«Σφαγή» χθες για τον Μύρτο στο Δημ. Συμβούλιο.

Έβγαλαν τα μάτια τους χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον Μύρτο. Ό,τι απωθημένο κρατούσαν τόσα χρόνια ήρθε στην επιφάνεια για μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου όπως γράφουν τα περισσότερα μεγάλα περιοδικά. Αντί να τους ενώνει ο Μύρτος, κυριολεκτικά κόντεψαν να σφαχτούν για τις «νυχτερίδες και αράχνες» για κομπίνες σε οικόπεδα, για τον πρώην Δήμο Πυλάρου και για προεδρικά διατάγματα.

Το θέμα που συζητούσαν είχε τον τίτλο: Υπηρεσίες λειτουργίας-υποδοχής κυλικείου παραλίας Μύρτου Δ.Ε Πυλάρου Δήμου Κεφ/νιάς». Αλλά για το κυλικείο μόνο δεν συζήτησαν.

Πάντα ο Μύρτος χρόνια τώρα, όταν πρόκειται να συζητηθεί στο Δ.Σ. για να μπει σε λειτουργία η «σφαγή» μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης είναι δεδομένη.

Τόσα χρόνια η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σωστά τον Μύρτο, λόγω Προεδρικού Διατάγματος και …. νυχτερίδων.

Ο Διον. Λυκούδης κυριολεκτικά «μάγεψε» την αντιπολίτευση με όσα έλεγε, αλλά και η αντιπολίτευση έδωσε την απάντηση που αρμόζει στην Δημ. Αρχή για μια παραλία που θα έπρεπε να ανεβάζει στα ύψη το τουριστικό μας προϊόν.

Όπως ειπώθηκε από τον αναπληρωτή, προσέφυγαν στο ΣτΕ για να ακυρωθεί τον Προεδρικό Διάταγμα που ψηφίστηκε επί εποχής Κοτσιλίνη. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, απορρίφθηκε η προσφυγή τους. Ωστόσο, ο Σπ. Σαμούρης και Βασίλης Ρουχωτάς μαζί με τον Μινέτο αντέκρουσαν ένα – ένα επιχειρήματα του πλειοψηφίας. Σιγοντάρισε και ο Δήμαρχος αλλά και ο Πρόεδρος μιας και έγινε επί εποχής του και ξέρει. Ωστόσο το Προεδρικό Διάταγμα «βγήκε» επί εποχής Μάρκου  Κοτσιλίνη. Όπως ειπώθηκε ο Κοτσιλίνης άλλα ήθελε να προστατέψει, αλλά του βγήκε μπούμερανγκ το διάταγμα.

Η εισήγηση της Σοφίας Γαρμπής ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Στη συνέχεια συζητήθηκε το κυλικείο του Πλατύ Γιαλού.με ποιο ήρεμους τόνους.

Προσέξτε τι γίνεται κάθε καλοκαίρι στο Μύρτο  με τα αυτοκίνητα.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr