Σπύρος Αλεβιζόπουλος: “Την εύκολη επιλογή της σιωπής έχει επιλέξει η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, που -σημειώνεται- το 2014 ζητούσε τη διάσπαση του δήμου σε τρεις μικρότερους”

«Σπάσιμο» σε πέντε δήμους του «Καλλικράτη» και σοβαρές ρωγμές στην αντιπολιτευτική «γραμμή» της Ν.Δ. από την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.
Η τοπική Ν.Δ. στο Ληξούρι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όχι μόνο πήρε απόφαση υπέρ της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς, αλλά κάλεσε και το κεντρικό κόμμα να υπερψηφίσει την τροπολογία. Την εύκολη επιλογή της σιωπής έχει επιλέξει η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, που -σημειώνεται- το 2014 ζητούσε τη διάσπαση του δήμου σε τρεις μικρότερους.
Ωστόσο, ο Χαρ. Αθανασίου (εκλεγμένος με τη ΝΔ στον νομό Λέσβου, με τον ομώνυμο δήμο να χωρίζεται σε δύο μικρότερους), στήριξε επί της ουσίας την τροπολογία, υιοθετώντας επιχειρήματα της αιτιολογικής της έκθεσης.
Υπέρ της κατάτμησης της Κεφαλονιάς είχε ταχθεί τον περασμένο Οκτώβριο το τοπικό (Κεφαλονιά) ΚΙΝ.ΑΛΛ., με την παραδοχή ότι ο «Καλλικράτης» παρουσίασε «καταφανείς αδικίες όσον αφορά τη χωροταξικότητα των δήμων».
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ανοίγει ….σαμπάνιες.

Σπύρος Αλεβιζόπουλος

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr