Σάμη: Ο Δήμος παραχώρησε την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Δημήτριος & ΄Λουκία Τζανετάτου”

Με την υπογραφή των συμβολαίων χτες το απόγευμα, στο συμβολαιογραφείο της κ. Δήμητρας Ζαχαράτου στη Σάμη ο Δήμος Κεφαλονιάς, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2017, παραχώρησε με χρησιδάνειο πενήντα ετών, την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Δημήτριος και Λουκία Τζανετάτου», στο ομώνυμο Σωματείο Φίλων της Μονάδας, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα με σκοπό την προσπάθεια λειτουργίας αυτής. 

Για το λόγο αυτό, το Σωματείο, θα απευθυνθεί σε πολίτες και φορείς της Σάμης και όχι μόνο, έτσι ώστε, μέσα από χορηγίες και λοιπές δραστηριότητες να γίνει δυνατή, η λειτουργία της Μονάδας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η όλη διαδικασία παραχώρησης έως και την υπογραφή των συμβολαίων, έχει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης.

Επίσης ο εκάστοτε Δήμαρχος Κεφαλονιάς και ο αναπληρωτής του, θα έχουν ρόλο και λόγο, στο Εποπτικό Συμβούλιο Λειτουργίας της Μονάδας.

Μιλώντας στην κάμερά μας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς μας είπε πως, το κόστος λειτουργίας της Μονάδας, αλλά και η δυσκολία πρόσληψης προσωπικού λόγω περιορισμών που βάζει η κεντρική κυβέρνηση στις προσλήψεις, έκανε τη λειτουργία της Μονάδας αδύνατη, από την Δημοτική Αρχή.

«Είναι μια καλή ευκαιρία» μας είπε, «η κίνηση που γίνεται τώρα, λόγω της αγάπης της οικογένειας Τζανετάτου για το έργο, η Μονάδα να τεθεί σε λειτουργία».

Τα συμβόλαια υπέγραψαν από τη μεριά της Δημ. Αρχής, ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης και από τη μεριά του Σωματείου, ο Πρόεδρός του κ. Δημήτρης Τζανετάτος.

Το Δ.Σ. του Σωματείου, είναι πενταμελές.

Τρία μέλη είναι από την οικογένεια Τζανετάτου και δύο είναι  πολίτες της Κεφαλονιάς.

Ευχόμαστε αυτό που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, να το καταφέρει το Σωματείο.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Αναδημοσίευση από https://samikefalonias.wordpress.com