Σε κλίμα χαράς και γιορτής έκοψαν τις πίτα τους η Παιδική και η Ανδρική Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Θεάτρου Ο Κέφαλος.

Την όμορφη γιορτή που είχε ετοιμάσει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης με τον Μαέστρο Άγγελο Μουρελάτο τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς Ηλίας Κουρκουμέλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, οι Χορωδοί μέλη της Ανδρικής Χορωδίας και αρκετά παιδιά που απαρτίζουν την Παιδική Χορωδία αντίστοιχα, αλλά και πολλοί γονείς και φίλοι που στηρίζουν το σημαντικό έργο των δύο Χορωδιών του νησιού μας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης στον χαιρετισμό του καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τους γονείς που αγκαλιάζουν όλα αυτά τα χρόνια την χορωδία και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

Τον λόγο μετά πήρε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι τα παιδιά, οι νέοι Χορωδοί, κρατάνε ζωντανή τη μεγάλη μουσική παράδοση του τόπου μας.

Ο μαέστρος Άγγελος Μουρελάτος έκανε έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε με τις εξαιρετικές εμφανίσεις των δύο Χορωδιών στην Αθήνα, που κέρδισαν τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα, στα Επτάνησα με την επιτυχημένη συμμετοχή τους στο Χορωδιακό Φεστιβάλ αλλά και στην Κεφαλονιά με τελευταία την συναυλία αφιέρωμα στον μεγάλο Κεφαλονίτη συνθέτη Διονύσιο Λαυράγκα, που θεωρείται ο θεμελιωτής του ελληνικού μελοδράματος, η οποία πραγματοποιήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο μέρος όπου βρίσκεται η παλιά οικεία του το γνωστό Άλσος “Διονυσίου Λαυράγκα” στα Ραζάτα.

Ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, Ηλίας Κουρκουμέλης συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του το Μαέστρο και τους χορωδούς για την προβολή που κάνουν στο νησί μας μέσω του πολιτισμού. Αμέσως μετά έγινε η κοπή της πίτας της Παιδικής Χορωδίας από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ και τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς ενώ στη συνέχεια την πίτα της Ανδρικής Χορωδίας έκοψαν από κοινού ο Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Άγγελος Μουρελάτος και Ηλίας Κουρκουμέλης.

Ή υπέροχη βραδιά έκλεισε μουσικά με καντάδες και όχι μόνο από την Ανδρική Χορωδία με τον Γρηγόρη Βλαχούλη στο πιάνο και τον Χορωδό Διονύση Λουκάτο.

https://youtu.be/1qYL-0d8Ti4

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr

Προηγούμενο άρθροΜε ένα παράβολο (η Αφροδίτη Θεοπεφτατου)
Επόμενο άρθροΔ. Λυκούδης: 15 Μαρτίου θα λειτουργεί το εργοστάσιο νερού στο Αργοστόλι -31 Μαρτίου θα λειτουργήσει ο Βιολογικός Καθαρισμός Σκάλας-Ανύπαρκτο το έργο του Μιχαλάτου στον πρώην Δήμο Λειβαθούς