανού συγγραφέα, Μαρκ Τουαίην.

Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε…

«Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.»

Ελπίζουμε αυτό, να τον βάλει σε σκέψη και να σταματήσει…την ιδιότυπη «κατάθεση ψυχής», στη πόρτα του γείτονα!!

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Αναδημοσίευση από https://samikefalonias.wordpress.com