Σοφία Γαρμπή για τις απευθείας αναθέσεις στο Λιμενικό Ταμείο: “Σε κάποιες περιπτώσεις μονόδρομος για να γίνουν τα έργα”

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Cosmos fm παραχώρησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή

Η κα Γαρμπή ξεκινώντας να απαντά στις ερωτήσεις, ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφια για το Αργοστόλι και όχι για τα Ομαλά όπως ανέφεραν κάποια δημοσιεύματα. Ως καθ’ ύλην αρμόδια μίλησε για τα οικονομικά του δήμου, επισημαίνοντας ότι τα οικονομικά του κάθε δήμου ελέγχονται από τα κεντρικά και έτσι στους ΟΤΑ υπάρχει ο απόλυτος έλεγχος και μάλιστα προβλέπονται μέτρα για περαιτέρω ελέγχους.

Μίλησε για τα έργα που έχει εκτελέσει ο Δήμος, όπως το εργοστάσιο νερού, κάποια έργα υποδομής, γηροκομείο, έργα για την καθαριότητα, τονίζοντας ότι ο δήμος έχει προσφέρει στον πολίτη ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν και μπορούν να γίνουν. Αποκάλυψε μάλιστα, πως υπάρχει μια μελέτη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Αργοστόλι, έτοιμη για  δημοπράτηση.

Σχετικά με το θέμα της επικαιρότητας και τις απευθείας αναθέσεις του Λιμενικού ταμείου, ανέφερε  πως σε κάποιες περιπτώσεις και ειδικά το πρώτο διάστημα της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, οι απευθείας αναθέσεις ήταν μονόδρομος και αυτό γιατί ήταν πιο εύκολο να γίνουν έργα  προς την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιπροσθέτως επισήμανε, ότι το όριο της απευθείας ανάθεσης έχει αυξηθεί στις 21.000 ευρώ, ενώ υπενθύμισε ότι από το 2015 οι περισσότερες γίνονται με διαγωνισμό.

Τέλος, η κα Γαρμπή ανέφερε πως ο κόσμος θα τους κρίνει στην κάλπη και πως όλοι οι πολίτες είναι ικανοί να αποφασίσουν.

Αναδημοσίευση από www.965.gr